چرا طوطی من زیاد آب میخوره؟

خرید دستگاه جوجه کشی

زیاد آب خوردن طوطی ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌ها و مشکلات سبک نگهداری از طوطی زمینه ساز زیاد آب خوردن طوطی است. اما آیا راهی برای جلوگیری از مشکل زیاد آب خوردن طوطی وجود دارد؟ برای دریافت پاسخ این سوال تا انتهای این نوشته همراه ما باشید.

دستگاه جوجه کشی ۱۲ تایی ارزان (ایزی باتور 5)
دستگاه جوجه کشی ۱۲ تایی ارزان (ایزی باتور 5)
» قابلیت جوجه کشی از تخم انواع پرندگان زینتی
» شامل شانه های همه کاره با چرخش 360 درجه
» دارای به روزترین سنسور SHT
۳,۷۵۰,۰۰۰ تومان

دلایل زیاد آب خوردن طوطی

ممکن است طوطی شما به تازگی زیاد آب بخورد! بنابراین باید دلایل زیاد آب خوردن طوطی را بشناسید و راه‌های درمان آن را بررسی کنید. در اینجا به دلایل مختلف زیاد آب خوردن طوطی اشاره کرده‌ایم.

بیماری کلیوی

بیماری‌های کلیوی یکی از دلایل اصلی مشکل زیاد آب خوردن طوطی هستند.تومور کلیوی، نارسایی کلیوی و سایر مشکلات علل زیاد آب خوردن طوطی هستند. برای پيشگيری از بیماری‌های کلیوی طوطی از آب تمیز برای نوشیدنی آن استفاده کنید و در صورت وجود مشکل، درمان را به دامپزشک بسپارید.

تغذیه نادرست

طوطی سانان نیاز به مصرف مداوم و کافی سبزیجات و میوه در طول هفته دارند. بنابراین اگر رژیم غذایی پرنده خود را محدود به یک نوع دان کنید؛ آنگاه پرنده به دلیل هضم سخت دان دهیدراته خواهد شد.

بنابراین برای هیدراته ماندن بدن پرنده، او نیاز به آب بسیار زیادی پیدا می‌کند. تنها راه حل این مشکل، استفاده از یک رژیم غذایی معتدل و عدم تغییر ناگهانی رژیم غذایی پرنده است.

مقادیر بالای سدیم کلرید

مقادیر بالای سدیم کلرید - چیکن هچ

نمک زیاد باعث تحریک طوطی خواهد شد. در واقع سدیم کلرید یا همان نمک طعام ماده‌ای است که آب بدن طوطی را دفع می‌کند. در صورت وجود مقدار زیاد سدیم کلرید در غذا و آب پرنده، نه تنها طوطی آب زیادی می خورد؛ بلکه دفعات ادرار کردن آن هم بیشتر خواهد شد.

برای جلوگیری از بروز این مشکل باید مصرف آب پرنده را کنترل کنید. آب شور باعث بالا رفتن سطح سدیم کلرید خون پرنده می‌شود.

دیابت

با وجود این که دیابت چندان در طوطی سانان رایج نیست؛ اما گاهی اوقات تنظیم قند خون پرنده به هم می‌ریزد. تغییر سطح قند خون همچنین ممکن است در اثر عواملی از جمله استرس بیش از حد طوطی، هیجان یا فشار روانی ایجاد شود.در مواقع بالا رفتن قند خون، پرنده آب زیادی مصرف می‌کند و مدام ادرار خواهد کرد.

همچنین در صورت ابتلا به دیابت ادرار پرنده رقیق خواهد بود. بهتر است برای پیشگیری از ابتلای پرنده به دیابت رژیم غذایی آن را کنترل کنید و پرنده را از هیجان و استرس به دور نگه دارید. هر چند در صورت ابتلای ژنتیکی طوطی، دامپزشک راه‌های درمان مختلفی را برای کاهش سطح قند خون آن پیشنهاد خواهد کرد.

گرمازدگی

پرنده در اثر گرما ممکن است تلف شود! در واقع پرندگان خانگی تحمل زیادی در برابر گرما ندارند. بهترین دمای ممکن برای نگهداری از پرنده بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است.

اگر پرنده خود را در حال له له زدن، نفس با منقار باز و بال زدن مشاهده کردید؛ مطمئنا دچار گرمازدگی شده است. پرنده در این صورت آب بسیار زیادی مصرف می‌کند و شما برای جلوگیری از آسیب بیشتر باید سریعا دمای اتاق را پایین بیاورید.

استرس

استرس عامل ترشح هورمون‌هایی در بدن طوطی است که باعث می‌شود آب بیشتری مصرف کند. باید در حد توان از بروز اتفاقات استرس زا جلوگیری کنید. در این مواقع با طوطی مهربانانه رفتار کنید. در صورتی که طوطی با محیط اطراف و صاحب خود خو بگیرد؛ کمتر دچار استرس خواهد شد.

مسمومیت با فلزات سنگین

مسمومیت با فلزات سنگین همچون روی و سرب عواقب غیر قابل انتظاری خواهد داشت. اگر طوطی با فلزات سنگین در اثر جویدن فلز یا بلعیدن آن مسموم شود؛ آب بسیار زیادی مصرف می‌کند.

در چنین مواقعی شما باید از پادزهرهای خنثی کننده اثر فلز در بدن طوطی همچون پارافین یا کلسیم به دستور دامپزشک استفاده کنید. بهتر است برای جلوگیری از ابتلای طوطی به مسمومیت با فلزات سنگین، حتما قفس مناسب و همچنین تجهیزات لازم را تهیه کنید.

مسمومیت با ویتامین D3

رژیم غذایی پرنده خود و همچنین مکمل‌های مصرفی طوطی را تحت نظر دامپزشک قرار دهید. وجود مقادیر بیش از حد ویتامین D3 در رژیم غذایی طوطی باعث انتقال کلسیم از استخوان‌های طوطی به کلیه‌های آن خواهد شد.

همچنین باید توجه کنید که در صورت اختلال عملکرد کلیه‌ها، طوطی آب بسیار زیادی مصرف می‌کند. بنابراین سطح ویتامین دی ۳ خون طوطی خود را کنترل کنید و در صورت افزایش با دامپزشک جهت درمان مشورت کنید.

اختلالات هورمونی

تغییرات هورمونی یکی دیگر از عوامل طبیعی افزایش مصرف آب در طوطی سانان است. در واقع در فصل‌هایی از سال که هورمون‌ها دچار اختلال می‌شوند یا تغییر می‌کنند؛ مصرف آب پرنده‌ها افزایش پیدا می‌کند‌. همچنین پرنده پس از تولید مثل به دلیل مصرف انرژی زیاد نیاز به آب بیشتری خواهد داشت.

عوارض دارویی

برخی از داروهای مصرفی پرنده علی رغم این که برای سلامتی آن ضروری هستند؛ عوارض بسیار زیادی را هم ایجاد می‌کنند. بنابراین ممکن است مصرف آب طوطی به شدت افزایش پیدا کند. برای پيشگيری از این مشکل بهتر است در طولانی مدت بدون نظر دامپزشک از یک نوع دارو استفاده نکنید.

مشکلات رفتاری

گاهی اوقات دلیل مصرف بیش از حد آب طوطی‌ها به مشکلات روانی آنها باز می‌گردد. ممکن است در اثر اینکه آب زیادی در قفس طوطی می‌گذارید؛ این اختلال برای آن ایجاد شده باشد و تمایل به مصرف آب بیشتری داشته باشد. با این حال بهتر است به مقدار کافی آب در قفس طوطی قرار دهید.

مشکلات گوارشی

مشکلات گوارشی همچون اسهال باعث دفع آب زیادی از بدن پرنده خواهد شد. بنابراین مصرف آب زیاد در این صورت توسط پرنده طبیعی است. اما بهتر است مشکلات گوارشی آن را توسط دامپزشک درمان کنید.

فعالیت بدنی

اگر پرنده شما آزادانه در خانه پرواز می‌کند و فعالیت بدنی زیادی دارد؛ مصرف آب بالا هم طبیعی خواهد بود و نیاز به نگرانی خاصی وجود ندارد. با این حال به هیچ وجه اجازه ندهید مصرف آب آن از حد تعادل خارج شود.

سخن پایانی

باید توجه کنید که پرندگان و طوطی سانان به مقدار مشخصی آب در طول روز نیاز دارند. با این حال نمی‌توان مقادیر مصرفی آب پرنده را محدود کرد. در واقع پرنده همانند انسان گاهی اوقات به دلایل طبیعی آب بیشتری مصرف می‌کند؛ اما در صورت مشاهده علائم بیماری یا سایر مشکلات بهتر است مصرف آب بیش از حد پرنده را با؛دامپزشک آن در میان بگذارید.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا