راه حل های جوجه کشی در فصل پاییز و زمستان

خرید دستگاه جوجه کشی

بیشتر پرنده ها در فصول بهار و تابستان تمایل به جفت گیری و تولید مثل پیدا می کنند. چرا که در این فصل ها شرایط برای پرورش تخم ها و جوجه ها کاملا مهیا می باشد. اما با این وجود پرنده هایی نیز هستند که در اواخر پاییز یا اوایل زمستان جفت گیری و تخم گذاری می کنند.

از این دسته پرندگان می توان به پرنده های زینتی که در خانه و یا سالن پرورش داده می شوند اشاره کرد. در این حالت پرورش دهنده جهت درآمد زایی ، با فراهم کردن شرایط مناسب آنها را وادار به جفت گیری و تخم گذاری می کند.

در این نوشته از چیکن هچ به بررسی نکات و تکنیک هایی که برای موفقیت جوجه کشی در فصل های پاییز و زمستان مفید هستند می پردازیم. 

دستگاه جوجه کشی ۹۶ تایی ایزی باتور ۲
دستگاه جوجه کشی ۹۶ تایی ایزی باتور ۲
» امکان جوجه کشی از طیور اهلی و خانگی بصورت اتوماتیک
» ساخته شده از قطعات مرغوب و درجه یک
» دارای قابلیت ستر و هچر همزمان
۷,۱۰۰,۰۰۰ تومان

چگونه می توان در فصل پاییز و زمستان جوجه کشی کرد؟

برخی از پرندگان به صورت غریزی قادر به جوجه کشی از تخم های خود در فصول پاییز و زمستان می باشند. اما در سایر موارد، پرورش دهنده ها شرایط مناسب و لازم برای جفت گیری و تخم گذاری پرنده را فراهم می کنند. به این ترتیب آنها را وادار به جوجه کشی از تخم های خود می نمایند.

مهم ترین عوامل تاثیر گذار در فرایند جوجه کشی دما و رطوبت محیط می باشد. با توجه به اینکه در فصل بهار و تابستان دما و رطوبت محیط معتدل و مناسب برای جوجه کشی هستند، بنابراین سختی آنچنانی در جوجه کشی به وجود نخواهد آمد.

چرا جوجه کشی در فصل زمستان سخت تر است

اما در فصول سرد سال دما و رطوبت برای پروش تخم و جوجه چندان مناسب نیست و در صورت استفاده از دستگاه جوجه کشی جهت تبدیل تخم به جوجه باید شرایط محیطی معتدلی را فراهم کنید. به همین دلیل جوجه کشی در فصل های پاییز و زمستان مشکل تر است. 

قبل از شروع به جوجه کشی در فصل پاییز و زمستان حتما نکات زیر را مورد توجه قرار دهید. به این ترتیب موفقیت بالایی را در این زمینه کسب خواهید کرد :

⚡ در هنگام جوجه کشی مصنوعی حتما از دستگاه های جوجه کشی استاندارد استفاده کنید. دستگاه هایی که دارای بدنه فلزی و حتی استیل هستند، مناسب جوجه کشی نمی باشند. چرا که به سرعت حرارت تولیدی دستگاه را به محیط بیرون منتقل می کنند و ضمن افزایش مصرف برق دستگاه ، به کاهش راندمان جوجه کشی نیز منجر می شوند. دستگاه های دارای بدنه pvc بهترین انتخاب برای جوجه کشی می باشند.

⚡ حتما از دماسنج و رطوبت سنج های استاندارد و قابل اطمینان در اتاق جوجه کشی استفاده کنید. تا به صورت پیوسته از دما و رطوبت اتاق مطلع شوید. برخی از دماسنج ها مانند تستو دارای اپلیکیشن هستند و از طریق تلفن همراه می توانید از وضعیت دما و رطوبت اتاق با خبر شوید. همچنین دماسنج و رطوبت سنج را دورتر از منبع حرارتی و رطوبت ساز نصب کنید تا دما و رطوبت واقعی سالن را به دست آورید. 

شرایط  جوجه کشی طبیعی در فصل پاییز و زمستان

در صورتی که قصد جوجه کشی طبیعی از پرندگان خود را در فصل پاییز و زمستان دارید، لازم است تا محیط مناسبی را برای نگهداری پرندگان خود در نظر بگیرید. لانه ی مناسبی برای آنها فراهم کنید و دما و رطوبت محیط را در سطح مطلوبی افزایش دهید. همچنین بهتر است آب و غذای کافی را در اختیار پرنده ی کرچ قرار دهید تا به دنبال آب و غذا از روی تخم های خود بلند نشود.

شرایط  جوجه کشی مصنوعی در فصل پاییز و زمستان 

بهترین کار برای جوجه کشی از تخم پرنده های مختلف در فصول سرد سال، چه زینتی و چه محلی ، استفاده از یک ماشین جوجه کشی است. چرا که در زمان واحد می توانید از چند عدد تا چند صد تخم نطفه دار جوجه کشی کنید.شرایط محیطی مناسب جهت جوجه کشی مصنوعی

دستگاه های جوجه کشی در محیط های معتدل و با رطوبت مناسب به خوبی کار می کنند. محیطی که دمای آن بین 23 الی 27 درجه سانتی گراد و رطوبت آن بین 35 الی 50 درصد باشد، بهترین محیط برای یک ماشین جوجه کشی خواهد بود. چرا که با مصرف کمترین میزان برق و کمترین فشار ، با بالاترین راندمان اقدام به جوجه کشی خواهند کرد. 

پس اگر بتوانید شرایط محیطی مناسبی را فراهم کنید، موفقیت جوجه کشی در فصول پاییز و زمستان را تضمین خواهید کرد. در ادامه به بررسی روش های مناسب تامین حرارت و رطوبت محیط جوجه کشی در فصل پاییز و زمستان می پردازیم.

  • نحوه ی تامین دمای اتاق جوجه کشی

یکی از اقدامات مهمی که می توانید برای حفظ حرارت و دمای اتاق جوجه کشی انجام دهید، عایق بندی محل هایی است که در آنها جریان های هوایی ایجاد می شود. برای این کار  در و پنجره ها را با نایلون حباب دار بپوشانید و درزهای اتاق را بگیرید.

جهت رساندن دمای اتاق به مقدار 23 الی 27 درجه سانتی گراد می توانید به روش های زیر اقدام کنید:

1) استفاده از بخاری گازی ، نفتی یا هیزمی ارزان ترین راه حل برای افزایش دمای محیط است. اما دقت داشته باشید که این نوع از سیستم های گرمایشی نیاز به دودکش دارند و کوچک ترین خطا در نصب و عملکرد آنها می تواند سبب ورود الاینده ها به محیط گردد و در روند جوجه کشی از تخم های نطفه دار اختلال ایجاد کند.

2) بخاری برقی فن دار گزینه دیگری برای گرمایش اتاق جوجه کشی است. این نوع از سیستم های گرمایشی  اکسیژن محیط را مصرف نمی کنند و دما را در سطح ثابتی نگه می دارند.

3) استفاده از سیستم گرمایش مرکزی یا همان شوفاژ نیز انتخاب دیگری برای تامین گرمای اتاق جوجه کشی است. این روش هم کاملا تمیز و بی خطر است اما هزینه راه اندازی نسبتا بالایی دارد. اما اگر قبلا راه اندازی کرده باشید  می توانید از آن برای تامین گرمای محیط استفاده کنید. 

  • روش های تامین رطوبت اتاق جوجه کشی

تعدادی از روش های مفید و کاربردی برای تامین رطوبت اتاق جوجه کشی عبارتند از:

1) در صورتی که از بخاری های گازی، نفتی و یا هیزمی استفاده می کنید،ساده ترین راهکار برای تایمن رطوبت محیط قرار دادن یک ظرف پر از آب بر روی بخاری می باشد.

روش های تامین رطوبت اتاق جوجه کشی

2) بهترین راهکار برای تامین رطوبت مورد نیاز محیط جوجه کشی نیز استفاده از یک رطوبت ساز اولتراسونیک می باشد. رطوبت سازهای التراسونیک به صورت مداوم و آهسته رطوبت لازم را تولید می کنند.

اقدامات لازم جهت آماده سازی بستر جوجه ها در پاییز و زمستان

انجام اقدامات زیر پس از جوجه کشی از تخم های نطفه دار در پاییز و زمستان ضروری می باشد :

1) جوجه ها پس از تولد باید به مدت 24 ساعت در داخل دستگاه جوجه کشی بمانند تا کیسه ی زرده را به طور کامل جذب کنند و پرهایشان خشک شود. پس از یک روز کامل می توانید آنها را از دستگاه بیرون آورید و با محلول آب و قند رقیق آنها را تغذیه کنید.

2) مکان پرورش جوجه ها باید کاملا گرم، آرام و بی سر و صدا باشد تا جوجه ها در آرامش کامل رشد کنند. کف بستر را با استفاده از پوشال های نرم تهیه شده از چوب های طبیعی درختان بپوشانید تا جوجه ها دچار زخم کف پا نشوند. همچنین بستر انها باید کاملا صاف و بدون شیب باشد.

3) دمای لازم برای اتاق جوجه ها باید بین 28 الی 32 درجه سانتی گراد باشد. همچنین با استفاده از لامپ مادر مصنوعی باید جوجه ها را گرم نگه دارید. لامپ مادر مصنوعی به گرمایش جوجه ها، کاهش استرس و افزایش اشتها در آنها کمک می کند. 

4) در تغذیه جوجه ها حتما از مواد غذایی تازه و یا سرلاک های استاندارد استفاده کنید. با توجه به اینکه دسترسی به مواد غذایی تازه و سالم در فصل زمستان کمی مشکل است، بنابراین حتما به مغازه های معتبر و دارای مجوز از اداره دامپزشکی جهت خرید جیره غذایی مخصوص جوجه ها مراجعه کنید.

سوالات متداول

آیا جوجه کشی در فصل پاییز و زمستان سخت است؟

بله. از انجایی که در فصل پاییز و زمستان دما و رطوبت هوا پایین است و امکان نوسان آنها در طول روز وجود دارد، به همین دلیل یکنواخت نگهداشتن انها کمی نسبت به بهار و تابستان سخت تر است.

علت مردن جوجه در زمستان چیست؟

مردن جوجه ها در فصل زمستان می تواند ناشی از سرمای محیط، کاهش رطوبت، نوسانات دمایی پی در پی و … باشد. به همین دلیل باید شرایط محیطی استانداردی را برای آنها تامین کنید و به جهت گرمایش آنها از لامپ مادر مصنوعی استفاده کنید.

آیا جوجه کشی مرغ خانگی بدون دستگاه در پاییز و زمستان ممکن است؟

بله در صورتی که مرغ های خانگی شما در یک فضای بسته با شرایط دمایی و رطوبتی استانداردی قرار داشته باشند، امکان جوجه کشی از آنها در پاییز و زمستان نیز وجود خواهد داشت.

بهترین غذای مرغ در زمستان چیست؟

در فصل زمستان باید برای مرغ ها غذاهای با طبع گرم از جمله بلغور، گندم و جو دو سر در نظر بگیرید. به علاوه باید میزان پروتئین دریافتی جیره ی غذایی آنها را افزایش دهید.

آیا مرغ در زمستان سردش می شود؟

نخیر. در اغلب موارد مرغ ها رفته رفته دمای بدن خود را با شرایط محیطی سازگار می کنند و مقاومت خوبی را در برابر سرما از خود نشان می دهند. اما جوجه مرغ ها مقاومت کمی را در برابر سرما دارند و ممکن است در معرض سرما تلف شوند.

سخن آخر

در این مقاله در مورد نحوه ی جوجه کشی از تخم های نطفه دار پرندگان در فصل های پاییز و زمستان بحث کردیم. شما می توانید با فراهم کردن شرایط استاندارد از جمله دما و رطوبت محیط، اقدام به جوجه کشی از پرندگان مختلف در محیط های بسته و در فصول سرد سال کنید.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋