آموزش سخن گفتن عروس هلندی (صددرصد تضمینی!)

خرید دستگاه جوجه کشی

آیا شما هم دوست دارید عروس هلندی تان بتواند کلمات و عبارات ساده را تقلید کند؟ به دنبال آموزش سخن گفتن به عروس هلندی خود هستید ؟ پس مطالعه ی این مقاله از وبلاگ چیکن هچ را از دست ندهید.

عروس هلندی یکی از باهوش‌ ترین پرندگان خانگی است که با آموزش صحیح و تمرین مداوم می ‌تواند صداهای مختلف، از جمله سخن گفتن را یاد بگیرد.  اما چگونه می ‌توان این مهارت را به او آموزش داد؟ در این مقاله، به بررسی روش‌ های موثر برای آموزش سخن گفتن به عروس هلندی می ‌پردازیم و نکات مهم در این زمینه را بررسی می‌کنیم.

دستگاه جوجه  کشی ایزی باتور شش

دستگاه جوجه کشی 12 تایی ایزی باتور 6 (با پمپ)
دستگاه جوجه کشی 12 تایی ایزی باتور 6 (با پمپ)
» جوجه کشی حرفه ای از تخم نطفه دار عروس هلندی
» سنجش دقیق دما و رطوبت با سنسور SHT سوئیسی
»

عروس هلندی از چند ماهگی حرف می زنه ؟

اگر می خواهید عروس هلندی خود را سخنگو کنید باید پرنده ی شما جوان باشد. زیرا عروس هلندی های مسن و با سن بیشتر از یک سال ، تمرکز چندانی روی آموزش هایی که به آنها می دهید نخواهند داشت. به علاوه علاقه و استعداد کمتری نیز برای یاد گیری دارند. بهترین سن آموزش حرف زدن عروس هلندی ، سن 3 الی 4 ماهگی می باشد که دانخور شده و کاملا مستقل هستند.

عروس هلندی نر حرف می زنه یا ماده ؟

عروس هلندی ماده به‌ طور کلی توانایی کمتری در تقلید صدا ها و صحبت کردن نسبت به نر ها دارد. عروس‌ هلندی نر به دلیل طبیعت اجتماعی ‌تر و تمایل بیشتر به جلب توجه، معمولاً راحت ‌تر صداها و کلمات را یاد می‌ گیرد.

به علاوه جسورتر بوده و استعداد بالاتری نسبت به ماده دارد. با این حال، برخی از عروس‌ هلندی های ماده نیز ممکن است بتوانند برخی سوت ها و یا آواز های کوتاه را تقلید کنند اما توانایی آنها به اندازه ی نر ها نیست.

نکات کلیدی قبل از آموزش سخنگو کردن عروس هلندی

به طور کلی طوطیسانان توانایی بالایی را در یادگیری و تقلید کلمات دارند. عروس هلندی نیز بعد از کاسکو ، ماکائو و طوطی اسکندر ، به عنوان یکی از باهوش ترین طوطی ها شناخته می شود و می تواند سخنگو شود. اما پیش از شروع آموزش حرف زدن عروس هلندی لازم است تا به نکات زیر توجه داشته باشید :

نکات کلیدی در آموزش سخنگو کردن عروس هلندی - چیکن هچ

انتخاب عروس هلندی نر و جوان

همانگونه که پیش تر نیز ذکر شد، عروس هلندی نر توانایی و استعداد بالاتری را در تقلید از کلمات نسبت به پرنده ماده دارد. از این رو بهتر است جنسیت پرنده ای که برای سخنگو کردن انتخاب می کنید نر باشد. به علاوه سن آن نیز باید در بازه ی 3 الی 4 ماهگی باشد. دقت داشته باشید که آموزش حرف زدن به عروس هلندی بعد از دو سالگی عملا غیرممکن است.

پرنده نباید جفت داشته باشد

مهم ترین نکته ای که باید در هنگام سخنگو کردن عروس هلندی تان به آن توجه داشته باشید این است که در صورتی که پرنده ی شما جفت باشد ، در این حالت بیشتر توجه و تمرکز خود را صرف جفتش خواهد کرد و علاقه ای به آموزش های شما نشان نخواهد داد.

بنابراین در صورتی که قصد سخنگو کردن پرنده ی خود را دارید بهتر است آن را به تنهایی و بدون جفت نگهداری کنید.

دستی کردن و جلب اعتماد پرنده

قبل از اینکه اقدام به سخنگو کردن عروس هلندی خود نمایید، باید آن را کاملا رام و دستی کنید تا پرنده حس اعتماد به شما داشته باشید. اگر پرنده ی خود را به تازگی خریداری کرده اید ، حداقل دو هفته طول می کشد تا به محیط و شرایط زندگی جدید خود عادت کند. در این مدت نیز به خاطر استرس ممکن است شاهد رفتارهایی مثل پرخاشگری و یا غذا نخوردن در آن باشید.

برای جلب اعتماد عروس هلندی می توانید روزانه مدتی در کنار قفس آن نشسته و به آرامی صحبت کنید. از ایجاد سر و صدای زیاد ، دست بردن در قفس پرنده ، انجام حرکات ناگهانی  و رفتار هایی از این قبیل بپرهیزید.

چگونه عروس هلندی را سخنگو کنیم ؟

در ادامه مراحل سخنگو کردن عروس هلندی را مورد بررسی قرار می دهیم :

محیط خلوت و آرامی را فراهم کنید

محیطی که برای آموزش سخن گفتن عروس هلندی در نظر می گیرید باید کاملا ساکت و آرام باشد و افراد غریبه و یا حیوانات و پرنده های دیگر در آن محیط حضور نداشته باشند تا توجه پرنده تماما به سمت شما جلب شود.

قفس عروس هلندی را در جای مناسبی قرار دهید

برای اینکه پرنده کاملا آرام باشد و استرسی نداشته باشد، قفس آن را در گوشه ای از دیوار و روی پایه ای به ارتفاع حدودا 70 الی 12 سانتی متر قرار دهید.  برای افزایش کیفیت آموزش، به هیچ عنوان قفس عروس هلندی تان را روی زمین نگذارید.

آموزش را در ساعات صبح شروع کنید

بهتر است آموزش سخن گفتن به عروس هلندی را در ساعات اولیه صبح که پرنده پر انرژی است آغاز کنید. کلمه ی ساده و خاصی را مانند سلام ، بدو بیا و … در نظر بگیرید و مدام آن را تکرار کنید.

مدت زمان خاصی را برای آموزش سخنگویی تعیین کنید

کلمه ای که برای آموزش به عروس هلندی تان در نظر گرفته اید ، با صدای رسا و لحن مناسب تکرار کنید. پس از هر بار تکرار کلمه به مدت 5 ثانیه صبر کنید. مدت زمان ایده آل برای آموزش 15 الی 20 دقیقه می باشد. این بازه ی زمانی را می توانید به بازه های 5 دقیقه ای تقسیم کنید. سعی کنید که مدت آموزش بیش از 30 دقیقه نباشد چراکه این کار موجب خستگی عروس هلندی و کاهش تمرکز آن می شود.

با دادن غذای تشویقی ، پرنده را برای یادگیری ترغیب کنید

پس از گذشت مدتی از آموزش سخنگویی به عروس هلندی ، واکنش پرنده را بسنجید. اگر پرنده ی شما سعی داشت کلمه ای که به او آموزش می دهید را تکرار کند، می توانید با دادن غذاهای مورد علاقه اش او را تشویق کنید.

صبر و حوصله ی کافی داشته باشید

اصلی ترین شرط آموزش حرف زدن عروس هلندی داشتن صبر و حوصله ی کافی می باشد. دقت داشته باشید که این پروسه بسته به شرایط محیطی، میزان اعتماد پرنده ، نحوه ی آموزش ، میزان تمرکز پرنده و … می تواند روز ها یا هفته ها طول بکشد. از این رو باید با دقت و بدون خستگی به آموزش پرنده ادامه دهید.

آموزش سخنگو کردن عروس هلندی با ضبط صوت

آموزش سخنگو کردن عروس هلندی با ضبط صوت - چیکن هچ

یکی دیگر از راهکار های آموزش حرف زدن به عروس هلندی ، با استفاده از صدای ضبط شده می باشد. برای این کار می توانید صدای خود را بر طبق آموزش هایی که پیش تر داده شد، ضبط کنید و در مواقعی که خانه نیستید، آن را برای پرنده پخش کنید.

اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که اغلب پرنده هایی که سخن گفتن را با صدای ضبط شده آموزش دیده اند ، دوست ندارند به صورت رخ به رخ و در حضور شما صدا ها تقلید کنند. آنها این کار را در خلوت و تنهایی خود انجام می دهند.

چه کلماتی به عروس هلندی یاد بدهیم ؟

برای شروع آموزش حرف زدن به عروس هلندی، بهتر است از کلمات ساده، کوتاه، و تکراری استفاده کنید. پرنده‌ ها معمولاً به صداهایی که آهنگین، واضح و پر انرژی باشند بهتر واکنش نشان می دهند. در ادامه به چند مورد از این کلمات اشاره می کنیم :

  • سلام
  • بای‌ بای
  • خوبی؟
  • دوستت دارم
  • بدو بیا
  • برو
  • کوچولو
  • آفرین
  • بیا اینجا و …

سخن آخر

در این مقاله از وبلاگ چیکن هچ ، به بررسی نکات و مراحل آموزش حرف زدن به عروس هلندی پرداختیم. برای موفق شدن در این کار لازم است تا عروس هلندی شما نر بوده و سن کمی داشته باشد. به علاوه کاملا سالم ، خوشحال و سازگار با محیط و شرایط خود باشد. با رعایت نکات ذکر شده می توانید در مدت زمان کوتاهی پرنده خود را سخنگو  کنید.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا