
سرنوشت تلخ جوجه های یکروزه یکی از مباحث داغ فضای مجازی است که باعث رنجش خیل زیادی از کاربران شده اما علت اصلی این اتفاق چیست و چه واقعیتی در پشت پرده زنده به گور کردن جوجه ها وجود دارد. در این مقاله از چیکن هچ اطلاعاتی در رابطه با علل وقوع این حادثه دلخراش آورده شده است.
علت کشتن جوجه های یکروزه
همانطور که در ابتدای نوشته ذکر شد دلایل مختلفی پشت پرده معدوم سازی جوجه های یکروزه وجود دارد که در ادامه به پاره ای از این موارد پرداخته ایم…
1). دخالت دولت در بازار
دخالت دولت در بازار عرضه و تقاضا چه مثبت چه منفی نظم بازار را بهم میریزد این عمل باعث میشود قیمت گوشت پرنده مرغ در بازار افزایش و یا کاهش یابد، با افزایش قیمت روند کار پرورش و فروش ادامه می یابد و با کاهش قیمت جوجه ها را از بین می برند چون خریداری وجود ندارد. همچنین قطع کردن صادرات توسط دولت باعث کاهش قیمت شده و نتیجه چنین اعمالی چند ماه بعد نمایان میشود.
2). حذف جوجه های نر و یا خروس
جوجه های نر در صنعت مرغداری به عنوان ضایعات در نظر گرفته میشوند زیرا قادر به تخم گذاری نبوده و استفاده از گوشت آنها صرفه اقتصادی ندارد. در یک دوره جوجه کشی 50 درصد جوجه ها غالبا نر هستند و به دلیل عدم صرفه اقتصادی چاره ای جز از بین بردن وجود ندارد.
3). افزایش قیمت خوراک طیور
قطع دان یارانه ای باعث افزایش قیمت مرغ میشود به طوری که مرغداران دچار خسارات جبران ناپذیری میشوند، به ازای هر کیلو مرغی که تولید می کنند میلیاردها تومان ضرر میکنند. یعنی میزان زیان دهی واحدهای تولیدی در این شرایط بیشتر میشود.
راهکار برای جلوگیری از زنده به گور کردن جوجه های یکروزه
طبق تحقیقات صورت گرفته محققان آلمانی با اختراع دستگاه تعیین جنسیت جوجه قادر به تشخیص جنسیت جوجه ها شده اند. به طوریکه به کمک اشعه لیزر میتوان از طریق تمایز رنگ سلول های مرده خون درون تخم مرغ تشخیص داد که جوجه حاصله از تخم نر است یا ماده، با استفاده از این روش دیگر نیازی به زنده گور کردن و یا ایجاد خفگی با گاز در جوجه ها نیاز نیست و قبل از به دنیا آمدن آنها میتوان اقدامات لازم را انجام داد.
آیا جوجه کشی فقط در ایران وجود دارد؟
تصمیم گیری های اتخاذی از سوی مرغداران پس از دخالت دولت ها، برای زنده به گور کردن جوجه های یکروزه نه تنها در ایران بلکه در کل جهان بدین منوال است و چاره ای جز این کار وجود ندارد. اما پاره ای از مشکلات ایجاد شده برای مرغداران، همچون نوسانات بازار عرضه و تقاصا و همینطور نوسانات هزینه ی تامین دان طیور، میتواند سرعت و شدت معدوم سازی را تحت تاثیر قرار دهد.
سخن آخر
در این مقاله از چیکن هچ اطلاعاتی در مورد چرایی معدوم سازی جوجه های یکروزه آورده شده است. گرچه حادثه ای دلخراش پشت اقدامات به کار گرفته نقش بسته اما میتوان تا حدودی آن را کنترل کرد.