جدول دما و رطوبت جوجه کشی | آموزش جوجه کشی از پرندگان

خرید دستگاه جوجه کشی

آیا شما هم به پرورش و تکثیر پرندگان علاقه دارید؟ در مورد میزان دما و رطوبت لازم برای جوجه کشی از تخم نطفه دار پرندگان مختلف اطلاعات کافی ندارید؟ دوست دارید اطلاعاتی را در رابطه با نحوه ی تنظیم دستگاه جوجه کشی کسب کنید؟

آگاهی از دما و رطوبت مناسب برای جوجه کشی از تخم نطفه دار هر پرنده یکی از گام های مهم و ضروری در جوجه کشی است. در این نوشته از چیکن هچ همراه ما باشید تا جدول دما و رطوبت و تعداد روزهای ستر و هچر مهم ترین پرنده ها را برایتان معرفی کنیم.

دستگاه جوجه کشی 12 تایی ایزی باتور 6 (با پمپ)
دستگاه جوجه کشی 12 تایی ایزی باتور 6 (با پمپ)
» دارای قابلیت جوجه کشی از پرندگان بومی و زینتی با بیشترین راندمان
» برخورداری از حسگر دما و رطبت sht نسل 4
» بهره گیری از پمپ آب و پد سلولزی برای تامین رطوبت
۵,۳۰۰,۰۰۰ تومان

بررسی دوره های جوجه کشی از تخم نطفه دار پرندگان مختلف

جوجه کشی از پرندگان مختلف، از نظر زمانی شامل دو دوره می باشد که دوره اول آن ستر و دوره ی دوم آن هچر نام دارد. هر یک از این دوره ها دارای دما و رطوبت خاص خود می باشند که در ادامه انها را در جدولی بیان می کنیم. اما در ابتدا می خواهیم تعریفی از این دو دوره را ارائه دهیم.

منظور از دوره ستر چیست ؟

اولین دوره ی جوجه کشی از تخم های نطفه دار دوره ی ستر نام دارد. در این دوره تخم های نطفه دار را باید مرتبا و هر دو ساعت یک بار بچرخانید. چراکه اگر این کار را انجام ندهید، زرده و یا جنین در داخل تخم به دیواره ی پوسته ی تخم می چسبد و در نهایت تلف می شود. هم چنین دما و رطوبت مناسب برای این دوره را باید بر روی برد دستگاه جوجه کشی تنظیم کنید.

منظور دوره هچر چیست؟

بعد از دوره ی ستر، 3 روز پایانی جوجه کشی دوره ی هچر می باشد. در دوره ی هچر باید چرخش تخم ها را متوقف کنید و دما و رطوبت مناسب برای دوره هچر را بر روی دستگاه تنظیم کنید.

منظور دوره هچر چیست

دما و رطوبت جوجه کشی از پرندگان مختلف 

در جدول زیر دما و رطوبت در دو دوره ستر و هچر، تعداد روزهای جوجه کشی و روز انتقال به هچر را برای شما بیان می کنیم. با تنظیم این مقادیر بر روی دستگاه جوجه کشی مد نظر خود، یک جوجه کشی با راندمان بالا خواهید داشت:

نوع  تخم دمای ستر رطوبت ستر دمای هچر رطوبت هچر طول دوره جوجه کشی روز انتقال به هچر
مرغ 37.5 60 37.2 70 21 19
قرقاول 37.6 65 37.2 75 25 23
بوقلمون 38 60 37.2 70 28 26
اردک 38 65 37.2 75 28 26
غاز 38 65 37.2 75 30 28
بلدرچین 37.7 65 37.2 70 17 15
شترمرغ 36.3 25 36.6 30 42 39
کبک 37.5 60 37 70 24 22
کبوتر 37.5 60 37 70 17 15
قو 37.5 65 37 75 36 34
مرغ عشق 37.5 63 37.2 75 25 23
مرغ مینا 38 60 37.5 70 14 12
عروس هلندی 37.5 60 37.2 70 20 18
کاسکو 37.5 63 37.2 75 28 26
کاکادو 37.5 60 37.2 75 29 27
ماکائو 37.5 63 37.2 75 28 26
فنچ 37.5 58 37.2 70 14 12
قناری 38 60 37.2 72 14 12
طاووس 37.7 65 37.2 75 27 25
مرغ گینه ای 37.5 60 37.2 65 28 26

نحوه تنظیم دستگاه جوجه کشی

به منظور شروع جوجه کشی، باید مقادیر دما و رطوبت در جدول فوق را در برد جوجه کشی دستگاه مورد نظر خود تنظیم کنید. اما باید به این نکته توجه کنید که دستگاه های جوجه کشی موجود در بازار بردهای مختلفی دارند. هر کدام از این برد ها نیز شیوه ی تنظیمات و پنل کاربری مخصوص به خود را دارند.

محیط مناسب قرارگیری دستگاه جوجه کشی

برای اینکه در جوجه کشی از تخم نطفه دار هر پرنده ای موفق شوید، در مرحله ی اول باید از یک دستگاه جوجه کشی استاندارد و تخم های نطفه دار تازه و با کیفیت استفاده کنید.  ضمنا محیطی که دستگاه جوجه کشی را در آن قرار می دهید نیز باید استانداردهای لازم را داشته باشد. 

دما و رطوبت محیط باید دائما ثابت و یکنواخت باشد. زیرا تغییرات شدید و ناگهانی در دما و رطوبت محیط جوجه کشی موجب افت کارکرد و عدم موفقیت در جوجه کشی می شود. به همین منظور توصیه می کنیم که جوجه کشی را در یک اتاق و محیط بسته انجام دهید. 

به منظور تامین حرارت لازم می توانید از سیستم های سرمایشی و گرمایشی بنا به فصل و موقعیت جغرافیایی استفاده کنید. همچنین به منظور تامین رطوبت لازم می توانید از رطوبت سازهای التراسونیک و یا ظرف آب بهره بگیرید.

نحوه انتخاب و خرید دستگاه جوجه کشی

یکی از مهم ترین عواملی که در موفقیت و یا عدم موفقیت جوجه کشی تاثیر مستقیم دارد، نوع دستگاه جوجه کشی است. اگر در خرید دستگاه جوجه کشی به اندازه ی کافی دقت نکنید، ممکن است شکست را بارها تجربه کنید.

اما یک دستگاه جوجه کشی با کیفیت که توسط کارخانه های معتبر با تیم کنترل کیفی معتبر و قابل اطمینان تولید می شود، احتمال موفقیت شما در جوجه کشی را به شدت افزایش می دهد.

دستگاه جوجه کشی که برای جوجه درآوری از تخم های نطفه دار استفاده می کنید باید دارای ویژگی های زیر باشد:

  • توانایی تامین خودکار حرارت و رطوبت را داشته باشد.
  • سنجش دما و رطوبت را با بیشترین دقت انجام دهد.
  • قابلیت چرخش خودکار تخم ها را داشته باشد.
  • امکان تهویه مناسب و به موقع هوای داخل دستگاه را داشته باشد.
  •  برد جوجه کشی آن آلارم ها و هشدارهای لازم را به شما بدهد.

انتخاب و خرید تخم نطفه دار

دومین عامل مهمی که در موفقیت جوجه کشی تاثیر به سزایی دارد دقت در انتخاب و خرید تخم نطفه دار است. حتی اگر دارای گله تولید تخم نطفه دار هستید باید در انتخاب تخم ها دقت لازم را بعمل آورید. چرا که در صورت استفاده از تخم های شکسته، ترک خورده ، آلوده به خون و فضولات و یا کهنه راندمان جوجه کشی بسیار پایینی نصیب شما خواهد شد.

نحوه انتخاب و خرید تخم نطفه دار

اگر میخواهید تخم نطفه دار بخرید حتما به خود پرورش دهنده مراجعه کنید و تقاضای تخم نطفه دار جدید و تازه کنید همچنین از وجود پرنده نر در میان گله مطمئن شوید. چرا که بدون وجود پرنده نر در میان گله عملا امکان نطفه دار شدن تخم ها وجود نخواهد داشت. 

ضمنا از خرید اینترنتی و غیرحضوری تخم های نطفه دار پرهیز کنید. چرا که احتمال شکستگی و ضربه خوردن تخم ها در حین انتقال و جابه جایی وجود دارد. همچنین ممکن است تخم های کهنه برایتان ارسال شود. بنابراین قبل از خرید تخم نطفه دار راهنمای کامل آن را از سایت های معتبر مطالعه کنید. 

مراحل جوجه کشی از تخم نطفه دار پرندگان

به طور کلی مراحل جوجه کشی شامل موارد زیر می شود که به صورت خلاصه بیان شده است:

1) دستگاه جوجه کشی را در محیط قرار دهید و آن را تست کنید.

پس از تهیه ی دستگاه جوجه کشی، آن را در محیطی که آماده کرده اید قرار دهید و درب آن را باز بگذارید. به این ترتیب دمای کابین داخلی دستگاه با دمای محیط یکسان می شود. قبل از قرار دادن تخم ها درون دستگاه آن را بصورت خالی تست کنید تا از صحت عملکرد آن اطمینان حاصل کنید.

2) تخم های نطفه دار را در دستگاه بچینید.

یک دستمال نرم ، تمیز و خشک بردارید و تخم های نطفه دار را با ان پاک کنید. به این ترتیب تخم ها قبل از ورود به دستگاه عاری از آلودگی خواهند بود. سپس آنها را در داخل دستگاه به حالت افقی یا عمودی بچینید.

3) دستگاه را روشن کنید و تنظیم دما و رطوبت آن را انجام دهید.

پس از اینکه دستگاه را روشن کردید، دما و رطوبت مربوط به تخم نطفه دار پرنده ی مد نظر خود را از جدول بالا پیدا کنید و آن را روی برد جوجه کشی دستگاه تنظیم نمایید. درب دستگاه را ببندید و جوجه کشی از تخم ها را شروع کنید.

4) در روز هفتم برای تخم ها نطفه سنجی انجام دهید.

پس از اینکه به روز هفتم از جوجه کشی رسیدید، تخم ها را نطفه سنجی کنید. برای این کار دما و رطوبت محیط را متناسب با کابین داخلی دستگاه کنید. سپس با استفاده از یک دستکش استریل تخم ها را یکی یکی بردارید و عمل نطفه سنجی را انجام دهید. در صورتی که در داخل تخم رگه های خونی دیدید، آن را به داخل دستگاه باز گردانید. اما در صورت شفاف بودن داخل تخم، آن را دور بیاندازید.

5) تخم ها را از دوره ی ستر به هچر منتقل کنید.

در سه روز پایانی دوره ی جوجه کشی، تخم ها را از ستر به هچر منتقل کنید تا روند رشد آنها تکمیل شود و از تخم خارج شوند. پس از خروج جوجه ها از تخم تا 24 ساعت نباید درب دستگاه را باز کنید. جوجه ها در طی 24 ساعت باید در داخل دستگاه بمانند تا پر های آنها خشک شود و کیسه ی زرده را به طور کامل جذب کنند.

6) جوجه ها را به مکان و بستر مناسبی منتقل کنید.

پس از گذشت 24 ساعت از خروج از تخم، جوجه ها را به بستر نرم و مناسبی انتقال دهید. دمای محیط نگهداری جوجه ها باید 34 درجه ی سانتی گراد و رطوبت آن حدود 50 درصد باشد.

تا 24 ساعت جوجه ها به هیچ گونه اب و دانی احتیاج ندارند. چون انرژی مورد نیاز بدن خود را از طریق جذب کیسه ی زرده دریافت کرده اند. در این مدت می توانید انها را با استفاده از محلول آب شکر 10 درصد تغذیه کیند. پس از گذشت دان استارتر مخصوص جوجه در اختیار آنها قرار دهید.

سوالات متداول

دما و رطوبت جوجه کشی عروس هلندی چقدر است؟

برای جوجه کشی عروس هلندی، دما برای دوره ی ستر 37.5 درجه ی سانتی گراد و برای دوره ی هچر 37.2 درجه ی سانتی گراد میباشد. میزان رطوبت نیز برای دوره ی ستر حدود 60 درصد و برای دوره ی هچر حدود 70 درصد در نظر گرفته می شود.

رطوبت دستگاه جوجه کشی در سه روز آخر چه مقدار باید باشد؟

در سه روز اخر جوجه کشی، میزان رطوبت دستگاه جوجه کشی برای تخم نطفه دار پرندگان مختلف حدود 70 الی 75 درصد در نظر گرفته می شود.

تنظیمات دمای دستگاه جوجه کشی دست ساز چگونه است؟

به عنوان مثال برای جوجه کشی از تخم نطفه دار مرغ توسط دستگاه جوجه کشی دست ساز، لازم است دما را در دوران ستر به اندازه ی 37.5 الی 37.7 درجه ی سانتی گراد و دوران هچر به اندازه ی 37.2 درجه ی سانتی گراد تنظیم کنید.

چگونه دمای دستگاه جوجه کشی را ثابت نگه داریم؟

برای ثابت نگه داشتن دمای دستگاه جوجه کشی باید محیطی که دستگاه را در آن قرار می دهید دمای ثابت و یکنواختی داشته باشد. به علاوه باید از باز و بسته کردن درب دستگاه در طول دوره ی جوجه کشی خودداری کنید.

چرا رطوبت دستگاه جوجه کشی بالا می رود؟

بالا رفتن رطوبت دستگاه ججه کشی می تواند به خاطر افزایش میزان آب در مخزن دستگاه، بسته بودن دریچه های تهویه، بالا بودن رطوبت محیط و یا خرابی سنسور دستگاه جوجه کشی اتفاق بیفتد.

اگر رطوبت دستگاه جوجه کشی زیاد شود چه می شود؟

زیاد شدن رطوبت دستگاه جوجه کشی می تواند مشکلاتی از قبیل خفگی جنین جوجه در داخل تخم را به دنبال داشته باشد.

نکته ی پایانی

جوجه کشی از تخم نطفه دار پرنده ها نه تنها با دستگاه های جوجه کشی صنعتی، بلکه با دستگاه های جوجه کشی خانگی نیز امکان پذیر است. دانستن دما و رطوبت و شرایط جوجه کشی از پرنده ها به شما کمک خواهد کرد تا در هر شرایطی و با هر دستگاهی بتوانید جوجه کشی موفقی از تخم پرنده های مختلف بومی و زینتی داشته باشید. 

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

‫49 دیدگاه ها

  1. امیر تهرانی
    says:

    سلام
    بنده تخم فنچ سانان میذارم داخل دستگاه ایزی باتور 6 وقتی داخل سبد بین خط کشها قرار میگیرن بعد از حرکت چند روز همه یک سمت جمع میشن و مانع ار حرکت درست و چرخش تخم ها میشه چگونه میشه این عیب را برطرف کرد شانه مخصوص داره تهیه کنم چون تنگ ترین حالت بین دو خط کش هم انتخاب میکنم باز درست نمیشه

    1. دکتر سیمین یعقوبی
      says:

      سلام امیر جان برای جلوگیری از این مشکل می تونی دوره حفره ها کش بندازی
      تا از جابجایی تخم ها جلوگیری کنه

      1. ایزدی
        says:

        سلام درود
        ببخشید میخواستم بدونم رطوبت محیط دستگاه جوجه کشی خانگی چقدر باید باشه
        زمان ستر و هچر و چقدر بالا پایین بشه مشکلی پیش نمیاد
        ممنون میشم جواب بدین

        1. دکتر سیمین یعقوبی
          says:

          سلام دوست عزیز
          دما : 23-27 در جه سانتی گراد
          رطوبت : 50-60 درصد
          تو ستر و هچر هم نوسان دما تا 0.5 درجه سانتی گراد و نوسان رطوبت تا 10 درصد ایرادی نداره

  2. حجت
    says:

    سلام
    من از دستگاه ایزی باتور 2 استفاده میکنم
    تعدادی تخم مرغ گذاشتم داخل دستگاه و روز هچرشون امروز هست ک خوشبختانه نوک زدن و گذاشتم توی سبد برای هچ ولی تعدادی تخم مرغ رو با دو روز دیرتر نسبت ب تخم مرغ های اول گذاشته بودم و هنوز روز هچ نشده لطفا راهنمایی کنین دما و رطوبت رو چگونه تنظیم کنم؟

    1. دکتر سیمین یعقوبی
      says:

      سلام حجت
      مشکلی نداره اونا تو قسمت ستر باقی می مونن که دما همون 37.5 و رطوبت هم 60
      دو روز دیگه می تونی منتقلشون کنی قسمت هچر دستگاه

  3. رضا
    says:

    سلام در ۳ روز آخر دستگاه دست ساز هست باید اون سوراخ های هوا گذاشتم. ببندم درسته

    1. دکتر رویا محمدفر
      says:

      سلام دوست عزیز
      کامل نباید ببندی یکم باید بسته باشه تا دی اکسید کربن جمع بشه و پرنده با احساس مقداری خفگی تلاش کنه بیاد از تخم بیرون

  4. افشین
    says:

    باسلام دماورطوبت در ستر وهچر همزمان چطوری باشه خوب هس؟

    1. دکتر رویا محمدفر
      says:

      سلام
      مقاله رو بخونید کامل تو جدول نوشته شده

      1. ناشناس
        says:

        سلام دستگاه جوجه کشی چ دما و رطوبت رو خودم تنظیم کنم هر کار میکنم دوباره برمیگرده به حالت اول چراغ رطوبت چشمک میزنه

        1. دکتر رویا محمدفر
          says:

          سلام دوست عزیز
          دستگاهت چندتایی؟
          چشمک میزنه چون رطوبتت رفته بالا
          پلاک های هوا رو کمی باز بذار و رطوبت محیطی رو هم کاهش بده

  5. علی
    says:

    سلام دما در دستگاهی که ستر هچر همزمان داره باید رو چند باشه

    1. مهندس علی محمدی
      says:

      سلام همون دمای ستر باشه . 37.5

  6. سینا
    says:

    سلام من داخل دستگاه دست ساز تخم مرغ گذاشتم و دما رو گذاشتم روی ۳۷/۸خاموش کنه و روی دما ۳۷/۵روشن کنه و بعضی از موقع ها روی ۳۶/۳ ثابت وای میسه میخواستم بپرسم دماش خوبه برای تخم مرغ

    1. admin-a
      says:

      سلام دستگاه جوجه کشی به دما حساس هستش
      36.3دمای پایینه و میتونه آسیب بزنه
      اگر اینطور پیش بره راندمان آخر سر خیلی کم خواهد بود

  7. سینا
    says:

    باسلام. خیلی خوشحالم،چون تونستم شاهکار کنم. با دستگاه ایزی باتور ۲ که اصلا شانه مخصوص شترمرغ ندارد،توانستم ۴عدد شترمرغ رو به نحو احسن با راندمان ۱۰۰درصد تبدیل به جوجه کنم خدا رو شکر. موتور گرداننده را خارج کردم و از اول در سینی هچر قرار دادم و از پنجره بالایی دستگاه با سیم مفتولی به آرامی تخم ها رو میچرخوندم، و با سرنگ ۱سی سی آب تزریق میکردم که به راحتی رطوبت پایین ۲۵درصد فراهم شد. به این میگن شاهکار🤣👏👏👏

    1. دکتر محمد جلالی زاده
      says:

      سلام
      درود بر شما
      یه ایرانی میتونه همه کار بکنه :دی
      موفق باشید

  8. آرش
    says:

    سلام وقتون بخیر🙏🌱
    من‌ مقداری تخم بوقلمون دارم
    میخوام این این نکات رو بدونم
    ۱.. دما چقدره باشه دوره ستر و دوره هجر
    ۲.. چند ساعت یک بار تخم ها چرخونده شود
    ۳..باید روزی یک بار باید به ظرف آب ..آب اضافه کرد ؟
    ۴.. من بعد از گذشت ۵ الی ۴ روز روزی ۲۰ دقیقه دستگاه رو خاموش میکردم یه جور مثل مرغ مادر این کار می‌کرد م دریته؟
    ۵_بعد از چند روز می‌توان شاهد رشت تخم ها شد
    ممنون میشم پاسخ بدیدی🌱🙏🙏❤

    1. مهندس علی محمدی
      says:

      سلام دما و رطوبت در جدول مقاله اومده . برای جوجه کشی از بوقلمون هم مقاله زیر رو بخونید .
      جوجه کشی از بوقلمون
      چرا باید دستگاه رو خاموش کنید ؟ اونقدری آب به دستگاه اضافه کنید که رطوبت تنظیم بشه

  9. ارش
    says:

    بعد اینکه برای تخم مرغ هام بعد از ۴ آبی ۵ روزی روزی ۲۰ دقیقه دستگاه رو خاموش میگردم برای تخم بوقلمون به نظرتون روز چند بار تخم مرغ ها رو بچرخانم و بعد اینکه بعد چند روز روزی ۲۰ دقیقه دستگاه رو خاموش کنم

    1. مهندس علی محمدی
      says:

      چرا باید دستگاه رو خاموش کنید ؟

  10. ارش
    says:

    سلام برای تخم بوقلمون فرقی نمیکنه اونم باید ۶ ساعت یک بار چرخونده بشه

    1. مهندس علی محمدی
      says:

      سلام جوجه کشی طبیعی میکنید یا با دستگاه جوجه کشی ؟
      اگر طبیعیه که خود پرنده تخم رو میچرخونه . اگر هم توی دستگاه گذاشتین که دستگاه باید بچرخونه تخم رو . هر 2 ساعت یک بار

  11. Ali
    says:

    سلام .
    وقت بخیر .
    ببخشید من یه دستگاه جوجه کشی ساختم .
    میخواستم بدونم اگه دما در حد ۶ ثانیه تو ۳۸درجه بمونه مشکلی پیش میاد ؟؟؟؟

    1. دکتر اسلامی
      says:

      نه مشکل جدی پیش نمیاد

    2. علیرضا
      says:

      یه جعبه بزرگتر بزارین تا مشکل حل بشه

  12. دانیال
    says:

    سلام من یه دستگاه جوجه کشی دستی درست کردم که دماش با یه ترموستات دیجیتالی تنظیم میشه یه رطوبت سازم براش درست کردم که با تایمر کار میکنه و دما و رطوبتشو رو ۳۷/۷ تو زمان ستر و ۳۷/۵ تو زمان هچر و رطوبتم از ۵۰ تا ۷۰ متقیره فقط دو سه بار رطوبتش به ۸۰ ۹۰ رسید و دماشم تا ۴۱ رفت ولی در حد یکی دو دقیق طول کشید
    از روز ۱۸ همم چرخشو متوقف کردم
    تخمارو هم همرو چک کردم نطفه داشتن ولی الان ۲۲ روز شده و در نیومدن علتش چیه؟

    1. دکتر اسلامی
      says:

      دما و رطوبت به درستی تنظیم بشه و مدام چک کنید
      ممکن کمی دیر بیرون بیان ، نگران نباشید

  13. امیر
    says:

    سلام اگر دمای دستگاه فقط دو درجه بالا باشد جوجه به عمل نمیاد؟

    1. مهندس رحمانی
      says:

      دوست عزیز دو درجه یعنی حدود 39.7 که با 40 زیاد فرقی نداره. مطمئنا آسیب میزنه به نطفه یا جوجه ها

  14. علی
    says:

    سلام ایا روشی برای کاهش دمای دستگاه به 25 هست؟ من دستگاهی دارم مینیمم دما 30 هست اما من به منظور استفاده دیگریبج جوجه کشی به دمای 25 نیاز دارم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    1. مهندس رحمانی
      says:

      خوب از تنظیمات دستگاه مقدار دما رو پایین بیارید.

  15. دانیال
    says:

    سلام من با کارتن ساختم و از لامپ ۱۰۰ وات استفاده کردم یه کاسه آب گذاشتم زیر لامپ رطوبت میکنه؟؟

    1. دکتر پوررشید
      says:

      سلام
      ایجاد میکنه
      باید با رطوبت سنج میزان رطوبت رو بسنجی

  16. غلامرضا
    says:

    سلام سنسور دما دستگاه 6 درجه که پایین میاد عمل میکنه این باعث کاهش راندمان کار نمیشه یا طبیعی هست

    1. دکتر پوررشید
      says:

      سلام
      متوجه نشدم مشکل رو
      دماسنج استفاده میکنی برای اندازه گیری ؟

  17. توحید خداپرست
    says:

    سلام دوست عزیز من ی دستگاه جوجه کشی ۴۲ تایی دارم که تخم ها تا ۱۷ و۱۸ روز خوب پیش میرهبعد اون جوجه نمیتونه از تخم در بیاد داخل تخم میمره .رطوبت سنج نداره و با ظرف اب تامین میشه.

    1. دکتر پوررشید
      says:

      سلام
      رطوبت سنج ارتباطی به ظرف اب نداره ، شما باید بهرحال یجوری رطوبت رو اندازه بگیری که متوجه بشی چقدره
      اگه یه ظرف میزاری اینبار 2 تا بزار
      ولی یه بار یه رطوبت سنج بخری تا ابد برات کار میکنه !

  18. امیر
    says:

    سلام دوست عزیز من یه دستگاه با کارتون ساختم حدوده ۳۰تا تخم مرغ جا میشه رطوبتش ۵۹،۶۰هستش دماشم۳۸،۳۹هستش روزی ۳بارچرخش میدم تهویه مناسبم داره، از لامپ ۴۰وات استفاده کردم ،آیا نور زیادش که ضرری نداره؟!

    1. دکتر پوررشید
      says:

      سلام
      لامپ رو بزار یه گوشه که اونجا تخم ها نباشن ، یعنی مستقیم نخوره بهش
      هیچ وقت برای اولین تجربه این همه تخم رو نزار توش ، 5 تا هم زیاده برای اولین تجربه و تست دستگاه ، موجود زندست بهرحال

  19. پوریا
    says:

    ببخشید از چ اب مقطری باید استفاده شود منظورم اینکه چون چند نوع توی بازار هست

    1. نویسنده سایت
      says:

      آب مقطر صنعتی

  20. هادس ح
    says:

    سلام من تازه دستگاه گرفتم هر کارب میکنم رطوبتش از اون چیزی ک من انتخاب کردم بالاتره ایرادش چیه باید چب کار کنم بر طرف شه.با تشکر.

    1. دکتر پوررشید
      says:

      سلام
      دستگاه چیه ؟
      دما و رطوبت محیط اتاق چنده ؟

  21. مهری
    says:

    سلام خسته نباشید میشه بدون رطوبت ساز ازدست‌دادن جوجه کشی جوجه بگیرم؟

    1. دکتر پوررشید
      says:

      سلام
      من تجربشو ندارم
      رطوبت باید به مقدار تعیین شده حتما تولید بشه حالا چه با رطوبت ساز چه با هر روش دیگه ای

  22. صمد
    says:

    این اطلاعات بسیار مفید و کار آمد بود با تشکر

    1. دکتر پوررشید
      says:

      موفق باشید دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا