چرا طوطی گاز میگیرد؟ | دلایل گاز گرفتن طوطی و راه های جلوگیری از آن

خرید دستگاه جوجه کشی

امروزه گونه های مختلفی از طوطی سانان به عنوان حیوان خانگی توسط انسان ها نگهداری می شوند. پرندگانی مانند کاسکو، مرغ عشق، عروس هلندی و … به صورت اهلی در کنار انسان ها زندگی می کنند. اما بسیاری از افراد، از گاز گرفتن طوطی ها شاکی هستند. البته باید گفت که دلایل گاز گرفتن طوطی بسیار است. اما می توان راه های جلوگیری از گاز گرفتن طوطی را آموخت تا این عادت بد را در آنها از بین برد. در این پست از چیکن هچ، دلایل گاز گرفتن طوطی و راه های جلوگیری و از بین بردن این عادت بد ارائه شده است.

دستگاه جوجه کشی آرکام 24 تایی
دستگاه جوجه کشی آرکام 24 تایی
» بهترین دستگاه برای جوجه کشی از تخم نطفه دار طوطی سانان
» دارای راندمان 99 درصدی
» بهره گیری از پیشرفته ترین نسل سنسور SHT
۲۵,۷۰۰,۰۰۰ تومان

علل گاز گرفتن طوطی سانان چیست ؟

طوطی سانان به صورت طبیعی و ذاتی از منقار خود برای بسیاری از امورشان استفاده می کنند. در طوطی هایی مانند کاسکو، استفاده از منقار بیشتر است. این پرندگان برای جابجایی های کوتاه، از منقار خود کمک گرفته و تمایل زیادی به گاز گرفتن دارند.

بسیاری از اوقات پیش می آید که طوطی در حین جابجایی اقدام به گاز گرفتن صاحب خود می کند. گاه این گاز گرفتن ها بسیار شدید بوده و به حملات خطرناک تبدیل می شود. در ادامه چند نمونه از دلایل اصلی گاز گرفتن طوطی بیان شده است:

1- ترسیدن طوطی

طوطی سانان، همانند دیگر پرندگان هنگامی که احساس خطر کرده و می ترسند، بلافاصله به محل دیگری پرواز کرده و خود را از خطر دور می کنند. اما گاه این پرنده قادر به پرواز نبوده و ا از منقار خود و گاز گرفتن برای دفاع استفاده میکند.

ترسیدن طوطی - چیکن هچ

شاید بتوان گفت احساس خطر خود، یکی از دلایل گاز گرفتن طوطی است. اگر از این گونه پرندگان نگهداری می کنید، توصیه می شود که قفس آن ها را در محلی قرار دهید که احساس اطمینان و امنیت را در آن ها ایجاد نماید.

2- افسردگی از مهم ترین دلایل گاز گرفتن طوطی

از دیگر دلایل گاز گرفتن طوطی می توان به افسردگی اشاره کرد. طوطی سانان همانند سایر پرندگان دوست دارند در زمان بیماری دور از افراد مانده و در خلوت خود در قفس باقی بمانند. اگر طوطی شما گوشه گیر شده و یا به کرات شما را گاز می گیرد، احتمال آن وجود دارد که دچار افسردگی و یا دیگر بیماری ها شده باشد. در چنین شرایطی، توصیه می شود وی را نزد یک متخصص پرندگان ببرید.

افسردگی از مهم ترین دلایل گاز گرفتن طوطی - چیکن هچ

3- تغییرات در دوران بلوغ پرنده

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که با تغییرات هورمونی ایجاد شده در دوره بلوغ، طوطی ها رفتارهای جدیدی را نشان می دهند. یکی از رفتارهای طوطی در این دوره آن است که آنها برای مراقبت و محافظت از جفت خود، هنگامی که بخواهید به جفت آنها نزدیک شوید، اقدام به گاز گرفتن می کنند.

4- علاقه به بازی در طوطی سانان

یکی از مهم ترین دلایل گاز گرفتن طوطی، علاقه به بازی آنها می باشد. این پرندگان بامزه و بازیگوش، هنگامی که سرگرم بازی هستند، ممکن است که جهت جلوگیری از افتادنشان از روی دست یا قفس، فردی که نزدیک آنهاست را گاز بگیرند.

علاقه به بازی در طوطی سانان - چیکن هچ

برخی از موارد نیز با خسته شدن از بازی، برای آنکه بتوانند به داخل قفس برگردند و خستگی خود را به شما نشان دهند، از ابزار گاز گرفتن استفاده می کنند. اگر به خوبی رفتارهای او و زبان بدنش را تشخیص دهید، می توانید با عکس العمل های مناسب، مانع ناراحتی او شوید. این یکی از راه های جلوگیری از گاز گرفتن طوطی به شمار می آید.

5- اعتراض کردن به شرایط بد

زمانی که طوطی شما در شرایط بدی قرار میگیرد، ممکن است برای نشان دادن ناراحتی و اعتراض خود، شما را گاز بگیرد. به عنوان مثال از دیگر مواقعی که طوطی از رفتار شما احساس خوشایندی ندارد، گرفتن ناخن های اوست. طوطی ها این کار را دوست ندارند و تلاش شما برای کوتاه کردن ناخن می تواند منجر به گاز گرفتن او شود.

راه های جلوگیری از گاز گرفتن طوطی

حال که می دانید دلایل گاز گرفتن طوطی چیست، توصیه می شود تا با دنبال کردن راه های جلوگیری از گاز گرفتن طوطی، رفتار نامناسب آن را کنترل کرده و گاز گرفتن طوطی را کاهش دهید.

انتقال احساس امنیت به طوطی

پیش از این اشاره کردیم که یکی از عواملی که باعث گاز گرفتن طوطی می شود، احساس ترس و ناامنی است. برای آنکه بتوانید ترس را در پرنده خود از بین ببرید، باید به او حس اطمینان را تقویت کنید. برای اینکار، لازم است که از رفتارهای او و زبان بدنش آگاهی کافی را داشته باشید.

پرندگان به صورت طبیعی می آموزند که از خود در برابر شکار شدنشان مراقبت کنند. بنابراین با احتیاط رفتار کرده و همواره با چشمان خود، محیط اطرافش را بررسی کرده و کنترل می کند. این نکته مهمی است که برای تعامل با طوطی و ایجاد ارتباط با او، نبایستی دید او را کور کنید.

انتقال احساس امنیت به طوطی - چیکن هچ

برای صحبت با طوطی خود، بهتر است کنار او قرار بگیرید تا اطمینان لازم را ایجاد نمایید. هنگامی که روبروی طوطی می ایستید، به دلیل آنکه جلوی دید او را می گیرید می توانید در او حسی از ترس را ایجاد نمایید. همچنین رفتاری همراه با محبت و صبر را در نظر گرفته و با مهربانی با او ارتباط برقرار کنید.

در نظر گرفتن پاداش برای طوطی

از دیگر موارد مهم آموزش روش گازنگرفتن طوطی این است که در زمانی که طوطی تمایل دارد به سمت شما آمده و به شما نزدیک شود، به او پاداش دهید. این هدیه می تواند تکه ای از میوه باشد. می توانید طوطی خود را هنگامی که بر روی دست شماست نوازش کنید.

در نظر گرفتن پاداش برای طوطی - چیکن هچ

طوطی سانان علاقه زیادی به این کار داشته و به شما اعتماد بیشتری می کنند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که اگر در حین گاز گرفتن به طوطی خود پاداش دهید، نه تنها این عادت بد ترک نشده بلکه تشدید خواهد شد. زمانی که طوطی شما را گاز میگیرد، به او تشویقی میدهید و به او می فهمانید که برای گرفتن جایزه و تشویقی، مجددا شما را گاز بگیرد!

انتخاب محل مناسب برای قفس

همانگونه که پیش از این اشاره کردیم، طوطی ها باهوش و حساس هستند. گاهی رفتارهای شما را به نوع دیگری درک می کنند. به طور مثال، ممکن است هنگامی که قفس پرنده را در جای بلندی قرار می دهید، احساس پرخاشگری را در آنها افزایش دهید.

بالاتر بودن جایگاه پرنده در مقایسه با محل نشستن شما باعث می شود که احساس قدرت کرده و سرکش شود. در حالت کلی، نگهدارنده پرنده نباید از نگاه طوطی در مکان پایین تری قرار گرفته باشد. این یکی از دلایل گاز گرفتن طوطی خواهد بود.

آموزش روش گازنگرفتن طوطی

یکی از نکات مهم در آموزش روش گازنگرفتن طوطی این است که بتوانید با طوطی خود به خوبی تعامل و ارتباط داشته باشید. هنگامی که زبان بدن او را می شناسید و در زمان مناسب به آن پاسخ می دهید، می توانید ارتباط عاطفی و اطمینانی را در پرنده خود ایجاد کنید.

به این نکته توجه داشته باشید که با بروز رفتارهای هیجانی هنگام گاز گرفتن طوطی، این احتمال افزایش می یابد که این کار را تکرار کند. ضمن آنکه برخی از اوقات این پرندگان هنگام بازی، ممکن است به صورت ناخواسته شما را گاز بگیرند.

هنگامی که در چنین شرایطی فریاد کشیده یا ناله می کنید، او را برای تکرار این رفتار ترغیب می کنید. طوطی سانان ممکن است این رفتار شما را نوعی واکنش جذاب بدانند. این گزینه نیز می تواند یکی از دلایل گاز گرفتن طوطی باشد.

از سویی دیگر، در این مواقع، نباید رفتاری خشن داشته باشید. می توانید هنگام گاز گرفتن شما، نگاهی سرد و تند به چشمانش داشته و به منقار پرنده خود، ضربه ای آرام وارد کنید. همچنین استفاده از کلمه نه در این شرایط، به او نشان خواهد داد که رفتار بدی را انجام داده و مورد رضایت شما نیست.

عکس العمل مناسب در زمان گاز گرفتن طوطی

همانگونه که می دانید، قدرت آموزش طوطی ها بسیار بالاست. این پرندگان هر یک از رفتارهای شما را از نگاه خود تفسیر می کند. به عنوان مثال، اگر در زمان گاز گرفتن فریاد کشیده و به سرعت دست خود را به عقب می کشید و سپس او را در قفس گذاشته و درب را روی آن می بندید، او یاد می گیرد که گاز گرفتن از جمله روش هایی است که می تواند او را به خانه اش بازگرداند.

تحت هیچ شرایطی هنگام گاز گرفتن طوطی، جیغ نزنید و دست خود را نکشید. این کار به پرنده می فهماند که پیروز شده است و در دفعات دیگر نیز برای پیروزی از منقار خود استفاده خواهد کرد. زمانی که پرنده شما، گاز میگیرد، به آرامی او را در محل دیگری قرار داده و حواس او را پرت کنید.

جمع بندی

در این پست از چیکن هچ، دلایل گازگرفتن طوطی و روش های جلوگیری از آن بیان شد. اگر تصمیم دارید پرندگانی از دسته طوطی سانان را در خانه نگهداری کنید، باید توجه داشته باشید که آنها حیواناتی حساس و بسیار باهوش هستند که رفتارهای شما را با زبان خودشان تفسیر می کنند.

اگر به صورت مکرر با این رفتار طوطی خود مواجه هستید، می توانید پرنده خود را پس از گاز گرفتن در قفس کوچکی که وسیله بازی در آن وجود ندارد قرار دهید. به شکلی که پرنده حدود 15 دقیقه در محیطی آرام قرار گیرد.

البته توصیه می شود ابتدا به خوبی دلایل گاز گرفتن طوطی را بررسی کنید تا این روش تنبیهی، پرنده شما را افسرده نکند. این نکته را نیز توجه کنید که برداشت طوطی از این رفتارهای شما می تواند متناسب با میزان هوش پرنده متفاوت باشد.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. کسرا ناصری
    says:

    سلام
    من یه طوطی برزیلی دارم یه ماه هستش خریدم
    بعد روی نردبون قفس میبرم میشینه ولی از دستم می‌ترسه روی شونه ام میره روی شلوارم میره ولی از دستم می‌ترسه چی کار کنم؟

    1. دکتر سیمین یعقوبی
      says:

      سلام دوست عزیز
      دست آدما میتونه برای پرنده ها شدیدا استرس زا باشه
      برای همین نباید سعی کنی بگیریش و یا وادارش کنی بیاد رو دستت
      می تونی هرروز چند ثانیه دستتو نزدیک قفس نگه داری تا فقط ببینه
      بعدش که یکم عادت کرد خیلی آروم و بدون اینکه حرکت ناگهانی انجام بدی دستتو ببر داخل قفس
      بعدش بیار بیرون
      یه مدت دیگه می تونی از خوراکی های مورد علاقه ش بهش بدی با دستت
      اینطوری پرنده می فهمه که دستت تهدیدی براش به حساب نمیاد و نباید ازش بترسه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا