چرا قناری آواز نمی خواند ؟ + رفع مشکل

خرید دستگاه جوجه کشی

آیا قناری شما هم آواز نمی خواند؟ دلیل آواز نخواندن قناری خود را نمی دانید؟ نگران سلامتی پرنده ی خانگی خود هستید؟ به دنبال راهکاری برای تحریک قناری به آواز خواندن می گردید؟ پس حتما این مقاله از چیکن هچ را تا انتها مطالعه کنید.

در این نوشته به بررسی دلایل عدم آوازخواندن قناری می پردازیم و راهکارهایی را برای تحریک این پرنده به آوازخوانی ارائه می دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.

دستگاه جوجه کشی 12 تایی ایزی باتور 6 (با پمپ)
دستگاه جوجه کشی 12 تایی ایزی باتور 6 (با پمپ)
» مناسب برای جوجه کشی از تخم نطفه دار قناری
» دارای عملکرد دقیق و حرفه ای
» امکان کارکرد با باتری و برق شهری
۴,۹۷۰,۰۰۰ تومان

چرا قناریم نمیخونه؟

آواز خواندن یکی از اصلی ترین مهارت های قناری هاست. این پرندگان استعداد بالقوه ای را در تولید صداها، آهنگ ها و ملودی های زیبا دارند. برای مالکان قناری، سکوت و آواز نخواندن پرنده ی خانگی شان می تواند کمی نگران کننده باشد و به دنبال دلیل این اتفاق بگردند. پس ممکن است با خود فکر کنند که چرا قناری من آواز نمی خواند؟

در پاسخ باید گفت که دلایل مختلفی برای عدم آواز خواندن این پرنده می تواند وجود داشته باشد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می کنیم :

ماده بودن قناری

قناری ماده تمایل زیادی به آوازخوانی ندارد و یا قادر به تولید آوازهای زیبایی نیست. جنس ماده ی این پرنده، صدای ضعیفی داشته و بیشتر در مواقع احساس خطر، پاسخ به جفت خود و یا صدازدن جوجه هایش آوازی را از خود تولید می کند. بنابراین در صورتی که از یک پرنده ی ماده نگهداری می کنید، انتظار تولید آوازهای زیبا و متنوع را از آن نداشته باشید.

نرسیدن غناری به سن بلوغ

اگر شما هم از یک جوجه قناری نر نگهداری می کنید، نباید انتظار تولید آوازهای پیچیده و زیبا را از آن داشته باشید. چراکه ممکن است پرنده ی خانگی شما در سنین کم هنوز به طور کامل آواز خواندن را یاد نگرفته باشد. در این صورت لازم است تا مدتی از روز را برای آموزش آوازخوانی به آن اختصاص دهید.

جفت بودن

قناری نر معمولا برای جذب جنس ماده آواز می خواند. اگر پرنده ی خانگی شما در کنار جفت خود باشد، دیگر لازم نیست برای جلب توجه آن کاری انجام دهد. در این صورت ممکن است آواز نخواند. بنابراین برای اینکه  بیشتر اوقات از روز را به آوازخوانی مشغول باشد، باید تنها نگهداری شود.

استرس

یکی از موثرترین دلایل در عدم آواز خواندن قناری استرس است. پرنده ی زینتی شما ممکن است به خاطر  عوامل مختلفی دچار استرس شود و سکوت کند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  1. مناسب نبودن قفس و محل زندگی
  2. دما و رطوبت نامناسب
  3. سر و صدا و شلوغی
  4. حضور افراد غریبه و یا حیواناتی نظیر سگ و گربه
  5. نور ناکافی
  6. کمبود تغذیه

در صورتی که شرایط محیطی استانداردی را برای قناری خود فراهم نکنید، در این صورت پرنده در محیط زندگی خود احساس امنیت نخواهد داشت. بنابراین دچار استرس شده و از آواز خواندن خودداری می کند.

جابجایی قفس و تغییر محل زندگی

قناری ها نیز مانند سایر پرندگان به محیط زندگی خود حساس اند و در صورتی که جابجا شوند و شرایط زندگی آنها تغییر کند، ممکن است تا زمان عادت کردن به محیط جدید آواز نخوانند. بنابراین اگر دوست داشته باشید پرنده ی شما شاد و سرحال باشد، حدالامکان از جابجا کردن قفس آن بپرهیزید.

تغذیه ی نامناسب

اصلی ترین جنبه ی نگهداری از یک پرنده ی خانگی از جمله قناری، رسیدگی به تغذیه ی آن است. این پرنده ی خانگی باید تغذیه ی مناسبی داشته باشد تا بتواند نیاز های غذایی خود را تامین کند.

بنابراین لازم است جیره ی غذایی متنوعی متشکل از پلت مخصوص، میوه ها، سبزیجات، دانه ها، آجیل، جوانه ها، تخم مرغ و … برای آن در نظر بگیرید. در این حالت پرنده قادر به حفظ متابولیسم بدن خود بوده و انرژی لازم را برای آوازخوانی خواهد داشت.

بیماری

آواز خواندن یکی از نشانه های میزان سلامتی در قناری  می باشد. اگر پرنده ی شما در کنار عدم تمایل به آواز خواندن، علائمی از قبیل بی حالی، کم اشتهایی، کم تحرکی، تغییر رنگ فضله و … نیز داشته باشد در این حالت ممکن است بیمار باشد.

بنابراین لازم است تسلط کافی بر رفتارهای پرنده ی خانگی خود در حالت عادی داشته باشید تا بتوانید رفتارهای غیر عادی آن را تشخیص دهید. همچنین باید در سریع ترین زمان ممکن اقدام به درمان بیماری آن کنید تا سلامت و شادابی اش را بازگردانید.

دوره ی پرریزی یا تولک

ممکن است در دوره ی پرریزی طبیعی قناری شاهد قطع شدن آواز خواندن آن باشید. باید گفت که این دوره برای پرنده ی خانگی شما  بسیار حساس است و حدود 50 روز طول می کشد. چراکه در دوره ی پرریزی، تغییرات هورمونی و استرس زیادی را متحمل می شود و به همین دلیل تمایلی به آوازخواندن از خود نشان نمی دهد.

راهکارهای تحریک قناری به آواز خواندن

راهکارهای تحریک قناری به آواز خواندن - چیکن هچ

اکنون ممکن است بپرسید که چکار کنیم قناری آواز بخواند؟ اگر قناری شما سکوت کرده و آواز نمی خواند، راهکارهای زیر می توانند در تحریک آن به آوازخوانی موثر باشند:

پخش آواز قناری های دیگر

جالب است بدانید که قناری ها با شنیدن صدای قناری های دیگر تمایل به آوازخواندن پیدا می کنند. اگر پرنده ی خانگی شما نیز آواز نمی خواند، در این حالت می توانید صدای ضبط شده ی قناری های دیگر را برای آن پخش کنید. چراکه می تواند محرک خوبی برای آوازخوانی آن باشد.

فراهم کردن شرایطی محیطی ایده آل

لازم است قفس قناری را در گوشه ای از اتاق و به دور از دسترس سایر حیوانات قرار دهید. همچنین محل نگهداری آن باید ساکت، آرام و خلوت باشد تا استرسی در پرنده ایجاد نشود.

به علاوه رسیدگی به تغذیه ی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است و حتما باید توجه و دقت کافی را در این زمینه داشته باشید.  فراهم کردن یک رژیم غذایی سرشار از مواد مفید باعث می شود که پرنده ای شاد و سرحال داشته باشید که در محیط احساس امنیت کرده و آواز می خواند.

دور کردن جفت

اگر تمایل به تکثیر قناری های خود ندارید و فقط میخواهید از صدای دلنشین آن لذت ببرید در این حالت باید آن را به تنهایی و جدا از جفت خود نگهداری کنید. به این ترتیب برای جذب ماده شروع به آوازخواندن خواهد کرد.

همراهی کردن قناری در آوازخوانی

برای اینکه قناری خود را به آواز خواندن تحریک کنید می توانید او را در آوازخوانی همراهی کنید. آوازخواندن شما و تولید صداها و یا سوت زدن می تواند به تقویت توانایی پرنده در تولید صداها و ملودی ها کمک بسیاری کند.

صحبت کردن و برقراری ارتباط

برای اینکه قناری بتواند آواز بخواند لازم است تا شاد و سرزنده باشد. برای این کار لازم است روزانه به میزان کافی با پرنده ی خانگی خود ارتباط برقرار کنید و اسباب بازی هایی را برای سرگرمی آن در اختیارش قرار دهید.  در صورتی که روزانه تعامل کافی را با آن داشته باشید، این کار می تواند تاثیر بسزایی را آوازخواندنش داشته باشد.

بهترین نژاد قناری برای آوازخواندن

تمامی نژادهای قناری توانایی آواز خواندن را دارند. اما برخی از نژادهای این پرنده ی خانگی زیبا صرفا به خاطر آوازهای دلنشین شان پرورش داده می شوند که صداهای جذاب تر و طولانی تری را تولید می کنند. از این نژاد ها می توان به تیمبرادو، رولر، واتر اسلگر، آمریکایی، روسی و … اشاره کرد.

قناری از چه سنی شروع به خواندن می کند؟

همانگونه که پیش تر نیز ذکر کردیم، قناری ها آواز خوانی را از سنین 6 ماهگی شروع می کنند. همچنین تا دو ساگی توانایی های خود را در تولید الگوهای پیچیده ی آواز ارتقا می دهند. اما بسته به شرایط نگهداری پرنده، سن آوازخوانی آن می تواند طولانی تر و یا کوتاه تر از این مدت باشد.

در صورتی که قناری خود را در شرایط محیطی ایده آلی نگهداری کنید و به تغذیه، بهداشت و سلامت پرنده توجه کافی داشته باشید، در این صورت می تواند زودتر از موعد و در سن 3 یا 4 ماهگی نیز اقدام به تمرین آوازخوانی کند.

سخن آخر

در این مقاله از وبسایت چیکن هچ دلایل عدم آوازخواندن قناری و راهکارهای تحریک آن به آوازخوانی را مورد بررسی قرار دادیم. در صورتی که پرنده ی خانگی شما تمایلی به آواز خواندن و تولید صدا ها و نغمه ها از خود نشان نمی دهد، در این حالت لازم است دلیل آن را شناسایی کرده و راهکارهای ذکر شده را برای رفع مشکل در پیش بگیرید.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋