شاید بارها برای شما پیش آمده که بعد از خرید جوجه رنگی شاهد تلف شدن آن بوده اید و به دنبال چرایی این قضیه هستید در این نوشته از چیکن هچ سعی شده به عواملی که می تواند علتی بر مرگ جوجه رنگی باشد پرداخته ایم پس با ما تا انتها همراه باشید تا در رابطه با کمک فوری به جوجه در حال مرگ و جلوگیری از مرگ جوجه رنگی اطلاعاتی ارائه شود.
علائم جوجه رنگی در حال مرگ
جوجه های رنگی در حال مرگ را از روی نشانه های زیر می توانید تشخیص دهید که عبارتند از:
- جیک جیک نکردن
- بی حال بودن
- کم تحرکی
- داشتن پرهای نامرتب
- گوشه گیری
- بی اشتهایی
- لنگیدن
- احتمال کبودی در بدن
- چسبیدن فضله به پشت جوجه رنگی
دلایل مرگ جوجه رنگی
علت های زیادی برای مرگ جوجه رنگی در ابتدای زندگی وجود دارد که در ادامه به مهم ترینشان می پردازیم:
خرید جوجه های رنگی ضعیف و بیمار
سالم یا مریض بودن جوجه ها را از روی ظاهر و فعالیت های حرکتی شان به آسانی می توانید تشخیص دهید.
دقت موقع انتخاب و خرید بسیار مهم است، زیرا با تشخیص صحیح و خریدن جوجه های سالم می توانید درصد مرگ و میر آن ها را تا حد زیادی پایین بیاورید. اما اگر توجه لازم را نداشته باشید و جوجه هایی ضعیف و بیمار را خریداری کنید به دلیل ضعیف و حساس بودن بدنشان و در اثر بی توجهی و درمان نکردن به موقع تلف خواهند شد.
برای اینکه از جوجه های سالمی برخوردار باشید پیشنهاد ما به شما استفاده از دستگاه جوجه کشی 48 تایی است و اقدام به جوجه کشی میباشد تا پرورش خانگی خود را آغاز کنید.
نکته: داروی ایمونوپروپوفیت یک داروی طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی با قابلیت جلوگیری از دفع و انتشار ویروس که متشکل از عصاره سه گیاه اکیناسه، شیرین بیان، پروپولیس است میتواند مقاومت جوجه رنگی را در برابر بیماری ها تا حد زیادی افزایش دهد. بدین منظور میتوانید 250 میلی لیتر از این دارو را در 1000 لیتر آب آشامیدنی مخلوط و در اختیار جوجه رنگی خود قرار دهید.
گرسنگی و تشنگی طولانی دادن
جوجه رنگی ها تحمل گرسنگی و تشنگی را ندارند و در صورت عدم دریافت آب و غذای مورد نیازشان در زمان کوتاهی تلف خواهند شد. زمانی که آب و غذای کافی به جوجه ها نرسد آنها دچار بی حالی، لرز، کاهش وزن شده و پرهای نامرتب در آنها به چشم خواهد خورد. همچنین تشنگی بیش از حد منجر به یبوست در جوجه و ایجاد مشکل در دفع آن میشود.
نکته: چنانچه مدت زمان طولانی جوجه رنگی شما بدون آب مانده و نمی توانید حجم زیادی آب را در یک آن به اون بدهید در اختیارش مقدار کمی کاهو، خیار، هندوانه و … قرار دهید بدین طریق می توانید آب بدن جوجه را تامین نمایید.
مشکلات تغذیه ای
قرار دادن غذای فاسد و کپک زده در اختیار جوجه رنگی ها، غذاهای سفره که حاوی نمک و چربی هستند یا قرار دادن دانی که ویتامین ها و مواد معدنی لازم بدن آنها را تامین نمیکند زمینه ساز به وجود آمدن مشکلات جدی در سلامتی آنها خواهد بود. غذاهای فاسد مشکلات گوارشی را در جوجه ایجاد کرده و در نهایت مسمومیت را نیز در پی دارد و از آنجایی که جوجه قادر به هضم این موارد نیست در نهایت تلف خواهد شد.
نکته: بهتر است در اختیار جوجه رنگی ها دان استارتر قرار دهید.
ناجور بودن شرایط محیطی
قرار دادن جوجه ها در محیط بیش از حد گرم و یا سرد، مکانی که رطوبت زیادی دارد امکان مرگ و میر را تا حد زیادی افزایش میدهد. از آنجایی که جوجه رنگی ها قادر به تنظیم دمای بدنی خود نیستند باید آنها را در محیطی که آب و هوای معتدلی دارد نگهداری کنید. هوای گرم نیز باعث ایجاد حالتی چون تنگی نفس در جوجه ها می شود و سیستم ایمنی بدن آنها را تضعیف میکند.
همچنین نگهداری جوجه رنگی ها در محیطی که رطوبت زیادی دارد زمینه را برای رشد انواع قارچ ها و باکتری ها فراهم میکند. لازم به ذکر است رطوبت بالا اکسیژن موجود در محل نگهداری را به طرز چشمگیری کاهش میدهد و در نهایت باعث مرگ جوجه رنگی خواهد شد.
عدم رعایت بهداشت در محیط قرارگیری
اگر از آن دسته افرادی هستید که محل نگهداری جوجه ها را ضدعفونی نمی کنید و جوجه در میان خیل زیادی از فضله قرار گرفته اند دیر یا زود تلف خواهند شد زیرا این عامل باعث رشد باکتری ها شده و منجر به ابتلای جوجه به بیماری تنفسی، گوارشی و عفونی میشود. علاوه بر موارد ذکر شده جوجه رنگی ها در مواجه با چنیسن محیطی دچار استرس شده و استرس عاملی برای ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن آنها خواهد بود.
نکته: بهتر است در هفته حداقل دو بار اقدام به پاکسازی فضولات از محیط نگهداری جوجه ها کنید و هر ماه یکبار به طور کامل محیط قرارگیری را با محلول جرمی ساید پی ضدعفونی نمایید.
ابتلا به بیماری ها
بیماری های مختلفی وجود دارد که در صورت ابتلا جوجه رنگی به آنها تلف شدن آن در صورت عدم درمان به موقع حتمی خواهد بود که در این میان میتوان به بیماری هایی چون مایکوپلاسما، گامبورو، سالمونلا، نیوکاسل، آنفولانزا و … اشاره کرد.
عفونت بند ناف
یکی از دلایل اصلی که منجر به مرگ جوجه رنگی ها می شود هر چند شرایط نگهداری آنها ایده آل باشد مبتلا بودن جوجه ها به عفونت بند ناف از بدو تولد هنگام خروج از دستگاه جوجه کشی است به همین دلیل ممکن است در 10 روز ابتدایی نگهداری شما تلف شوند.
این بیماری با سفت شدن شکم و التهاب آن، کم تحرکی، بی اشتهایی و … همراه است. لازم به ذکر است این بیماری درمان قطعی ندارد و تنها از طریق پیشگیری و مولتی ویتامین میتوان مانع ابتلای آنها شد.
برای جلوگیری از مرگ جوجه رنگی چکار کنیم؟
با انجام راهکارهای زیر می توانید مانع از مرگ جوجه رنگی ها شوید:
- بررسی وضعیت سلامتی جوجه ها قبل از خرید
- رعایت بهداشت و ضدعفونی محیط نگهداری به صورت مرتب
- تقویت سیستم ایمنی بدن جوجه ها با مولتی ویتامین ها
- قرار دادن در محیط مناسب به دور از گرما و سرمای شدید
- ندادن غذای کپک زده و فاسد به جوجه رنگی ها
کمک فوری به جوجه در حال مرگ
برای پرانرژی شدن جوجه های بی حال می توانید به اندازه یک قاشق غذاخوری شکر را در یک لیتر آب معمولی حل کرده و در آبخوری جوجه ها بریزید تا بخورند.
مولتی ویتامین هم برای تقویت سیستم ایمنی جوجه ها گزینه خوبی است.
سوالات متداول
در ادامه به سوالات متداول در این راستا پرداخته شده است که عبارت است از:
چگونه جوجه رنگی مرده را زنده کنیم؟
هر راهکاری را برای درمان جوجه رنگی تا قبل از مردن می توانید انجام دهید اما بعد از این که مرد با هیچ اقدامی زنده نخواهد شد.
نتیجه گیری
در این نوشتار از چیکن هچ دلایل مختلف مرگ جوجه رنگی را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و مناسب ترین راهکارها را برای پیشگیری و کنترل آن ارائه دادیم.
علت های تغذیه ای، شرایط محیطی، و بیماری ها بیشترین نقش را در مرگ جوجه رنگی ها دارند. با عمل به راهکارهای مطرح شده در متن می توانید جلوی تلف شدن جوجه هایتان را بگیرید و جوجه های سالم و قوی پرورش دهید.
خیلی خوب بود
ممنون از حسن توجهت