انواع نژاد های قرقاول | کدام نژاد قرقاول برای پرورش مناسب است

خرید دستگاه جوجه کشی

قرقاول پرنده‌ای زیبا از راسته ماکیان سانان است که در سراسر جهان یافت می شود. این پرنده که شبیه به یک طاووس کوچک است، نژاد های بسیار متنوعی دارد. نژادهای آمریکایی، معمولی، ویتنامی، ریوز و … از جمله این گونه ها می باشند.

همچنین نژادهای ایرانی یا خزری، آمریکایی و‌ طلایی از شناخته شده ترین نژاد های این پرنده هستند که در ایران پرورش می یابند. در ادامه این متن از چیکن هچ می خواهیم با 20 مورد از گونه های این پرنده ی کوهستانی زیبا و ویژگی‌های مخصوص هرکدام از آنها آشنا شویم.

دستگاه جوجه کشی 12 تایی ایزی باتور 6 (با پمپ)
دستگاه جوجه کشی 12 تایی ایزی باتور 6 (با پمپ)
» جوجه کشی کاملا حرفه ای تخم نطفه دار انواع نژاد های قرقاول
» دارای راندمان بالای 95 درصد
» بهره گیری از قطعات بسیار مرغوب و درجه یک در ساخت دستگاه
۵,۳۰۰,۰۰۰ تومان

معرفی انواع نژادهای قرقاول

قرقاول‌ها جز پرندگان زیبایی می باشندکه دارای پرهایی با رنگ‌های مختلف بوده و از خانواده ماکیان سانان هستند. طول بدن این پرنده زیبا تقریبا اندازه مرغ و خروس بوده و دارای دم بسیار بلند و رنگی می باشند. در ادامه انواع نژاد های این پرنده و شرایط پرورش هر کدام از آنها را بیان می کنیم:

1- قرقاول معمولی

قرقاول معمولی - چیکن هچ

این نژاد بیشتر به دلیل استفاده از گوشت و تخم آن پرورش می‌یابد. پرهای بدن آن به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز و رنگ پرهای سر آن سبز است. جثه این پرنده به اندازه یک خروس بوده و جنس ماده آن در زمان بلوغ می‌تواند حدود ۲۰ عدد تخم بگذارد. این نژاد با تمام شرایط آب و هوایی سازگاری دارد و می‌توان آن را در قفس هم پرورش داد.

2-  ایرانی یا خزری

این نژاد یکی از پرندگان زیبایی است که در جنگل‌های شمال کشور زندگی می‌کند و دوستدار مناطق مرطوب و پر آب است. پرهای زیبا و براق آن باعث شده است که یکی از زیباترین نژادهای این پرنده به حساب آید. دم بلند و زیبای این پرنده ظاهری شبیه به طاووس به آن می‌دهد.این نژاد از پرندگان بسیار خوش غذا می باشد  که توانایی پروازهای کوتاه را دارد و با سرعت بسیار بالایی می‌دود.

قرقاول ایرانی یا خزری - چیکن هچ

جنس نر و ماده این نژاد با هم متفاوت هستند؛ جنس ماده قد کوتاه‌تری نسبت به نر دارد. خزری ماده پرهایی قهوه ای و کدر و دمی کوتاه تر از همتایان خود دارد. در حالی که خزری نر دمی بلند، پرهایی زیبا با رنگ های سبز، زمردی، قرمز، قهوه ای و سیاه داشته که طوقی سفید رنگ بر دور گردنش زیبایی او را تکمیل می کند.

نژاد خزری بهترین نژاد از این پرنده است که در ایران پرورش داده می شود. گوشت خوش طعم، وزن گیری بالا و تخم گذاری زیاد آن باعث شده که اکثر افراد در کشور به پرورش این گونه تمایل داشته باشند. تخم گذاری جنس ماده در هر  دوره 8 تا 15 عدد بوده و در  قفس قادر است در هر سال 60 تا 80 تخم نیز تولید کند.

3-  طلایی، لیمویی یا بلژیکی

این قرقاول در مناطق کوهستانی و مرکز چین زندگی می‌کند و به دلیل پرهای طلایی و زیبایی که دارد به آن مرغ طلایی هم می‌گویند. این پرنده از انواع دانه‌ها، میوه‌های تازه و حشرات تغذیه می‌کند. نوع نر و ماده این پرنده با هم تفاوت دارند؛ پرنده ی نر دارای بدنی به رنگ سرخ بلوطی، گردن نارنجی و تاج زرد رنگ است ولی جنس ماده آن بدنی خاکستری رنگ دارد.

قرقاول طلایی - چیکن هچ

قرقاول طلایی که با نام لیمویی و بلژیکی نیز شناخته میشود؛ در سن ۱ تا ۲ سالگی به بلوغ می‌رسد. جنس ماده می‌تواند حدود ۸ تا ۱۲ عدد تخم در سال بگذارد.

این پرنده یکی از نژادهای زینتی با دم بلند است و جز پرندگان مقاوم بوده که با تمام اقلیم ها سازگاری دارد. از این رو  به راحتی می‌توان آن را در ایران پرورش داد.

4-  آمریکایی

این نژاد علاوه بر زیبایی ظاهری که دارد دارای گوشتی با خواص و طعم بی‌نظیر است. تغذیه ی پرنده از کنجاله سویا،گندم، جو، ذرت و مکمل‌ها و ویتامین تشکیل شده است. این نژاد در یک سالگی به بلوغ می‌رسد و در زمان تخم گذاری حدود 10 تا 12 عدد تخم در سال می‌گذارد.

قرقاول امریکایی - چیکن هچ

بین جنس نر و ماده ی نژاد آمریکایی تفاوتی وجود دارد که آنها را از هم متمایز می‌کند. نژاد آمریکایی نر همانند خزری نر پرهای رنگارنگ و زیبایی دارد و رنگ بدن این پرنده شاه بلوطی و صورت آن سبز رنگ است. دور گردن آن یک‌ خط سفید و طوق وجود دارد که سر را از بدن جدا می‌کند. در مقابل پرنده ی ماده همانند نژاد خزری ماده دارای پرهایی قهوه ای کدر و جثه ای کوچکتر از نوع نر می باشد.

5-  پاکستانی

این پرنده پرهایی با ترکیب رنگ‌های مختلف و زیبا دارد که با تمام شرایط آب و هوایی سازگار است. این گونه از پرندگانی است که در نظر پرورش دهندگان بسیار محبوب است چرا که علاوه بر زیبایی از گوشت و تخم آن هم استفاده می‌شود.

قرقاول پاکستانی - چیکن هچ

همچنین این پرنده در ۸ ماهگی به بلوغ رسیده و در زمان تخم گذاری حدود ۷۰ عدد تخم در سال می‌گذارد که به نسبت سایر نژادها تعداد بیشتری است. رنگ بدن نژاد پاکستانی نر سبز و  ماده، خاکی است که همین خاکی بودن رنگ بدن آن باعث استتار این پرنده در طبیعت می شود.

6- قرقاول خونی

یکی دیگر از نژادهای قرقاول است که بیشتر در مناطق کوهستانی زندگی می‌کند. علت نام گذاری این پرنده رنگ قرمز پرهای آن در برخی از قسمت های بدن است. بدن پرنده ی نر از پرهای خاکستری زیبا پوشیده شده و در قسمت دم و سینه دارای پرهایی خونی رنگ می باشد. صورت این گونه نیز سرخ فام بوده و زیبایی خاصی به او می بخشد. 

در مقابل پرنده ی ماده با بدنی خاکستری،صورتی و نارنجی دیده می شود. این پرنده در زمان تخم گذاری ۷ عدد تخم می‌گذارد و به مدت 27 روز روی آن‌ها می‌خوابد تا تبدیل به جوجه شوند. اندازه این پرنده مثل یک مرغ کوچک است و از دانه‌ها و حشرات تغذیه می‌کند.

7- قرقاول سیلور

گونه ی سیلور دارای دم بسیار بلند به رنگ سفید مایل به طوسی بوده و پاهایی کشیده و زیبا دارد. این پرنده بیشتر در شرق آسیا و چین دیده می‌شود. نام دیگر این نژاد، پرنده ی نگهبان است و به دلیل رفتار خشنی که دارد این لقب را به آن داده‌اند. 

قرقاول سیلور - چیکن هچ

وزن جنس نر این نژاد نسبت به سیلور ماده سنگین‌تر بوده و پرهای قسمت زیرین بدن او به رنگ آبی و قسمت سر آن مشکی براق است.

این پرنده در سن ۲ سالگی به بلوغ می‌رسد و در زمان تخم گذاری حدود ۲۰ عدد تخم می‌گذارد. نژاد سیلور بر عکس نژادهای دیگر در فصل گرم شروع به تخم گذاری می‌کند. این پرنده از هوش بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند شکارچیان را شناسایی کند. همچنین این نژاد از مقاومت بسیار بالایی در برابر بیماری‌ها برخوردار بوده و همین موضوع باعث شده که در تمام اقلیم آب و هوایی به راحتی زندگی کند.

8- نژاد ریوز

یکی از نژادهای زینتی می‌باشد که پرهای سفید، طلایی و قرمز دارد. پاهای این پرنده کشیده و به رنگ خاکستری است. این پرنده در زمان تخم گذاری حدود ۳۰ عدد تخم می‌گذارد و به مدت ۲۵ روز روی آن‌ها می‌خوابد. در این زمان جنس نر از لانه و تخم‌ها مراقبت می‌کند.

9-  ویتنامی

رنگ پرهای این نژاد به رنگ آبی و سورمه ای است و در شرایط آب و هوایی شرجی رشد بسیار خوبی دارد. این پرنده از حشرات و دانه‌های ریز تغذیه می‌کند و اگر شرایط مساعد را برای نگهداری آن فراهم کنید به خوبی می‌تواند رشد و نمو داشته‌باشد. این گونه در زمان تخم گذاری حدود ۶ تخم می‌گذارد و به مدت 21 تا 25 روز روی آن‌ها می‌خوابد.  

اگر قصد پرورش این پرنده را دارید باید سعی کنید محل نگهداری آن‌ها را نزدیک به طبیعت انتخاب کنید چرا که این پرنده در جنگل‌ها و شرایط آب و هوایی مرطوب رشد خوبی دارد.

10- قرقاول هیمالیایی

این گونه را به دلیل زیبایی پرها می‌توان جز پرندگان زینتی نیز محسوب کرد. این پرنده در شمال ویتنام و شرق تایلند دیده می‌شود و در شرایط آب و هوایی مرطوب رشد خوبی دارد. قرقاول هیمالیایی در زمان تخم گذاری می‌تواند ۷ عدد تخم بگذارد. جثه این پرنده بزرگ است و جنس نر آن پرهای خاکستری رنگ با طرح های سیاه زیبا دارد.

11-  میکادو

پر‌های این نژاد دارای رنگ آمیزی ویژه و خاصی است که زیبایی این پرنده را چندین برابر می‌کند. جنس نر این پرنده پرهایی به رنگ سیاه داشته و دم او سیاه و سفید می باشد و نسبت به پرنده ماده سنگین‌تر است. این نژاد در زمان بلوغ و تخم‌گذاری حدود ۵ تا ۱۰ تخم می‌گذارد و به مدت ۲۵ روز روی تخم‌ها می‌خوابد.

 میکادو در جنگل‌ها و کوهستان‌ها رشد بسیار خوبی دارد. پس اگر قصد پرورش این گونه را در ایران دارید مناطق شمالی کشور، گزینه مناسبی خواهد بود.

12-  کالیج

جنس نر این پرنده دارای پرهای خاکستری روشن بوده که در سمت سر و دم به رنگ سیاه متمایل می شود. تاج زیبای سیاه پرنده و صورت سرخ او چهره ای خشمگین به او بخشیده است. همچنین نوع ماده آن دارای پرهای قهوه‌ای رنگ است. قرقاول کالیج بیشتر در جنگل و بیشه زارها دیده می‌شود.

در زمان بلوغ وتخم‌گذاری این پرنده می‌تواند حدود ۶ تا ۹ عدد تخم بگذارد و به مدت ۲۵ روز روی آن‌ها می‌خوابد.

13- قرقاول گوش دار آبی

این نژاد  همانطور که از نامش پیدا است پرهای خاکستری مایل به آبی دارد. پرهای سفید رنگ در قسمت گوش های این نژاد روییده است و دم طاووس مانندش جلوه زیبایی به او می بخشد. رنگ صورت این پرنده قرمز است که زیبایی آن را چندین برابر می‌کند. این پرنده در زمان بلوغ و تخم‌گذاری حدود عدد تخم می‌گذارد. تغذیه این پرنده مانند سایر نژادها از حشرات، دانه‌ها و برگ‌های تازه است.

14- نژاد مسی

این پرنده را بیشتر در مناطق جنگلی پیدا می‌کنید چرا که به برگ‌ها بسیار علاقه دارند. پر های این نژاد به رنگ قهوه ای مایل به قرمز است. قرقاول مسی در زمان تخم گذاری حدود ۱۲ عدد تخم می‌گذارد. برای پرورش این گونه در ایران باید محیط زندگی آن را نزدیک طبیعت قرار دهید تا به خوبی رشد کند.

15-  لیدی آمهرست

این نژاد پرهای رنگارنگ و بسیار زیبایی دارد و جز پرندگانی است که به تک همسری علاقه دارند. در بدن این پرنده زیبا، پرهایی در رنگ های سبز درخشان، قهوه ای براق، سفید، آبی ، قرمز و مشکی دیده می شود. پرهای رنگارنگ این نژاد به گونه ای در کنار یکدیگر قرار گرفته اند که زیبایی منحصر به فردی به او می بخشد.

این گونه در شرایط مساعد می‌تواند در زمان تخم گذاری حدود ۲۰ عدد تخم بگذارد و به مدت ۲۵ روز از این تخم ها جوجه کشی کند.

16-  آرگوس

آرگوس علاقه زیادی به محیط‌های جنگلی دارد و در این فضاها به خوبی رشد می‌کند. پرهای این نژاد به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز و دارای خال‌های مشکی است که این ترکیب رنگ باعث جذابیت زیاد این پرنده می‌شود. نژاد آرگوس یکی از بزرگترین نژاد های این گونه می باشد.

17- قرقاول سبز

این پرنده در جنگل‌های شمالی بیشتر یافت می‌شود. بدن این نژاد به رنگ سبز و رنگ دم آن بنفش است. قرقاول سبز در زمان تخم‌گذاری ۱۵ عدد تخم می‌گذارد. برای پرورش این نژاد بهتر است از محیط‌های پارگی و علف‌های هرز استفاده کنید چرا که این فضاها به رشد بیشتر پرنده کمک می‌کند.

18- گونه ی گوش دار سفید

این گونه بیشتر در ارتفاعات و جنگل‌ها دیده می‌شود و پرهای سفید رنگ و زیبایی دارد. صورت آن به رنگ قرمز و دارای تاج سیاه رنگی است. این پرنده در زمان تخم‌گذاری حدود ۴ تا ۷ تخم در سال می‌گذارد و از دانه‌ها، غلات و برگ‌ها تغذیه می‌کند. در این نژاد جنس نر و ماده شبیه به هم هستند و تفاوت در اندازه جثه آن‌ها است.

19- قرقاول گوش قهوه‌ای

گونه گوش قهوه ای پرهایی به رنگ قهوه‌ای و صورت قرمز رنگی دارد. ظاهر جنس نر و ماده این نژاد بسیار به هم شبیه است و فقط جنس نر جثه بزرگتری دارد. این پرنده در زمان تخم گذاری حدود ۴ تا 8 عدد تخم می‌گذارد. گونه گوش قهوه ای بسیار مقاوم بوده و در تمام اقلیم آب و هوایی قابل پرورش است.

20-  نژاد الیوت

 نژاد الیوت که بومی مناطق کوهستانی جنوب شرق چین است، دارای پرهایی به رنگ سفید و سرخ مسی می باشد. در قسمت سینه این پرنده و پشت او پرهای سفید رنگ به چشم میخورد.گردن قرقاول الیوت به رنگ مسی بوده و در قسمت دم نیز پرهایی به همین رنگ دارد. 

این پرنده زیبا قادر است در هر سال، 5 تا 8 عدد تخم گذاشته و تا 25 روز از این تخم های صورتی رنگ جوجه کشی کند.

کدام نژاد قرقاول برای پرورش در ایران مناسب است؟

قرقاول جز پرندگانی است که به دو صورت می‌توان آن‌ها را پرورش داد.

روش اول :  پرورش به عنوان پرنده زینتی که در این صورت باید بستر مناسب برای پرورش این پرنده را فراهم کرد. انواع نژادهای سیلور، آمریکایی و طلایی به دلیل زیبایی منحصر به فرد، به عنوان گونه زینتی در ایران پرورش می یابند.

روش دوم :  پرورش پرنده جهت استفاده از گوشت و تخم آن است. انواع نژادهای معمولی، ایرانی خزری، آمریکایی و پاکستانی برای تولید تخم و گوشت در ایران پرورش می یابند.

اگر پرنده را برای استفاده از تخم آن پرورش می‌دهید باید از نژاد پاکستانی استفاده کنید چرا که این پرنده در سال تعداد بیشتر تخم می‌گذارد و با تمام شرایط آب و هوایی کشور سازگاری دارد.

سخن پایانی

قرقاول از پرندگانی است که علاوه بر ظاهر زیبا از گوشت و تخم آن هم می‌توان استفاده کرد. این پرنده نژادهای مختلفی دارد که بسته به نوع نژاد شرایط نگهداری از آن هم متفاوت است. در این پست از چیکن هچ، 20 نوع از شناخته شده ترین نژاد های این پرنده را برای شما معرفی کردیم. ایدواریم مطالعه ی این مطلب برایتان مفید واقع شود.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. حسین وردیان
    says:

    عاشق پرورش قرقاول هستم دریک منطقه جنگلی باغ مرکبات وگلابی دارم قرقاول وحشی اونجا هستن ،ازترس کسی جرات شکارنداره پدرشو درمیارم ،،،خدایش پرندگان زیبایی هستن ،،،راهنمایی بفرمایید بتونم جوجه قرقاول بخرم ،،،باسپاس

    1. دکتر رویا محمدفر
      says:

      بسیار عالی تو کامنت قبلیتون گفتم موفق باشید

  2. حسین وردیان
    says:

    سلام ،،چطور میتونم جوجه قرقاول فراهم کنم،،،برای پرورش قرقاول درشمال ،زمین به اندازه کافی دارم ،،،۵۰۰۰متردریکی ازروستاهای ساری ،باویوی جنگل وکوه،ورودخانه ،اگرامکان داره راهنمایی بفرمایید،،ممنون

    1. دکتر رویا محمدفر
      says:

      سلام دوست عزیز
      از فارم های معتبر میتونید خریداری کنید البته حضوری برید و بررسی کنید
      تا یوقت جوجه بیمار بهتون ندن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا