آیا اخیرا متوجه کم شدن اشتهای مرغ های خانگی خود شده اید؟ به دنبال روش هایی برای افزایش اشتهای مرغ های خود هستید؟ پس حتما در این مقاله از چیکن هچ همراه ما باشید تا دلایل کم اشتهایی مرغ های محلی و همچنین راه های افزایش اشتهای آنها را برای شما بیان کنیم.
دلایل کم اشتها بودن مرغ های محلی
مرغ ها پرندگانی همه چیز خوار هستند و خوردن غذا را بیشتر از هرچیزی دوست دارند. کاهش ناگهانی میزان مصرف غذا در مرغ ها دلیل محکمی بر وجود مشکلی در بدن آنهاست. عوامل زیر می توانند در کم شدن میزان اشتهای مرغ های محلی موثر باشند:
1- بیماری
بیماری، یکی از اصلی ترین عواملی است که می تواند منجر به کم اشتهایی مرغ های شما شود. سرماخوردگی، آنفولانزای مرغی و کوکسیدیوز بیماری هایی هستند که می توانند به طور مستقیم بر میزان اشتهای مرغ های محلی شما تاثیر بگذارند.
همچنین مرغ ها به موادی که با منقار خود از روی زمین بر می دارند زیاد توجه نمی کنند و در این حین ممکن است غذاهای آلوده به انگل ها و یا کرم ها را نیز از روی زمین برداشته و آنها را وارد دستگاه گوارش خود کنند. وجود این انگل ها در دستگاه گوارش مرغ ها می تواند دلیلی برای بی اشتهایی و همچنین بی حالی آنها باشد.
2- استرس
هر عاملی که منجر به ایجاد استرس و ناراحتی در مرغ ها شود می تواند سببی برای کم اشتهایی آنها نیز باشد. عوامل استرس زا برای مرغ ها عبارتند از:
- محیط های پرسروصدا و پر رفت و آمد
- محل زندگی نامناسب و غیر بهداشتی
- تغذیه ی نامناسب
- تغییرات دمای محیط
- تهدید شدن توسط حیوانات وحشی
3- انرژی جیره ی غذایی
مواد غذایی سنگین، روغن های گیاهی و دانه های چرب مانند ذرت از منابع تامین کننده ی انرژی مرغ ها در جیره ی غذایی آنها می باشند و نیاز به متابولیسم و سوخت ساز بالایی دارند. همچنین این مواد غذایی باعث می شوند که مرغ ها تا طولانی مدت احساس سیری کنند و همین عامل باعث کم شدن اشتهای آنها می شود.
4- دریافت نور کم
مرغ ها باید روزانه حدود 15 ساعت نور برای داشتن زندگی سالم تر و بهتر دریافت کنند. عدم دریافت نور کافی می تواند سبب کاهش اشتها در آنها شود. مرغ های شما ممکن است در فصول پاییز و زمستان که آفتاب زودتر از حد معمول غروب می کند و نور کمتری دریافت می کنند، اشتهای کمتری برای خوردن غذا داشته باشند.
5- استرس گرمایی
افزایش ناگهانی دمای محیط زندگی مرغ ها می تواند سبب ایجاد استرس گرمایی و کم شدن اشتهای آنها شود. بیشترین میزان دمایی که مرغ ها قادر به زیستن در آن هستند 27 درجه می باشد و در صورتی که دما از این میزان بیشتر باشد مرغ ها گرما زده می شوند و رفتار هایی مثل بال بال زدن و یا بی حالی در آنها دیده می شود. دلیل کم شدن اشتهای مرغ ها در هنگام بروز استرس گرمایی در آنها این است که خوردن غذا سبب افزایش متابولیسم در بدن آنها می شود و بیشتر احساس گرما می کنند.
6- مدیریت نادرست
عدم نظارت و نگهداری نادرست از مرغ ها می تواند سبب کم شدن اشتهای آنها شود. موارد زیر مثال هایی از مدیریت نادرست مرغ ها می باشند:
- تعداد مرغ های زیاد
- فضای محدود
- در دسترس نبودن غذا و آب کافی برای مرغ ها
- عدم استفاده از دانخوری و آبخوری مناس
- نوک چینی نادرست
چگونه می توان اشتهای مرغ های محلی را افزایش داد؟
استفاده از راهکارهای زیر می توانند در افزایش اشتهای مرغ های محلی شما موثر باشند:
1- کنترل بیماری های مرغ ها
بهتر است از بروز بیماری در مرغ های خود پیشگیری کنید. برای این کار می توانید در زمان های معین به مرغ های خود واکسن بزنید و یا از داروهای ضد انگل و ضد قارچ برای آنها استفاده کنید.
همچنین برای تمیز کردن دستگاه گوارشی مرغ ها از باکتری های مضر و انگل ها و همچنین بهبود عملکرد آن می توانید از ترکیب ماست و پودر سیر در رژیم غذایی آنها استفاده کنید.
2- فراهم کردن محیط زندگی مناسب
رعایت نکات زیر در مورد محیط نگهداری مرغ ها می تواند تاثیر مثبتی در افزایش سلامت و همچنین میزان اشتهای آنها داشته باشد :
- محیط نگهداری مرغ ها بهداشتی و عاری از هر گونه گرد و غبار باشد.
- میزان دما، رطوبت و نور آن تنظیم باشد.
- به اندازه ی کافی بزرگ باشد.
- متناسب با تعداد مرغ ها دانخوری و آبخوری وجود داشته باشد.
- همه ی مرغ ها به غذا دسترسی داشته باشند.
3- استفاده از سبزیجاتی مثل کاهو، کلم و هویج
استفاده از این سبزیجات در اولین وعده ی غذایی مرغ ها می تواند تاثیر بسیاری در افزایش اشتهای آنها داشته باشد. چرا که به عنوان محرک اشتها در مرغ ها عمل می کنند.
4- تغذیه ی مرغ ها با پلت
پلت ها دان های متراکمی می باشند که حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و سلامت مرغ ها می باشند. استفاده از پلت ها در کنار سایر جیره های غذایی مرغ های محلی می تواند تاثیر زیادی در افزایش اشتهای مرغ ها داشته باشد
5- استفاده از داروهای محرک اشتها
استفاده از داروهای گیاهی محرک اشتهای طیور می تواند در افزایش اشتهای مرغ ها تاثیر بسزایی داشته باشد. این دارو ها علاوه بر افزایش اشتهای مرغ ها می توانند در افزایش رشد و بهبود عملکرد سیستم ایمنی مرغ ها نیز بسیار موثر باشند.
یکی دیگر از داروهایی که می تواند برای افزایش اشتهای مرغ ها مورد استفاده قرار گیرد داروی ب-کمپلکس می باشد که هم بصورت خوراکی و همراه غذا و هم بصورت تزریقی برای افزایش اشتهای مرغ ها استفاده می شود.
نتیجه گیری
در این مقاله از چیکن هچ دلایل کم بودن اشتها در مرغ های محلی و روش های افزایش اشتهای آنها مورد بررسی قرار گرفت. انجام اقدامات لازم برای افزایش اشتهای مرغ ها می تواند تاثیر بسزایی در افزایش اشتهای آنها داشته باشد.
اگرکف سالن خاک مخلوط به آهک باشدمشکل ندارد
کلا بهتره کف سالن از خاک استفاده نکنی
استفاده از پوشال های نرم و طبیعی بهترین گزینس