گاه نداشتن اطلاعات کافی در زمینه پرورش مرغ باعث به وجود آمدن اشتباهات اساسی در حین نگهداری می شود که در بیشتر مواقع به ضرر پرورش دهنده تمام می شود در ادامه این نوشته از چیکن هچ به توضیح مفصل اشتباهات رایج در این زمینه پرداخته شده است پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
اشتباهات مختلف در پرورش مرغ
همانطور که در ابتدا اشاره شد پرورش مرغ می تواند در اثر تجربه و تحقیق ناکافی پرورش دهنده با اشتباهات مختلفی همراه باشد که این اشتباهات عبارتند از:
عدم برنامه ریزی و تحقیق ناکافی
یکی از بزرگترین مواردی که مشکلات اساسی در حین پرورش ایجاد می کند عدم تجربه کافی، تحقیق ناکافی و نبود برنامه ریزی لازم برای پرورش اصولی در مرغداران است. بهتر است قبل از شروع این کار پرورش دهنده تمام دانش لازم در زمینه نژادهای مختلف مرغ، نیازهای نگهداری، تغذیه، اصول بهداشتی، نحوه مقابله با شیوع بیماری ها در گله را کسب کند.
تراکم بیش از حد در گله
یکی دیگر از اشتباهاتی که پرورش دهندگان آن را انجام می دهند پرورش تعداد زیادی جوجه در یک فضای اندک می باشد. ازدحام بیش از حد در گله علاوه بر اینکه منجر به استرس در طیور می شود زمینه را برای شیوع انواع بیماری و حتی ابتلای جوجه ها به کانیبالیسم را فراهم می کند.
نبود تهویه مناسب
نبود تهویه و هرگونه اختلال در آن منجر به تلفات شدید در حین پرورش خواهد شد زیرا گردش ضعیف هوا باعث تجمع آمونیاک شده که مشکلات تنفسی را در جوجه ها به وجود خواهد آورد.
بنابراین به عنوان پرورش دهنده اطمینان حاصل کنید که تهویه از طریق پنجره، دریچه و منافذ موجود در سالن تامین می شود. تهویه باعث می شود که هوای تازه در مرغداری حاکم باشد و رطوبت و بوهای اضافی از بین رود و محیطی مناسب برای رشد جوجه ها ایجاد گردد.
تغذیه نامناسب
برای جوجه های خود باید یک جیره غذایی متعادل که شامل انواع املاح معدنی، ویتامین ها و کلسیم باشد انتخاب کنید. چنانچه به مرغ های خود روزانه بیش از حد غذا می دهید و یا غذایی که در اختیار آنها کم است و املاح مورد نیاز بدنی مرغ را تامین نمی کند با مشکلات جدی مواجه خواهید شد.
بدین منظور بهتر است با یک متخصص جیره نویس مشورت کنید و بر اساس سن و گوشتی و تخمگذار بودن آنها تغذیه مناسب تعیین کنید.
عدم رعایت اصول بهداشتی
جهت اینکه در حین پرورش با مشکلات جدی مواجه نشوید باید رعایت اصول بهداشتی در دستور کار شما قرار گیرد در غیر این صورت گله در کوتاهترین زمان ممکن درگیر بیماری می شود.
بنابراین علاوه بر رعایت اصول بهداشتی برای تشخیص زود هنگام به بررسی های منظم سلامتی گله بپردازید. جهت کسب اطلاعات دقیق در این زمینه بهتر است با یک دامپزشک پیش بروید.
نگهداری مواد شیمیایی در مجاورت مرغ ها
مرغ ها نیز همانند سایر طیور و پرندگان به مواد شیمیایی و سمی حساس هستند و به شدت امکان مسموم شدن آنها با یک چنین موادی وجود دارد. اگر مواد شیمیایی را در مجاورت مرغ ها چه در داخل سالن و چه در بیرون سالن پرورش نگهداری میکنید ممکن است دچار مسمومیت شده و علائمی نظیر بی حالی، اسهال، لرز، بی اشتهایی در آنها نمود پیدا کند و در شرایط حاد نیز منجر به تلف شدن آنها شود.
عدم تامین نور کافی
پرورش دهنده مرغ باید از یک برنامه نوری صحیح پیروی کند تا ضمن کاهش میزان مرگ و میر جوجه ها به بهبود ضریب تبدیل غذایی و رشد هرچه بهتر آنها کمک کند. چنانچه نور کافی در حین پرورش تامین نشود با مشکلاتی نظیر کاهش تولید تخم، کاهش فعالیت، اختلال در استراحت، افزایش پرخاشگری و … مواجه خواهید شد.
عدم دسترسی به آب کافی
مرغ ها در حین پرورش باید به آب کافی و تمیز دسترسی داشته باشند زیرا آب منجر به بالا رفتن رشد و تولید گوشت با کیفیت، تولید تخم بهینه، تنظیم حرارت بدن، جلوگیری از بیماری ها و … می شود.
چنانچه مرغ ها به آب دسترسی نداشته باشند علاوه بر کاهش مصرف خوراک با کاهش وزن نیز مواجه خواهند شد و در مرغ های تخمگذار تاثیر منفی بر روی تخم گذاری و کاهش تولید تخم خواهد داشت. همچنین آب با کیفیت از ابتلا به بیماری هایی همچون آسیت جلوگیری میکند.
واکسینه نکردن مرغ ها
واکسیناسیون مرغ ها یکی از موثرترین روش های پیشگیری از بیماری های مختلف مرغ است. واکسینه نکردن مرغ ها خطر ابتلا به بیماری های مرگبار مختلف نظیر نیوکاسل، مارک، گامبورو، آنفولانزا، برونشیت عفونی و… را افزایش میدهد.
سخن آخر
در این مقاله در رابطه با اشتباهات رایج مختلفی که می تواند یک مرغدار در حین پرورش انجام دهد مطالبی ارائه شده است که می تواند برای کسب اطلاعات بیشتر شما در این زمینه کارساز باشد چنانچه در این راستا سوالی دارید با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.