
چرا طوطیم از من می ترسه؟ چیکار کنم طوطیم ازم نترسه ؟ در پاسخ این سوالات باید گفت که همه ی انواع طوطی سانان مثل عروس هلندی ها، مرغ عشق ها، کاسکو ها، ملنگو ها و … پرندگان بسیار محتاطی می باشند. آنها به طور طبیعی از انسانها می ترسند. به خصوص انسان هایی که به تازگی آنها را شناخته باشند. ترسیدن در طوطی های رام نشده رایج تر از طوطی های رام شده و دستی می باشد. با این حال طوطی های رام شده نیز می توانند از شما بترسند. اما دلیل ترسیدن طوطی ها از شما چیست؟
در این پست از وبلاگ چیکن هچ همراه ما باشید تا درمورد دلایل ترسیدن طوطی تان از شما بحث کنیم.


مواردی که نشان می دهند طوطی تان از شما می ترسد
همانگونه که ذکر شد طوطی ها به طور طبیعی پرندگان محتاط و ترسویی هستند. بنابراین لازم است علائم فیزیکی و یا رفتاری را که نشان دهنده ی ترسیدن طوطی از شما می باشند را بشناسید. شناخت این علائم باعث می شوند که شما بتوانید رفتار خود با طوطی تان را به درستی تنظیم کنید. تعدادی از این علائم به شرح زیر می باشند:
- طوطی با دیدنتان از شما دور شده و در گوشه های قفس قرار می گیرد.
- از غذا گرفتن از شما امتناع می کند.
- مدفوع طوطی حالت آبکی دارد. این مدفوع به عنوان “مدفوع ترس” نیز شناخته می شود.
- با شما تماس چشمی برقرار نمی کند.
- وقتی به طوطی نزدیک می شوید دچار استرس و اضطراب می شود.
- هنگام حضور شما در محیط بال بال زده و جیغ می کشد.
- طوطی علاقه ای به بازی کردن و برقراری ارتباط با شما ندارد.
دلایل ترسیدن طوطی از شما
ترسیدن طوطی تان از شما شاید برایتان کمی ناامیدکننده باشد. درک اینکه چرا طوطی تان از شما می ترسد و چگونه می توانید اعتماد طوطی تان را به خود جلب کنید مهم است. در ادامه چند دلیل متداول که باعث می شوند طوطی تان از شما بترسد را بیان می کنیم.
1) فقدان پیوند عاطفی و یا اعتماد
طبیعی است که طوطی ها در مراحل ابتدایی آشنایی با صاحب جدید خود از او بترسند. از آنجایی که طوطی که تازه آن را به سرپرستی گرفته اید شناخت کاملی از شما ندارد، نمی تواند به شما اعتماد کند.
بنابراین باید راهکارهایی را برای جلب اعتماد طوطی خود انجام دهید. برای این کار می توانید بصورت زیر عمل کنید:
- محیطی ساکت و بدون حضور افراد یا حیوانات دیگر را برای طوطی فراهم کنید.
- بدون اینکه به طوطی دست بزنید و یا آن را نوازش کنید در کنار قفس آن نشسته و به آرامی با او صحبت کنید.
- می توانید از بین میل های قفس از خوراکی های مورد علاقه ی طوطی به آن بدهید.
انجام این اقدامات به مرور زمان باعث خواهد شد که طوطی متوجه شود آسیبی از جانب شما به آن نخواهد رسید.
2) دست زدن بیش از حد به طوطی
دست زدن بیش از حد به طوطی می تواند برای آن بسیار طاقت فرسا بوده و استرس زا باشد. اگر هنگامی که می خواهید طوطی تان را در دستتان بگیرید نشانه هایی از استرس و پرخاشگری را از خود نشان می دهد باید آن را زمین گذاشته و رفتار خود را با واکنش های طوطی هماهنگ کنید. بنابراین درک زبان بدن طوطی و اهمیت دادن به آن بسیار مهم است.
طوطی خود را به ارامی در دست بگیرید و از انجام حرکات ناکهانی و ایجاد صداهای بلند خودداری کنید. سعی کنید در مراحل ابتدایی مدت کوتاهی طوطی را دستتان بگیرید. سپس رفته رفته که به شما عادت کرد، این مدت زمان را افزایش دهید.
3) بدرفتاری مالک قبلی
طوطی ها تجربیات بد را هرگز فراموش نمی کنند. اگر طوطی شما قبلا متعلق به فردی بوده که با او بدرفتاری کرده است، ممکن است این تجربه ی بد در ذهن او ثبت شده باشد. در این حالت به طور کلی از همه ی انسانها بترسد. انجام اقدامات زیر می توانند در بازگرداندن اعتماد طوطی ها نسبت به انسان ها نقش موثری داشته باشند:
- محیط امنی را برای طوطی فراهم کنید.
- به آرامی در کنار قفس طوطی بنشینید.
- سعی کنید با با پرنده صحبت کنید و یا برای آن آواز بخوانید.
این اقدامات را تا جایی انجام دهید که طوطی به حضور شما در محیط عادت کند و از شما نترسد.
4) صداهای بلند و انجام حرکات ناگهانی
طوطی ها از صداهای بلند و حرکات ناگهانی می تسند. در مواقعی که در کنار طوطی خود حضور دارید از انجام حرکات ناگهانی و یا بلند حرف زدن خودداری کنید. همچنین طوطی به صدای بلند موسیقی و یا تلوزیون نیز واکنش نشان می دهند.
5) رویداد های آسیب زای گذشته
اگر به نظر می رسد که طوطی تان بیش از حد از شما می رسد ممکن است در گذشته رویداد آسیب زایی را تجربه کرده باشد. باید صبور باشید و طوطی خود را درک کنید. در این حالت طوطی نیاز به زمان و دقت بیشتری برای اعتماد به شما و احساس راحتی در محیط دارد.
سخن اخر
در این پست از وبلاگ چیکن هچ دلایل ترسید طوطی تان از شما را بررسی کردیم. اگر نگران این موضوع هستید که چرا طوطی تان از شما می ترسد باید وضعیت را ارزیابی کنید.
سعی کنید علت ترس را در طوطی خود شناسایی کرده و با حوصله و با ملایمت اقدام به رفع آن کنید. دقت داشته باشید که همیشه به آرامی و با ملایمت به طوطی خود نزدیک شوید و آن را وادار به انجام کاری نکنید. با صبر و شکیبایی زیاد شما قادر خواهید بود تا پیوند عاطفی پایدار و محکمی با طوطی خود ایجاد کنید.
سلام وقت شما بخیر
من دوتا عروس هلندی دارم یکی نر یکی ماده
عروس هلندی ماده رو یکی دو هفته ای میشه از پرنده فروشی خریدم ، چندتا پر زخمی داشت و بشدت از همه چی میترسه از کوچیک ترین صدا از رد شدن از کنار قفسش و ..
نر مسته و براش اواز میخونه و کنارشه ولی ماده نه
اصلا نمیتونم بهش نزدیک شم خیلی میترسه از همه چی و نفس نفس میزنه
توی محیط اروم و بی رفت و امد و بدون سر و صدا گذاشتمش نمیدونم چیکار کنم تا اروم بشه و جفت گیری کنه با عروس نرم
سلام! به نظر میرسد که عروس هلندی ماده شما از تجربههای قبلی خود دچار استرس شده و به همین دلیل از هر چیزی میترسد. این نوع رفتار در پرندگانی که تازه به محیط جدید منتقل میشوند، کاملاً طبیعی است. به خصوص اگر پرنده پیش از خرید دچار ترس و آسیب شده باشد، نیاز به زمان و صبر بیشتری برای اعتماد پیدا کردن دارد.
اولین کاری که باید انجام دهید، ادامه دادن به ایجاد محیطی آرام و بدون استرس است. بهترین کار این است که به تدریج حضور خود را برای پرنده آشنا کنید. به جای نزدیک شدن سریع و دست زدن به آن، سعی کنید در کنار قفس بنشینید و به آرامی صحبت کنید تا احساس امنیت کند. از تغذیههای خوشمزه یا میوههای مورد علاقهاش برای جلب اعتماد استفاده کنید.
همچنین برای جفتگیری، جفتگیری عروس هلندیها ممکن است زمان ببرد. نر به احتمال زیاد در مراحل اولیه آماده است، اما ماده ممکن است برای جلب اعتماد به زمان بیشتری نیاز داشته باشد. اگر ماده احساس امنیت و راحتی کند، به تدریج به نر واکنش نشان خواهد داد.
در طول این مدت، مهمترین نکته این است که صبور باشید و اجازه دهید زمان بگذرد. هیچ فشاری برای جفتگیری وجود ندارد و اگر ماده احساس آرامش کند، خود به خود به سمت نر جذب خواهد شد.
سلام وقت بخیر
یک شاه طوطی یکساله دارم حرف میزد ، از زمانی که پرهاش رو کوتاه کردم دیگه نه حرف میزنه نه ارتباط میگیره ، فقط روی دست میاد ولی زود میخواهد بره روی قفس ، چیزهایی که قبلا خیلی دوست داشت هم دیگه واکنش نشون نمیده چیکار باید بکنم براش ؟
سلام سعید جان
کوتاه کردن پرهای پرنده توانایی پرواز رو ازش می گیره
اینم باعث میشه که اعتماد به نفسش بیاد پایین ، استرس بگیره و در نهایت افسرده بشه
باید روزانه تعامل و ارتباط کافی رو باهاش داشته باشی و باهاش بازی کنی
طول می کشه تا به حالت عادی برگرده
برای کم شدن استرسش هم چند قطره گلاب رو بریز تو آب و با آب پاش اسپری کن اطراف قفسش
سلام ببخشید من قبلاً بچه بودم که اول یکی از عروس هلندی هامو خریدیم من چون بچه بودم عروس هلندیمو یکم ترسوندم برای همین ازم میترسه میرم سمتش بهم حمله میکنه و نمیاد پیشم بنظرتون باید چیکار کنم؟ 😥