بهترین روش تهویه سالن های مرغداری

خرید دستگاه جوجه کشی

در پی بهترین روش برای تهویه سالن مرغداری هستید؟ از انواع سیستم های تهویه در سالن های بسته بی خبرید؟ از چگونگی کارکرد سیستم های تهویه با فشار منفی مطلع نیستید؟ اینکه تهویه بر اساس فصل و دمای هوا چه تغییری می کند آگاهی کافی ندارید؟ با ما تا انتهای این مقاله از چیکن هچ همراه باشید تا در خصوص بهترین روشهای تهویه در سالن های مرغداری مطالب مختلفی ارائه شود.

دستگاه جوجه کشی درنا 2
دستگاه جوجه کشی درنا 2
» دارای بدنه ی مقاوم در برابر حرارت و رطوبت
» امکان جوجه کشی از 336 تخم نطفه دار مرغ
» دارای قابلیت اتصال به برق اضطراری
۱۶,۹۰۰,۰۰۰ تومان

انواع سیستم های تهویه در مرغداری های بسته

سیستم های تهویه به کار رفته در سالن های مرغداری متفاوت است که در ادامه به توضیح هر یک از این تهویه ها پرداخته ایم…

تهویه طبیعی

هنگام استفاده از روش تهویه طبیعی با بالا رفتن هوای گرم و جایگزین کردن آن با هوای سرد با استفاده از جریان طبیعی باد صورت می گیرد. بدین طریق هوای آلوده ای که در داخل سالن مرغداری وجود دارد به بیرون انتقال داده می شود. برای این منظور اغلب از دریچه های سقفی و یا پنجره ها استفاده می شود.

تهویه طبیعی - چیکن هچ

تهویه طبیعی اتلاف انرژی را به همراه نداشته و سرمایه زیادی در مقایسه با تهویه مکانیکی و یا مصنوعی مورد نیاز نیست.

تهویه با هواکش ها (مصنوعی یا مکانیکی)

تهویه به صورت مکانیکی یا مصنوعی به سه صورت انجام می گیرد که عبارت است از…

تهویه با هواکش ها - چیکن هچ
تهویه سالن مرغداری با هواکش ها

تهویه با فشار منفی 

در این روش برای انتقال هوای داخل مرغداری از هواکش ها استفاده می شود که در این صورت نباید سوراخی در داخل سالن وجود داشته باشد. هر چقدر از میزان فشار هوای آلوده  در داخل سالن کاسته شود به همان میزان هوای تمیز با استفاده از فشار منفی به داخل سالن مکیده می شود.

نکته: هنگام استفاده از این روش به دلیل ارتباط مستقیم هواکش ها با هوای آلوده سالن امکان کثیف شدن و پایین آمدن کارایی بهینه هواکش ها وجود دارد. همچنین طریقه تعبیه آنها در سالن های مرغداری بر اساس شرایط آب و هوایی حاکم در مناطق مختلف است. 

تهویه با فشار مثبت

در تهویه با فشار مثبت هوای تازه از طریق هواکش ها به داخل سالن هدایت می شود. هنگام استفاده از این روش هواکش ها در ارتباط مستقیم با هوای آلوده حاکم در سالن مرغداری نیستند و می توان هوای ورودی به سالن را مورد ضدعفونی قرار داد و برحسب نیاز آن را سرد و یا گرم کرد و در صورت لزوم به ضدعفونی آن پرداخت. یکی از اصلی ترین معایب استفاده از این روش فشار هوای زیاد است.

تهویه با فشار مساوی

در این روش نیز ورود و خروج هوا از طریق هواکش ها صورت می گیرد و دارای معایب و مزایای دو مودر قبلی نیز می باشد شما می توانید با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص چگونگی ایجاد تهویه مناسب بر حسب شرایط جوی حاکم در منطقه زندگی خود به بهترین نحو اقدام به تهویه سالن مرغداری کنید.

انواع سیستم های تهویه بر اساس فشار منفی

تهویه بر اساس فشار منفی به 5 طریق صورت می گیرد که در این میان می توان به تهویه عرضی، سقفی، کانالی، کفی و تونلی اشاره کرد در ادامه به تفصیل توضیحاتی در این خصوص ارائه شده است.

انواع سیستم های تهویه بر اساس فشار منفی - چیکن هچ

تهویه عرضی

برای انجام تهویه عرضی هواکش و هواده ها را در دیواره های طولی سالن نصب می کنند. اگر سالن شما دارای عرضی بین 8 الی 12 متر می باشد بهترین روش تهویه عرضی است. البته لازم به ذکر است در شرایط آب و هوایی گرم باید عرض سالن کمتر 10 متر باشد. 

تهویه سقفی

در این روش همانطور که از نامش پیداست هواکش ها را در سقف و دیوارها نصب می کنند. اگر قصد دارید سالن خود را در مناطق بسیار گرم و یا بسیار سرد ایجاد کنید استفاده از این روش بهترین گزینه برای شما می باشد همچنین توصیه می شود عرض سالن در این راستا 12 متر باشد.

تهویه کانالی

برای انجام تهویه کانالی، کانال هایی را در ارتفاع 30 سانتی متری از سقف در وسط سالن مرغداری نصب می کنند. جنس این کانال ها اغلب از گالوانیزه و یا پلاستیک به قطر 50 تا 100 سانتی متر ساخته می شود که سوراخ های موجود  در آنها دارای قطری به ابعاد 5 الی 20 سانتی متر در بدنه می باشد. انتهای این کانال ها یک هواکش قوی تعبیه می کنند که هوای تمیز را بدین طریق با دمیدن به سالن هدایت کند. 

تهویه از کف

در این روش کانال هایی در کف سالن تعبیه شده و همانند روش تهویه کانالی در انتهای این کانال ها نیز هواکش نصب می شود. شما میتوانید این روش را در اقلیم های گوناگون و در هر ابعادی به کار گیرید. لازم به ذکر است بهترین مکان برای قرار دادن منافذ این کانال ها زیر آبخوری ها و دانخوری ها می باشد. این روش کاهش مصرف برق را به همراه دارد و منجر به یکنواختی هوای داخل سالن می شود.

تهویه تونلی 

هنگام استفاده از این روش هواکش ها را در سمت دیوار عرضی و هوا ده ها در طرف دیگر دیوار عرضی تعبیه می کنند. این روش باعث ورود هوای مرطوب با سرعت 4.2 متر در ثانیه شده و با گذر از میان پرندگان منجر به خنک سازی هوای داخل سالن می شود.

تهویه مرغداری بر اساس فصل و دمای هوا

بر اساس فصل و دمای هوای موجود در مناطق مختلف  سه نوع تهویه در نظر گرفته میشود که در این میان میتوان به موارد زیر اشاره کرد…

تهویه مرغداری بر اساس فصل و دمای هوا - چیکن هچ

تهویه حداقل

اگر در مناطق سردسیر زندگی می کنید و در اغلب مواقع هوای حاکم در شهر شما سرد است و یا پرندگانی  که در سالن پرورش می دهد در سنین پایینی هستند استفاده از تهویه حداقل توصیه می شود.

تهویه گذرا

اگر در منطقه ای که دارای آب  و هوای معتدل است قصد دارید سالن مرغداری خود را ایجاد کنید استفاده از تهویه گذرا را در دستور کار خود قرار دهید.

تهویه تونلی

اگر منطقه ای که سالن مرغداری شما در آنجا قرار دارد گرم است و پرندگانی که در داخل سالن پرورش می دهید دارای سنین بالاتر هستند از تهویه تونلی استفاده کنید.

اهمیت تهویه در مرغداری تخمگذار و گوشتی

استفاده از تهویه در  سالن های مرغداری تخمگذار و گوشتی اهمیت های فراوانی دارد که ادامه به معرفی مهم ترین آنها پرداخته شده است.

  • تامین اکسیژن کافی برای تنفس طیور
  • خارج کردن بخار آب
  • خارج کردن گازهای سمی
  • خنک کردن سالن در فصول گرم
  • خارج کردن گاز مونوکسید کربن

سخن آخر

در این مقاله در رابطه با بهترین روش تهویه در سالن های مرغداری و مزایای آن به ارائه مطالب گوناگونی پرداخته شده است. سرعت جریان هوا در سالن های مرغداری و حاکم بودن هوای تمیز در داخل سالن منجر به تامین اکسیژن مطلوب برای طیور پرورشی می شود و در حفظ عملکرد آنها تاثیر بسزایی دارد.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. رضا
    says:

    عالی

    1. دکتر رویا محمدفر
      says:

      ممنون از حسن توجهتون

      1. Behnam parchianloo
        says:

        سلام بله دستگاه اینورتور کنترل کننده سرعت فن برای هر سالن مجزا هستش

  2. behnam parchianloo
    says:

    با سلام و عرض ادب.
    بابت اطلاعات مفید خیلی متشکرم
    بنده در سالن 60×12 تهویه عرضی تعداد 6عدد هواکش‌60‌دارم.و تقریبا ارتفاع از کف ۱متر الی ۱/۲۰ هستش
    اواخر دوره احساس میکنم‌ تهویه درست انجام نمیشه،آیا این تعداد کم هستش؟ یا به نظرتون ۲یا ۳تا از هواکش هارو ۷۰ جا بزارم
    ممنون میشم جواب بدین

    1. دکتر رویا محمدفر
      says:

      سلام دوست عزیز
      خوشحالیم که تونسیم نظرتون رو جلب کنیم
      امکان کاسته شدن دور فن هم وجود داره این مورد رو بررسی کنید.

  3. محمداسمعیل
    says:

    باسلام وسپاس موضوع بسیارمهم وکاربردی درخصوص تهویه درمرغداری محاسبه میزان هوای تازه موردنیاز ومیزان خروج هوای آلوده که
    باتوجه به منطقه آب وهوایی،نوع پرورش گوشتی یا تخمگذار،سن،وزن درنوسان است وبراساس آن تعداد تهویه ،وقدرت وفاصله ونتیلاتورهاازیکدیگر وابعادخروجی هوا ی موردنیاز وحتی طول وعرض مناسب سالن راباتوجه به منطقه موردنظرمی توان محاسبه کرد.

    1. دکتر رویا محمدفر
      says:

      ممنونم که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا