معرفی انواع نژاد قوغاز سفید و خاکستری | ویژگی های ظاهری، میزان تخمگذاری

خرید دستگاه جوجه کشی

.پرورش قوغاز یکی از پرسود ترین و به صرفه ترین مشاغل  می باشد و بیشتر با هدف گوشتی انجام می شود. اما آیا تاکنون فکر کرده اید که قوغاز چیست؟ چرا این پرنده با نام قوغاز شناخته می شود؟

قوغازها بیشتر در تالاب ها، دریاچه های بزرگ و مزارع زندگی می کنند. در واقع منظور از قوغاز همان غاز بزرگ است. قوغازها چون سنگین هستند و وزن زیادی دارند، از لحاظ تولید گوشت می توانند بسیار مقرون به صرفه باشند. در این مقاله از وبسایت چیکن هچ به بررسی نژاد های مختلف قوغاز و آشنایی با آنها می پردازیم.

دستگاه جوجه کشی هواباتور ۱۶۸ تایی
دستگاه جوجه کشی هواباتور ۱۶۸ تایی
» مناسب برای جوجه کشی از تخم قوغاز با بیشترین راندمان
» بهره گیری از برد هوشمند با کنترل پنل لمسی
» دارای دو سنسور SHT نسل چهار حرفه ای و دقیق
۱۳,۳۰۰,۰۰۰ تومان

آشنایی با پرنده ی قوغاز

قوغاز برای اولین بار در سال 1874 سال شناسایی و ثبت شد. این پرنده یکی از سنگین وزن ترین غازها می باشد. همچنین بیشتر قوغازها به رنگ سفید و خاکستری (قهوه ای) دیده می شوند.

معرفی قوغاز - چیکن هچ

طول بدن این پرنده 81 تا 94 سانتی متر می باشد. میانگین وزن قوغازهای بالغ از 5 کیلوگرم تا 9 کیلوگرم متغیر است. اما برخی از نژادهای قوغاز می توانند سبک تر و حتی سنگین تر از این مقدار نیز باشند.

این پرنده اگر شرایط مساعد زندگی اش فراهم شود می تواند تا 20 سال عمر کند. طول بال قوغاز سنگین وزن و زیبا نیز از 160 سانتی متر تا 185 سانتی متر متغیر می باشد.

انواع نژاد قوغاز

در ادامه ی مطلب انواع نژاد های قوغاز را مورد بررسی قرار می دهیم :

  • قوغاز آفریقایی

قوغاز نژاد آفریقایی نیز مانند سایر نژادها دارای وزن سنگینی می باشد. درباره وزن این نژاد از قوغاز خاکستری باید بگوییم که جنس نر این نژاد به طور میانگین  8 و جنس ماده ی آن 10 کیلوگرم وزن دارد

.همچنین گردن این نژاد از قوغاز کلفت است و دارای بدنی سرحال و توانمند است. بر خلاف نامی که دارد، این نژاد بومی آفریقا نمی باشد و در اکثر مناطق کره زمین دیده می شود. لازم به ذکر است که هنوز هیچ منشأ دقیقی برای این پرنده مشخص نشده است.

در روی پیشانی قوغازهای آفریقایی یک زائده گوشتی وجود دارد که برای رشد آن چندین سال زمان لازم است.اگر به ظاهر این پرنده با دقت نگاه کنید خواهید دید که یک غبغب نرم و هلالی شکل از بالای گردن و قسمت های پایین فک آن آویزان است.

قوغاز آفریقایی - چیکن هچ

هر  قوغاز آفریقایی ماده می تواند سالانه 20 تا 40 عدد تخم بگذارند.  گوشت این پرنده بسیار مقوی و لذیذ می باشد و از ویژگی های آن می توان به چربی کم و میزان پروتئین زیاد اشاره کرد.

بیشتر تولید کنندگان و پرورش دهندگان قوغاز این پرنده را به دلیل وزن زیاد آن  و سود دهی تولید گوشت پرورش می دهند. این نژاد از قوغاز ها جرو قدیمی ترین نژاد های این پرنده هستند و از دهه 1800 در آمریکا پرورش داده می شوند.

  • قوغاز چینی

این پرنده از بهترین نژاد ها برای پرورش در خانه می باشد که در حالت کلی دو سویه از آن وجود دارد.  قوغاز چینی سفید و قوغاز چینی خاکستری.

توجه به این نکته نیز خالی از لطف نیست که نژاد سفید رنگ قوغاز چینی محبوبیت بیشتری در بین پرورش دهندگان دارد. رنگ نارنجی منقار آن زیبایی بی نظیری به این پرنده  می بخشد. همچنین بر روی منقار این قوغاز نیز دکمه یا همان برجستگی وجود دارد.

برجستگی روی منقار این پرنده در نر ها بزرگتر از ماده ها است و این خود یکی از راه های تعیین جنسیت قوغازهای چینی بالغ می باشد. رفتار این پرنده ی زیبا نیز با آرامی، ملایمت و کنجکاوی همراه می باشد.

نژاد چینی - چیکن هچ

 قوغاز چینی ماده می تواند سالانه 40 تا 100 عدد تخم بگذارد.همچنین میزان وزن جنس نر این نژاد 5.5 کیلو و جنس ماده ی آن 4.5 کیلو می باشد. یعنی وزن نر یک کیلو بیشتر از ماده  است.

  • قوغاز آمریکایی

این نژاد از قوغاز، جز نژاد های با جثه ی متوسط می باشد. وزن جنس نر قوغاز آمریکایی حدود 8 کیلوگرم و وزن جنس ماده آن حدود 7 کیلوگرم است. زیستگاه قوغاز آمریکایی، آمریکای شمالی می باشد. همچنین این پرنده  در برابر سرما مقاومت بالایی را دارد. به همین دلیل در اکثر نقاط آمریکا دیده می شود.

  • قوغاز اکراینی

قوغاز اکراینی در مقایسه با غازهای محلی درشت تر و سنگین تر است. این نژاد از قوغاز به نژادهای آفریقایی و چینی بسیار شبیه می باشد اما قوغاز اوکراینی گردنی کشیده تر و کلفت تر دارد و وزن بدن آن تقریبا بیشتر از این دو نژاد است.

منقار این قوغاز دارای برجستگی بزرگی است که با رشد پرنده بزرگ تر و قابل مشاهده تر می شود. در مورد این برجستگی جالب است بدانید که در شرایط مختلف رنگ متفاوتی به خود می گیرد. برای مثال ممکن است رنگ این برجستگی در هنگام عصبانیت، بیماری یا عوامل دیگر تغییر کند. این برجستگی در نرها بزرگتر از ماده ها می باشد.

قوغاز اوکراینی - چیکن هچ

از تفاوت های دیگر نر و ماده این نژاد می توان به اندازه سر و گردن آنها اشاره کرد. قوغاز اوکراینی نر سری بزرگتر و گردنی کلفت تر نسبت به قوغاز اکراینی ماده دارد.

قوغازهای اوکراینی نسبت به تغییرات دمایی مقاوم می باشند و قادر هستند دمای زیر صفر و بالای 40 درجه را تحمل کنند. به همین دلیل این پرنده را می توان در اکثر نقاط ایران پرورش داد. این پرنده همچنین در مقابل بیماری نیز مقاوم است و نسبت به پرندگان دیگر کمتر تلفات می دهد.

قوغاز اکراینی در دوسالگی به بلوغ می رسد و در سال اول کمتر از 40 عدد تخم می گذارد.  تخم گذاری این پرنده با افزایش سن افزایش می یابد و ماده بین 60 تا 100 عدد تخم می گذارد.

  • قوغاز خالماگوری

قوغاز خالماگوری از دیگر نزاد های محبوب قوغاز می باشد که دارای بدنی حجیم با گردنی نسبتا کوتاه است. جنس نر این پرنده دارای وزنی به اندازه ی 8 الی 9 کیلوگرم و جنس ماده ی آن وزنی با اندازه ی 6 الی 7 کیلوگرم دارد.

این نژاد از قوغاز دارای پرهای خاکستری با لکه های قهوه ای و یا سیاه می باشد و رنگ منقار و پاهای آن نارنجی مایل به قرمز است. قوغاز خالماگوری سالانه حدود 60 تلی 70 عدد تخم می گذارد. به علاوه دارای گوشتی چرب با کیفیت بالا و بسیار لذیذ است.

  • قوغاز تولوز

قوغاز تولوز نژادی از قوغاز می باشد که در دو رنگ سفید و خاکستری دیده می شود. گونه ی سفید این پرنده هیچ لکه ای روی پرهای خود ندارد و رنگ آن کاملا سفید است و منقار و پاهایی به رنگ نارنجی متمایل به قرمز دارد. اما گونه ی خاکستری آن که رایج تر از گونه ی سفید است دارای پرهایی با زمینه ی خاکستری و رگه های سفید می باشد.

نژاد تولوز از نژاد های بزرگ جثه ی قوغاز می باشد. جنس نر آن دارای وزنی به اندازه ی 9 الی 9.5 کیلوگرم است و جنس ماده ی آن وزنی به اندازه ی 8 الی 8.5 کیلوگرم دارد.

این نوع از قوغاز نیز دارای یک زائده ی گوشتی به شکل غبغب می باشد. همچنین قادر است سالانه 50 الی 60 عدد تخم بگذارد.

جفت گیری و تولید مثل قوغاز

 به طور کلی انواع نژاد های مختلف قوغاز از یک تا سه سالگی به بلوغ می رسند. این پرندگان زیبا در فصل بهار جفت گیری می کنند و قوغازهای نر سعی می کنند با رفتار های خاص و رقابت باهم  توجه جنس ماده را به خود جلب کنند.

این پرندگان آب دوست هستند و می توانند پرواز کنند. پس در پرورش این پرندگان لازم است حصارهای مقاوم و با ارتفاع به اندازه کافی بلند برای جلوگیری از دور شدن پرندگان از محل زندگی خود تعبیه کنید. همچنین توجه به تغذیه این پرنده ها بسیار ضروری می باشد و باید در دانخوری و آبخوری آنها غذا و آب کافی وجود داشته باشد.

سوالات متداول

تفاوت غاز با قوغاز چیست؟

غاز ها و قوغاز ها هر دو از خانواده ی اردک ها می باشند. با این تفاوت که قوغاز ها دارای اندازه ی جثه ی بزرگتری نسبت به قوغاز ها می باشند. در واقع قوغاز ها همان گونه های بزرگتر غاز ها می باشند و صرفا از لحاظ ظاهاری باهم تفاوت هایی را دارند.

بزرگترین غاز جهان کدام است؟

نمی توان به طور دقیق مشخص کرد که بزرگترین غاز جان کدام است اما گونه ای از قوغاز های آفریقایی وجود دارند که می توانند تا 13 کیلوگرم وزن بگیرند و از بزرگترین غاز های جهان باشند.

قیمت قوغاز خاکستری چقدر است؟

قیمت قوغاز خاکستری 6 ماهه در سال 1403 حدودا 320 هزار تومان تعیین شده است اما بسته به شرایط پرورش، میزان سلامتی و … این میزان می تواند در هرپرنده ای متفاوت باشد.

اندازه تخم قوغاز چقدر است؟

تخم قوغاز دارای حدود 8 الی 10 سانتی قطر طولی و حدود 6 الی 9 سانتی متر قطر عضی می باشد که جز تخم های درشت محسوب می شود.

تخم نطفه دار قوغاز خاکستری از کجا بخریم؟

شما می توانید از طریق فروشندگان تخم های نطفه دار پرندگان و یا پرورش دهندگان قوغاز اقدام به خرید تخم نطفه دار آن کنید. اما دقت داشته باشید که حتما حضورا اقدام به خرید تخم نطفه دار نمایید.

نکته پایانی

در این مقاله از سایت چیکن هچ به بررسی و معرفی انواع نژادهای قوغاز پرداختیم. به جز نژاد آمریکایی بقیه قوغازها از جمله افریقایی، چینی و اکراینی در رنگ های سفید و خاکستری (ابلغ) در ایران به طور وسیع پرورش داده میشوند.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. محمد
    says:

    سلام وقت بخیر کدوم نژاد سرو صدای کم تری داره؟ و کدوم نژاد خوی آرام تری داره؟

  2. احسان
    says:

    سلام وقت بخیر،فرق بین جوجه قوغاز و جوجه غاز از کجا قابل تشخیصه؟

    1. دکتر سیمین یعقوبی
      says:

      سلام احسان
      غار از لحاظ اندازه کوچیک تر از قوغاز ها هستن
      جوجه غازها معمولاً به رنگ قهوه ای یا خاکستری ان در حالی که قوغازها می تونن به رنگ سفید، خاکستری، قهوه ای یا سیاه باشن
      جوجه غازها اجتماعی تر و پر سر و صداتر از قوغازها هستن
      قوغازها گوشه گیرن و دوس دارن تنها باشن
      غاز ها صداشون بلنده جیغ میزنن ولی قوغاز ها صداشون بم تره

  3. ابوالفضل
    says:

    سلام ببخشید فرق بین قوغاز اوکراینی و لیندا چی هست؟

    1. دکتر محمد جلالی زاده
      says:

      لیندا سنگین وزن هست و یکی از نژاد های خاص زینتی هست (و بسیار گرون تر هم هست ) تخم بسیار کمی میزاره
      لیندا خیلی ارزشمند تر و زیبا تر از اکراینی هست

  4. م ع
    says:

    اطلاعات خوبی دریافت شد سپاس

    1. مهندس رحمانی
      says:

      خواهش میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا