شاید برای شما هم پیش آمده باشد که شاهد بی حالی جوجه مرغ عشق های خود باشید و ببینید که در گوشه ای بی حرکت مانده اند. نگهداری از جوجه مرغ عشق ها بدون والدین آنها مشکلاتی را برایشان در پی خواهد داشت و از آنها می توان به ضغف، بی حالی و کاهش انرژی جوجه ها اشاره کرد.
عوامل مختلفی در بروز بی حالی در جوجه مرغ عشق دخیل می باشند. پس تا انتهای این مقاله از چیکن هچ همراه ما باشید تا دلایلی را که می توانند سبب بی حالی جوجه مرغ عشق ها شوند و همچنین راه های درمان بی حالی آنها را برای شما ارائه دهیم.
دلایل بی حالی جوجه مرغ عشق
عوامل مختلفی وجود دارند که می توانند منجر به بی حالی جوجه مرغ عشق های شما شوند که در ادامه به تعدادی از آنها پرداخته شده است :
1) شرایط محیط نامناسب
شرایط محیطی می توانند تاثیر زیادی در میزان سلامتی جوجه مرغ عشق ها داشته باشند. جوجه ها سیستم ایمنی ضعیفی دارند و قادر به مقابله با محرک های محیطی نمی باشند. محیط هایی با شرایط زیر به هیچ عنوان برای نگهداری جوجه مرغ عشق ها مناسب نیستند:
- محیط های پر از دود و گرد و غبار
- محیط هایی که در آنها از عطرهای مصنوعی مثل خوشبوکننده ها، اسپری ها و … استفاده می شود.
- محیط های با سر و صدای زیاد
- محیط های خیلی سرد و یا خیلی گرم
وجود این عوامل از دلایل اصلی ضعف و بی حالی در جوجه مرغ عشق ها به حساب می آیند.
2) عدم رعایت بهداشت قفس
در صورتی که قفسی که جوجه مرغ عشق ها را در آن نگهداری می کنید هرروز ضد عفونی و تمیز نکنید در این حالت قفس محل مناسبی برای رشد عوامل بیماریزا خواهد بود. از آنجایی که جوجه ها مقاومت خیلی کمی در برابر عوامل بیماریزا دارند، خیلی زود بیمار می شوند و وجود بیماری از دلایل اصلی بی حالی جوجه مرغ عشق ها است.
3) بیماری
جوجه مرغ عشق ها نیز قادرند علائم بیماری خود را تا مدت کوتاهی پنهان کنند و اولین نشانه ای که از بیماری بروز می دهند بی حالی و ضعف می باشد. جوجه مرغ عشق هایی که به تازگی از تخم درآمده اند اگر به درستی محافظت نشوند، ممکن است به خاطر عادت نداشتن به آب و هوای بیرون از تخم دچار سرماخوردگی شوند. بی حالی همراه با عطسه و آبریزش نیز از علائم سرماخوردگی می باشد.
4) تغذیه ی نامناسب
در صورتی که خودتان اقدام به بزرگ کردن جوجه مرغ عشق ها بدون والدین آنها می کنید، اگر قبل از اینکه جوجه ها دانخور شوند، برای تغذیه ی آنها از دانه ها استفاده کنید ممکن است دچار سوء هاضمه شوند. در این حالت اشتهای خود را از دست می دهند. اگر پرنده به درستی تغذیه نشود انرژی و توان لازم برای زیستن را نخواهد داشت و ضعیف و بی حال خواهد بود.
5) مشکلات ژنتیکی
احتمال بروز مشکلات ژنتیکی در جوجه مرغ عشق هایی که توسط پرندگان مادر متولد می شوند کم است. چون پرنده ی مادر تخم هایی که دارای هرگونه ناهنجاری باشند را از بین می برد تا از انتقال ژن های ناقص به نسل های بعدی جلوگیری کند. به هر حال گاها ممکن است جوجه هایی از طریق استفاده از دستگاه جوجه کشی، با مشکلات ژنتیکی متولد شوند. چنین جوجه هایی دارای علائمی مثل بی حالی، ضعف، عدم تعادل و … خواهند بود.
6) جدا شدن از والدین
زمان مناسب جدا کردن جوجه مرغ عشق ها از والدین آنها 20 تا 50 روزگی می باشد و اگر زودتر از این موعد از والدین خود جدا شوند به خاطر ضعف و سوء تغذیه دچار بی حالی می شوند و امکان تلف شدن آنها وجود دارد.
راهکار های جلوگیری از بی حالی جوجه مرغ عشق
برای جلوگیری از ضعیف شدن و بی حالی جوجه مرغ عشق ها انجام اقدامات زیر ضروری است:
1) محل مناسبی را برای نگهداری جوجه مرغ عشق ها در نظر بگیرید.
جوجه مرغ عشق ها در محیط های آرام، ساکت، تمیز و مرتب و عاری از هر گونه بو و آلودگی رشد سالم تر و بهتری خواهند داشت.
2) بهداشت قفس را رعایت کنید.
پوشال های کف قفس جوجه مرغ عشق ها را هرروز تعویض کرده, قفس را تمیز و ضد عفونی کنید. در صورت امکان قفس را (بدون پرندگان) برای مدت کوتاهی در مقابل نور آفتاب قرار دهید.
3) دمای محیط را تنظیم کنید.
بهترین دما برای نگهداری جوجه مرغ عشق ها تا یک ماهگی دمای 30 درجه ی سانتیگراد می باشد البته جوجه های تازه متولد شده را می توان تا یک هفته در دمای 34 درجه نیز نگهداری کرد.
4) بر جوجه ها نظارت داشته باشید.
روند رشد جوجه مرغ عشق های خود را دائما زیر نظر داشته باشید تا رفتارهای آنها و واکنش آنها به محرک ها را بشناسید. سعی کنید شرایط نگهداری از آنها را به گونه ای تنظیم کنید که دچار بیماری نشوند.
5) جوجه ها را زودتر از موعد از والدین خود جدا نکنید.
تکمیل روند رشد جوجه مرغ عشق ها بدون والدین آنها در اکثر مواقع با مشکلاتی مواجه می شود. برای اینکه جوجه مرغ عشق هایی با سلامت کامل داشته باشید بهتر است اجازه دهید توسط والدین خود پرورش یابند و سپس آنها را جدا کنید.
6) جوجه مرغ عشق ها را با غذای مناسبی تغذیه کنید.
جوجه ها را از بدو تولد تا یک هفته پس از جداسازی از والدین با غذاهای شبیه غذای والدین آنها تغذیه کنید. استفاده از سرلاک و یا غذاهای مشابه به آن می تواند انتخاب خوبی باشد.
سخن آخر
در این مقاله از چیکن هچ دلایل ضعف و بی حالی جوجه مرغ عشق ها و راه های درمان آنها را مورد بررسی قرار دادیم. بزرگ کردن جوجه های پرندگان نیازمند مراقبت، نظارت و شرایط نگهداری خاصی است و برای داشتن پرندگانی سالم فراهم کردن این شرایط امری بسیار ضروری می باشد.