آیا شما نیز تمایل به تکثیر مرغ عشق های خود دارید؟ آیا مرغ عشق شما تخم نمی گذارد؟ نگران تولید مثل پرنده ی خانگی خود هستید؟ پس مطالعه ی این مقاله از چیکن هچ را از دست ندهید.
در این مقاله قصد داریم به بررسی مواردی که سبب عدم تخم گذاری در مرغ عشق می شوند بپردازیم و راهکارهایی را برای رفع این مشکل ارائه دهیم. پس در ادامه ی مطلب همراه ما باشید.
دلایل تخم نگذاشتن مرغ عشق
فرایند تخم گذاری و تولید مثل در تمامی پرندگان از جمله مرغ عشق ها پروسه ی بسیار حساسی است. حتی بروز کوچکترین خطا در نگهداری و مراقبت از مرغ عشق، می تواند برای آن بسیار استرس زا بوده و سبب عدم تخم گذاری در این پرنده شود. در ادامه به تعدادی از مواردی که باعث می شوند تخم گذاری مرغ عشق به تاخیر بیفتد اشاره می کنیم.
1) بالغ نبودن مرغ عشق
اگر مرغ عشق های شما به بلوغ جنسی کامل نرسیده باشند در این صورت انتظار تخم گذاری از آنها را نداشته باشید. چرا که مرغ عشق در سنین کمتر از یک سالگی توانایی لازم را برای جفت گیری و پرورش جوجه نخواهد داشت. زمان بلوغ جنسی برای هر دو مرغ عشق نر و ماده سن یک سالگی می باشد. بنابراین قبل از جفت انداختن آنها باید دقت کنید که هر دو پرنده بالغ باشند.
2) جوجه کشی بیش از حد از مرغ عشق
جوجه کشی بیش از حد و تخم گذاری متوالی می تواند بدن مرغ عشق را به شدت ضعیف کند و پرنده دیگر توان کافی برای تخم گذاری مجدد را نداشته باشد. چراکه مقدار زیادی از ذخایر کلسیم و پروتئین بدن خود را برای تولید تخم از دست می دهد. بنابراین بین هر دوره ی تخم گذاری باید برای پرنده حداقل دو ماه استراحت در نظر گرفته شود.
3) تغذیه ناکافی
برای اینکه مرغ عشق بتواند تخم گذاری کند به یک رژیم غذایی متعادل و متشکل از ویتامین ها، املاح، مواد معدنی، پروتئین و چربی های سالم نیاز دارد. به این ترتیب می تواند نیازهای غذایی خود را پوشش دهد. در صورتی که پرنده ی شما کمبود مواد مغذی داشته باشد، توان تخم گذاری را نیز نخواهد داشت.
4) کمبود کلسیم و پروتئین در غذای مرغ عشق
کلسیم و پروتئین، دو مورد از اصلی ترین نیاز های مرغ عشق برای تخم گذاری می باشند. کمبود هر کدام از این مواد مغذی می تواند سبب تاخیر و یا عدم تخم گذاری در پرنده شود. جهت تامین پروتئین مورد نیاز پرنده می توانید از پلت مخصوص، میلورم و یا تخم مرغ آبپز استفاده کنید.
انواع مختلف کلم ها مانند کلم پیچ، کلم بروکلی، گل کلم و … حاوی سطوح بالایی از کلسیم می باشند و توصیه می شود در جیره غذایی مرغ عشق مورد استفاده قرار گیرند. همچنین برای تامین کلسیم مورد نیاز مرغ عشق می توانید از پودر پوسته ی تخم مرغ، پودر صدف و یا کف دریا نیز استفاده کنید.
5) عدم آمادگی مرغ عشق نر یا ماده
برای اینکه جفت گیری بین دو پرنده به درستی انجام گیرد، لازم است هر دو پرنده آمادگی کامل را داشته باشند. در صورتی که هر کدام از پرنده ی نر یا ماده آمادگی و تمایل به جفت گیری را نداشته باشد در این صورت تخم گذاری نیز به تاخیر خواهد افتاد.
برای آماده سازی هر دو پرنده برای جفت گیری لازم است از تغذیه ی مقوی با طبع گرم برای آنها استفاده کرده و یا آنها را با مکمل هایی از جمله قطره ی AD3E تقویت کنید.
6) استرس
یکی از اصلی ترین و مهم ترین دلایل عدم تخم گذاری در مرغ عشق استرس می باشد. در صورتی که پرنده ی خانگی شما شرایط محیطی خود را برای پرورش تخم و جوجه امن نداند، در این حالت دچار استرس شده و از تخم گذاری خودداری می کند.
از دلایل بروز استرس در مرغ عشق می توان به مواردی مانند سر و صدای بلند، محیط پر رفت و آمد و شلوغ، مناسب نبودن دما و رطوبت محیط، حضور حیوانات شکارچی، سرک کشیدن زیاد به قفس پرنده و … اشاره کرد.
7) بیماری مرغ عشق
مرغ عشق ها نیز مانند سایر طوطی سانان در پنهان کردن علائم بیماری های خود استعداد بالقوه ای دارند. در صورتی که پرنده ی شما از نوعی بیماری رنج ببرد ممکن است تمایلی به تخم گذاری از خود نشان ندهد. بنابراین لازم است تمامی رفتارهای پرنده ی خانگی خود را در حالت عادی در نظر بگیرید و آنها را بشناسید تا در صورت بروز هرگونه رفتار غیر عادی، در سریع ترین زمان ممکن اقدام به رفع آن کنید.
8) دوره پرریزی یا تولک
اکثر پرندگان از جمله مرغ عشق در فصل تابستان دچار پرریزی و تولک می شوند. بنابراین فصل تابستان زمان خوبی برای جفت انداختن پرنده ها برای تخمگذاری نمی باشد. پس در دوره ی تولک بهتر است جفت های مرغ عشق جدا از هم نگهداری شوند چراکه توانایی جفت گیری صحیح و تخم گذاری را نخواهند داشت.
سخن آخر
در این مقاله از چیکن هچ به بررسی دلایل عدم تخم گذاری در مرغ عشق پرداختیم. در صوری که مرغ عشق شما هم تخم نمیگذارد لازم است علت آن را شناسایی کرده و رفع کنید تا بتوانید آنها را تکثیر کنید.