بررسی مزایا و معایب پرورش بوقلمون و غاز و مقایسه آنها
بوقلمون و غاز از پرنده های بومی و پرخاصیت هستند که از گوشت و تخم آنها می توان استفاده نمود. در صورت پرورش این دو پرنده ، امکان درآمد زایی وجود دارد، این پرنده ها در هر نقطه ای از ایران قابل پرورش هستند، اما دارای تفاوت هایی در خلق و خو، نحوه پرورش، بازار فروش و میزان درآمد هستند که در این نوشته از چیکن هچ قصد داریم مزایا و معایب پرورش این دو پرنده یعنی غاز و بوقلمون را مورد بررسی قرار دهیم.
آشنایی جزئی با نحوه پرورش بوقلمون
پرورش بوقلمون عموما برای تولید گوشت انجام می شود و کمتر کسی آنها را برای تولید تخم خوراکی پرورش می دهد، چرا که بوقلمون برخلاف مرغ و بلدرچین میزان تخم گذاری کمتری دارد و اگر کسی هم آنها را برای تخم گذاری نگهداری کرده باشد، هدف او تولید تخم های نطفه دار مورد نیاز برای تولید جوجه یک روزه بوقلمون است.
معمولا بوقلمون در دو حالت صنعتی و سنتی پرورش داده می شود که در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی آنها را به صورت گله های چند هزار تایی در سالن پرورش داده و گوشت مورد نیاز جامعه را تامین می کنند اما در ایران پرنده اصلی مردم مرغ است و پرورش بوقلمون اکثرا در خانه و یا سالن های کوچک انجام می شود.
معمولا دو نژاد بیوتی و برنز در ایران پرورش داده می شود که در مجموعه مقالات پرورش بوقلمون هر آنچه را که برای پرورش بوقلمون نیاز است، توضیح داده شده است. اگر علاقه مند به پرورش بوقلمون و شروع کسب درآمد از این پرنده پر خاصیت هستید، می توانید از نوشته پرورش بوقلمون در خانه شروع کنید.
بررسی مزایای پرورش بوقلمون
بوقلمون ها از میزان وزن گیری بالایی بهره مند هستند. آنها در طول سه الی چهار ماه پرورش می توانند 8 الی 10 کیلو وزن بگیرند و این افزایش وزن سریع سبب افزایش درآمد پرورش دهنده می شود. آنها تقریبا یک سوم از جیره غذایی خود را به گوشت تبدیل می کنند.
آنها می توانند از انواع علوفه ها ، سبزیجات ، مانده میوه ، کنجاله دانه ها ، کنسانتره و انواع دانه ها و غلات تغذیه کنند، بنابراین در صورت پرورش آنها در مراتع و چمنزارها ، تا حد زیادی می توان هزینه های پرورشی را کاهش داد. در نوشته تغذیه بوقلمون به صورت کامل به این موضوع پرداخته شده است.
در پرورش بوقلمون وجود چمنزار الزامی نیست، آنها را می توانید در سالن های بسته نیز پرورش دهید، اما با این کار از علوفه محروم خواهند ماند و هزینه های شما برای تغذیه بوقلمون ها افزایش خواهد یافت.
بوقلمون در میان پرنده ها لذیذترین گوشت را دارد و بدن آنها از دو قسمت گوشت سفید و قرمز تشکیل شده است. گوشت بوقلمون همیشه مشتریان زیادی داشته و به دلیل چربی کم آنها ، گزینه مناسبی برای افراد دارای بیماری های قلبی می باشد.
بررسی معایب پرورش بوقلمون
از معایب پرورش بوقلمون می توان به تلفات بالای آنها اشاره کرد. در صورتی که پرورش دهنده ای تازه کار باشد و با خلق و خو و خصوصیات بوقلمون ها آشنایی نداشته باشد، احتمالا تلفات زیادی خواهد داد.
جوجه ها بوقلمون تا سن چهار هفتگی نیاز به مراقبت بالایی دارند و پرورش دهنده باید مدام به آنها سر بزند و پرنده های بیمار و گوشه گیر را شناسایی و قرنطینه کند تا بیماری را به سایر جوجه ها انتقال ندهد. آنها در بدو تولد قادر به تشخیص و خوردن آب و غذا نیستند و با استفاده از روش هایی آنها را به غذا خوردن عادت داد.
حتما باید در زمان های مقرر باید واکسن های لازم را به آنها تزریق کرد تا از بروز بیماریهای واگیردار مانند نیوکاسل و مارک در آنها جلوگیری کرد و باید اطلاعات خود را در رابطه بیماری ها و شیوه صحیح پرورش بوقلمون ها افزایش داد.
بازار فروش و درآمد پرورش بوقلمون
همانطور که گفته شد بوقلمون ها از بازار خوبی برخوردار هستند و همیشه کسانی هستند که خواهان مصرف گوشت بوقلمون ها باشند، برای تضمین فروش نیز می توانید با هتل ها و رستوران ها قرارداد ببندید. از طریق بازارهای محلی، سایت های درج آگهی و فروش به واسطه ها نیز می توانید بازار فروش بوقلمون های خود را تضمین کنید.
هم اکنون در ایران نیز کسانی هستند که با راه اندازی سالن و مزارع پرورش بوقلمون به درآمد بالایی رسیده اند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد درآمد و بازار فروش بوقلمون ها می توانید به مقاله درآمد و هزینه های پرورش بوقلمون مراجعه کنید.
آشنایی جزئی با نحوه پرورش غاز
پرورش غاز در ایران حالت سنتی دارد و معمولا آنها را در گله های 50 الی 100 قطعه ای پرورش می دهند. غاز نیز مانند بوقلمون جهت تولید گوشت پرورش داده می شود و میزان تخم گذاری پایینی دارند، اگر کسی هم مولد تخم گذار آنها را داشته باشد، با جفت دادن غازهای نر و ماده اقدام به تولید تخم نطفه دار مورد نیاز برای جوجه کشی می کنند.
غازها علاقه زیادی به آب تنی دارند و اصولا برای پرورش بهتر آنها باید یک حوض یا استخر آب نیز برای آنها در نظر گرفت. آنها باید روزانه چندین ساعت را در آب بگذرانند، از آب برای خنک کردن بدن خود، پیدا کردن غذا و تمیز کردن نوک و پرهای خود استفاده می کنند.
غازها بستگی به نژادی که دارند معمولا در سن 5 یا 6 ماهگی برای کشتار آماده می شوند و در طول این مدت 5 الی 6 کیلو گرم وزن می گیرند، آنها نیز از گوشت کم چربی بهره مند هستند چرا که قسمت زیادی از چربی بدن در پوست آنها تجمع پیدا می کند و از آنها در برابر سرما محافظت می کند.
غازها نیز مانند بوقلمون گوشت خوشمزه ای دارند و بازار خوبی دارند، اما بازار فروش گوشت آنها به اندازه بوقلمون پر رونق نیست و کسانی که غازها را پرورش می دهند معمولا تامین گوشت خانواده را مد نظر قرار می دهند.
نگاهی به مزایای پرورش غاز
از مزایای پرورش غاز می توان به مقاومت بالای بدن آنها در برابر بیماری اشاره کرد. غازها نسبت به بوقلمون و سایر ماکیان از مقاومت بدنی بالایی در برابر بیماری ها و تغییرات آب و هوایی برخوردارند و از این رو می توان در مکان های جغرافیایی سرد و گرم و با حداقل امکانات پرورش داد.
آنها مانند بوقلمونها قادر به خوردن علوفه و یونجه هستند و از طریق چریدن در مراتع و چمنزارها، میزان هزینه های پرورش دهنده در تغذیه خود را کاهش خواهند داد. البته اگر قصد گوشتی کردن غازها را داشته باشید باید علاوه بر علوفه از انواع دانه ها و کنسانتره ها نیز در تغذیه آنها استفاده کنید.
علاوه بر اینکه از فروش غازهای گوشتی می توان کسب درآمد کرد، از فروش تخم های نطفه دار آنها نیز می توان درآمد خوبی به دست آورد، اگر دارای دستگاه جوجه کشی هستید می توانید از تخم ها جوجه کشی کنید و از فروش جوجه های چند روزه نیز به درآمد خوبی برسید. برای مشاهده انواع دستگاه های جوجه کشی مناسب برای تخم غاز به صفحه دستگاه جوجه کشی غاز مراجعه کنید.
بررسی معایب پرورش غاز
برای پرورش غاز به یک مزرعه سرسبز و یک حوض آب نیاز خواهید داشت و هم چنین یک مکان برای استراحت و تخم گذاری آنها احتیاج خواهد بود.
آنها نیاز به آب دارند و فقط استفاده از سالن های سربسته برای پرورش غازها کفایت نخواهد کرد، هر چند که می توان آنها را در سالن پرورش داد اما برای زندگی نیاز به آب دارند.
آنها حالت تهاجمی دارند و امکان حمله به افراد غریبه و زخمی کردن آنها وجود دارد، بنابراین بهترین روش برای پرورش ، آزاد گذاشتن آنها در مراتع است.
غازها نیز مانند بوقلمون ها تخم گذاری پایینی دارند و از تخم آنها صرفا جهت تولید جوجه می توان استفاده کرد و پرورش غاز جهت تولید تخم خوراکی صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
بازار فروش و درآمد پرورش غاز
گوشت غاز چربی نسبتا زیادی نسبت به گوشت بوقلمون دارد و و از لحاظ بازار فروش، خواهان کمتری نسبت به بوقلمون دارد، اما جگر آنها طرفداران زیادی دارد و در بسیاری از رستوران های مشهور دنیا به عنوان غذای لاکچری سرو می شود. در ایران نیز غذای جگر چرب غاز محبوب است.
اما در حالت کلی از طریق بازاریابی در بازارهای محلی و سایت های درج آگهی و هم چنین بستن قرارداد با هتل ها و رستوران ها می توان بازار فروش خود را تضمین کرد.
نتیجه گیری کلی در مورد پرورش غاز بهتر است یا بوقلمون ؟
در این نوشته به صورت خلاصه و مفید به مزایا و معایب پرورش غاز و بوقلمون اشاره شد و شیوه پرورش هر کدام از آنها نیز توضیح داده شد، در حالت کلی می توان به این نتیجه رسید که امکان پرورش هر دو پرنده در خانه و با حداقل امکانات وجود دارد. اما اگر می خواهید از طریق پرورش آنها به درآمد برسید، بهتر است بوقلمون را انتخاب کنید.
در صورتی که پرنده ای مقاوم می خواهید که تلفات کمتری داشته باشد، اما بازار فروش آن نسبتا پایین باشد، غاز بهترین گزینه خواهد بود که با محیط های جغرافیایی سرد و گرم خود را تطابق خواهد داد.
هیچ گوشتی در دسته حیوانات اهلی با گوشت غاز قابل مقایسه نیست مخصوصا آبگوشتش ولی گوشت بوقلمون هم خوشمزه است نه مثل غاز
سلام، امید جان هر کسی یه سلیقه داره یکی خیلی خوشش میاد دیگر اصلا نه. ولی گوشت غاز طعم خوبی داره اگه آشپز بتونه اون بوی زهم شو بگیره.
اگربرای خوراک منزل بخواهیدغاربهترین هستش ولی بوقلمون گوشتش بوی ذوحم می دهد.فقط غاز صدای بالایی دارد
سلام غازداریم سودداردنگهبان خوبی است صاحب خودرامی بیند نازمی کندغریبه سراصدامیکند
سلام پرورش باقلبون سود دارد از پا زود سرما می خورد جایش باید گرم باشد
سلام
ممنون سید عزیز به خاطر به اشتراک گذاشتن تجربتون