انواع غاز وحشی با خصوصیات و زیستگاه آنها [همراه با عکس و فیلم]

خرید دستگاه جوجه کشی

معرفی انواع نژاد غازهای وحشی همراه با تصویر و ویدیو

غازها پرندگانی مهاجر هستند که در گونه ها و نژادهای زیادی وجود دارند. آنها از چندین هزار سال قبل توسط انسان اهلی شده اند و به عنوان یک پرنده خانگی و تخم گذار پرورش داده می شوند، با این حال گونه های زیادی از آنها در کشورهای آفریقا، کانادا ، چین و … وجود دارند که هنوز سبک زندگی وحشیانه خود را حفظ کرده اند و به صورت آزادانه در طبیعت زندگی می کنند. 

دستگاه جوجه کشی ۹۶ تایی ایزی باتور دو
دستگاه جوجه کشی ۹۶ تایی ایزی باتور دو
» مناسب برای جوجه کشی از انواع نژادهای غاز
» برخورداری از بدنه ی مقاوم در برابر حرارت، رطوبت و ضربه
» دارای کاربری آسان و راندمان بالا

ویدیو معرفی انواع غاز وحشی

دستگاه جوجه  کشی 126 تایی

در این نوشته از چیکن هچ قصد داریم انواع غازهای وحشی را با خصوصیات آنها به شما معرفی کنیم که همراه با عکس و ویدیوهای با کیفیت خواهد بود. 

غازهای وحشی چه خصوصیاتی دارند؟

علیرغم اینکه بسیاری از نژادهای غاز توسط انسان اهلی شده اند، اما گونه های زیادی از آنها را می توان یافت که هنوز قلمرو وحشیانه خود را حفظ کرده اند و در برابر شرایط آب و هوایی سخت زندگی جالب توجهی را پشت سر میگذرانند. شیوه زندگی آنها طوری بوده که توجه بسیاری از زیست شناسان و جانورشناسان را به خود جلب کرده است. 

غازهای وحشی نسبت به غازهای اهلی جثه بزرگتری دارند و حتی خطرناک تر از غازهای اهلی بوده و برای محافظت از قلمرو خود ، به هر موجود زنده ای حمله می کنند. آنها حتی می توانند به ببر و پلنگ نیز حمله کنند و شهامت کامل خود را نشان می دهند. 

غازهای وحشی چه خصوصیاتی دارند؟ - چیکن هچ

غازهای وحشی نیز می توانند به خوبی شنا کنند و حتی برای محافظت از خود در برابر شکارچیان، در زیر آب پنهان شوند. آنها منقاری باریک تر و بلند تر از منقار اردک دارند اما گردنی کوتاه تر دارند. 

معمولا غازهای نر و ماده شباهت زیادی به یکدیگر دارند و تنها از طریق تفاوت های رفتاری و جثه آنها می توان به نر و ماده بودن غاز پی برد. در پرهای آنها می توان رنگ های غالب مشکی، سفید، خاکستری و قهوه ای را مشاهده کرد. 

غالبا غازهای وحشی با صدای بلند یکدیگر را صدا می کنند، آنها در زمان استراحت و یا سیر بودن شکم ، به سختی می توانند صدای بلندی از خود بروز دهند، اما هنگام احساس ترس قادر به ایجاد صداهای بلندی است که تمام گله را خبر می کند.

رفتار غاز وحشی در زندگی اجتماعی

آنها معمولا به صورت دسته جمعی و گله ای زندگی می کنند تا هم از شر شکارچیان در امان باشند و هم با کمک یکدیگر در سریعترین زمان ممکن غذای مورد نیاز را پیدا کنند. آنها معمولا به صورت دسته جمعی مهاجرت می کنند و به صورت گروهی نیز در کنار برکه ها و استخرها اقدام به لانه سازی و تخم گذاری می کنند. 

غازها معمولا تک همسر هستند و وفاداری زیادی به همسر خود دارند، بنابراین هر غاز نر فقط با یک غاز ماده جفت گیری خواهد کرد. غاز ماده از بین غازهای نر، جفت مناسب خود را انتخاب کرده و اقدام به جفت گیری و لانه سازی می کنند، سپس غاز ماده به منظور جوجه کردن تخم ها به مدت 30 الی 35 روز بر روی تخم ها خواهد خوابید. 

رفتار غاز وحشی در زندگی اجتماعی - چیکن هچ

 

 

جوجه غازهای به دنیا آمده وابستگی زیادی به خانواده خود خواهند داشت، آنها به مادر، خواهر ، برادر و حتی پدر خود وابسته خواهند بود و تا زمان استقلال کامل هم چنان وابسته خواهند ماند. در جوجه کشی مصنوعی که با استفاده از دستگاه جوجه کشی انجام می شود، آنها به صاحب و پرورش دهنده خود وابسته خواهند شد و در نبود پرورش دهنده با جیک جیک های بلند، حس وابستگی خود را ابراز خواهند کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید مقاله جوجه کشی غاز را مطالعه کنید. 

بررسی انواع نژاد غازهای وحشی

تاکنون 12 گونه غاز وحشی توسط جانورشناسان کشف شده است. هر گونه از این غازها نه تنها در ویژگی های ظاهری ، بلکه در نوع تغذیه، زیستگاه و رفتار خود نیز با سایر گونه ها تفاوت دارند که همین موارد ممکن است سبب ایجاد اشتباه در تشخیص درست آنها شود.

در ادامه به انواع نژادهای غازهای وحشی همراه با تصویر پرداخته شده است :

الف – غاز خاکستری

غاز خاکستری - چیکن هچ

این نژاد پرهایی خاکستری دارد و دارای گردنی کلفت و منقاری صورتی رنگ است، غاز نر شباهت زیادی به غاز ماده دارد و تنها از طریق بررسی رفتارها و جثه آنها می توان به نر و ماده بودن پی برد. آنها از انواع گیاهان و سبزیجات ، میوه ها و حشرات و لاروها تغذیه می کنند. 

ب – غاز سفید یا قطبی

این غاز هم به دلیل زیستگاه خود و هم به دلیل رنگ پرهای خود به غاز سفید قطبی نامگذاری شده است. این غازها به خوبی در آب و هوای سرد زندگی می کند و مناطق سرد سیبری و کانادا مکان مساعدی برای آنها خواهد بود، با اینکه در فصل های زمستان به منظور یافتن غذا به مکان های گرمتر مانند مکزیک پرواز می کنند. 

غاز سفید یا قطبی - چیکن هچ

این غازها در گله های 1000 قطعه ای زندگی می کنند و متاسفانه به دلیل شکار بی رویه در معرض انقراض هستند. در بدن این غازها پرهایی کاملا سفید وجود دارد، اما در انتهای بال ها شاهد وجود پرهای خاکستری و مشکی خواهید بود. 

آنها نیز مانند سایر گونه ها از انواع دانه ها و غلات و میوه و سبزیجات تغذیه می کنند.

ج – سوخونوس

این غاز دارای منقاری مشکی با حاشیه سفید است و هم چنین در بدن او پرهایی به رنگ قهوه ای، مشکی با حاشیه سفید و قهوه ای کم رنگ وجود دارد. قسمت پشت گردن آنها با قهوه ای پررنگ مشخص شده است. 

سوخونوس - چیکن هچ

این غازها قابلیت هایی دارند که به واسطه آن به خوبی از شر دشمنان و شکارچیان در امان می مانند. این غاز امکان استتار در لابه لای گیاهان را دارد و هم چنین به خوبی در زیر آب شنا می کنند. همانند سایر گونه های غاز از انواع دانه ها و میوه های وحشی ، گیاهان و برگ ها و همچنین حشرات و موجودات ریز تغذیه می کنند. 

د – غاز کوهی 

این غاز دارای زیبایی خاصی در بدن خود است و ترکیبی از پرهای سفید، مشکی و خاکستری را می توان در بدن این پرنده مشاهده کرد. نوک آنها زرد است و رشته هایی سیاه رنگ همراه با رنگ سفید در سر و گردن آنها قابل مشاهده است. 

غاز کوهی - چیکن هچ

نسبت به گونه های فوق وزن کمتری دارد و این غاز کوهی را می توان در نزدیک کوه های هند و پاکستان یافت، علیرغم نامی که دارند، علاقه زیادی به آب دارند و از انواع گیاهان و میوه ها، لاور ها و موجودات آبزی می توانند تغذیه کنند.

هـ – غاز کانادایی

این غاز نسبت به سایر گونه ها طرفداران زیادی دارد و حتی می توان گونه های اهلی آنها را نیز مزارع و سالن ها مشاهده کرد. غاز وحشی کانادایی عموما در مناطق سردسیر کانادا و آلاسکا زندگی می کند. 

غاز کانادایی - چیکن هچ

آنها بدنی قهوه ای و سر و گردن و منقاری سیاه دارند و کنار صورت آنها می توان لکه ای سفید رنگ را مشاهده کرد که نشانه مهمی در تشخیص این نژاد است. این نژاد هم چنین پاهایی سیاه رنگ دارد و از انواع علوفه و گیاهان و دانه ها و میوه های وحشی تغذیه می کند. 

و – غاز وحشی سینه قرمز

غاز وحشی سینه قرمز - چیکن هچ

مهم ترین ویژگی این غازها وجود پرهایی به رنگ قرمز مایل به شکلاتی در سینه و گردن و صورت آنها می باشد. در مابقی قسمت های بدن غاز ، ترکیبی از پرهای سیاه و سفید، با الگوی نامشخصی پراکنده شده اند. آنها هم به صورت وحشی در طبیعت وجود دارند و هم می توان نمونه هایی از آنها را در باغ وحش ها مشاهده کرد و حتی به عنوان غاز زینتی نیز اهلی شده اند. 

ز – غاز وحشی بارناکل

غاز وحشی بارناکل - چیکن هچ

این غاز معمولا در جزایر قطب شمال مربوط به آتلانتیک شمالی یافت می شوند. شباهت زیادی به غاز کانادایی دارند، با این تفاوت که گردن کوتاه تری داشته و پرهایی خاکستری با حاشیه سیاه در بدن آنها وجود دارد. هم چنین در سینه و گردن آنها پرهای سیاه و در شکم آنها پرهایی خاکستری با مرز مشخص وجود دارد و این یکی از مهم ترین نشانه های تشخیص این نژاد است. 

ک – غاز هاوایی

این غاز که انحصارا به جزایر هاوایی تعلق دارد، به عنوان ننِهِ نیز شناخته می شود و این نام به دلیل صدای نرم غاز است. برخی از دانشمندان بر این باورند که غاز هاوایی تکامل یافته غاز کانادایی است. 

در بدن غاز هوایی می توانید پرهایی کرمی با شیارهای کرمی را مشاهده کنید، سر و صورتی سیاه دارند، اما بناگوش آنها کمی به زردی می گراید. اما در سایر نقاط بدن آنها ، ترکیبی از پرهای قهوه ای و سفید وجود دارد.

غاز هاوایی - چیگن هچ

متاسفانه این غاز وحشی در خطر انقراض قرار دارد و طی چند سال گذشته توسط محیط بانانان و ماموران محیط زیست محافظت شده اند. 

ل – غاز مصری

غاز مصری - اندیشه سبز

این غاز متعلق به آفریقای جنوبی و حوالی رود نیل می باشد. آنها حدود 300 سال پیش وارد کشورهای اروپای شدند. آنها دارای ترکیب رنگی جالبی در بدن خود هستند، چشم و پاهای قرمزی دارند و در بدن آنها می توان ترکیبی از پرهای قهوه ای ، خاکستری ، سفید و سیاه را مشاهده کرد. سینه و شکمی خاکستری و انتهای دم سیاه دارند. 

سخن آخر 

غازها دارای نژادهای زیادی هستند که در سراسر جهان پراکنده شده اند، آنها غالبا پرنده هایی مهاجر هستند و از این رو به صورت گروهی و دسته جمعی پرواز می کنند که در فصل های سرد سال به سمت جنوب و در فصل های گرم سال به سمت شمال مهاجرت می کنند. 

پرورش غاز در خانه نیز امکان پذیر است کافیست که مکان مناسبی برای نگهداری از آنها داشته باشید. برای اینکار بایستی ابتدا به یک پرورش دهنده معتبر و قابل اعتماد غاز دسترسی داشته باشید که تخم های نطفه دار را از او خریدار کنید، سپس با تهیه یک ماشین جوجه کشی خانگی می توانید از تخم ها جوجه کشی کرده و جوجه های یک روزه غاز را برای پرورش به دست آورید. 

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

‫13 دیدگاه ها

  1. ناشناس
    says:

    یک عدد غاز میخواهم چگونه تهیه کنم

    1. دکتر سیمین یعقوبی
      says:

      باید از فروشنده های طیور بومی یا پرورش دهنده ها سوال کنی

  2. نازی
    says:

    سلام جوجه غاز سه هفته ای من از سوراخ روی نوکش ترشح آبکی میاد تقریبا چسبناکه یعنی مریض شده ؟چیکارش میشه کرد

    1. مهندس علی محمدی
      says:

      سلام . کامل شرایط نگهداری رو توضیح بدین . غذاش چیه ؟ آبتنی کرده ؟ ممکنه سرما خورده باشه

  3. Alfred
    says:

    درود
    هر غاز خاکستریی تا چه وزنی را می‌تواند حمل کند ؟

    1. مهندس علی محمدی
      says:

      سلام منظورتون چیه که چه وزنی رو میتونه تحمل کنه ؟ منظورتون اینه که چقدر وزن میگیره ؟ نمیشه گفت به صورت معمول 9 تا 10 کیلوگرم وزن میگیرن

  4. Honey
    says:

    سلام من یک غاز خاکستری دارم اول ها که اومده بود خیلی خوب تا یک یا دوماه میومد از دست غذا میگرفت و اروم بود الان ولی خیلی پرخاشگر و وحشی شده همه رو میزنه و حالت تهاجمی و وحشی میگیره اصلا هم آروم نمیشه وقتی حمله میکنه هرچقدر صبر میکنی بدتر میشی کاریش نمیشه کرد؟
    و اینکه نمیدونم نره یا ماده

    1. دکتر پوررشید
      says:

      سلام
      کاریش نمیشه کرد حتما دنبالش کردید اینجوری شده
      خودش بهتر میشه وقتی نوک میزنه کاریش نداشته باش و فرار نکن !

    2. امیرعلی محمدی
      says:

      حتما نره

  5. امیر تتلو
    says:

    سلام وقت بخیر من وقتی در قفس رو باز میکنم ک مینا بیاد بیرون اصلا بیرون نمیاد. باید به زور بگیریمش بیاریم بیرون بعد ک میاریم بیرون دهنشو باز می کنه نوک میزنه بعد سریع یه گوش بایمیسته یا میره سمت ف
    قفس علتش چیه؟؟؟؟!؟!؟!؟!

    1. دکتر پوررشید
      says:

      سلام جناب تتلو 🙂 اینجا در مورد غازه ! برای مرغ مینا پست زیر سوال کند :
      اهلی کردن مرغ مینا

  6. امیر حسین
    says:

    اطلاعات مفید و عالی

    1. دکتر پوررشید
      says:

      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا