آیا تابحال اسم اردک سوت زن را شنیده اید؟ مشتاقید که این گونه از اردک را بشناسید؟ از ویژگی های ظاهری و خصوصیات بارز اردک سوت زن آگاهی کافی ندارید؟ با ما تا انتهای این مقاله از چیکن هچ همراه باشید تا در این رابطه اطلاعات دقیقی ارائه شود.
اردک سوت زن
اردک های سوت زن از خانواده مرغابی ها هستند که اغلب در مناطق استوایی به چشم میخورند. دارای هشت گونه مختلف بوده و به دلیل داشتن صدایی خاص به اردک سوت زن معروف گشته اند. این اردک ها سر و صدای زیادی دارند و اجتماعی هستند. همچنین پا و سر بلندی نیز دارند.
پراکندگی و زیستگاه اردک سوت زن
گستردگی زیستگاه اردک سوت زن در چهار قاره به چشم میخورد به طوریکه از مناطق آمریکای جنوبی از شمال آرژانتین گرفته و تا هند غربی نیز به چشم می خورند. همچنین در سراسر جنوب صحرای آفریقا و ماداگاسکار نیز یافت می شوند. این اردک ها در تابستان ها به سمت جنوب حرکت می کنند و در زمستان به شمال باز می گردند.
لازم به ذکر است این گونه در باتلاق ها، مزارع باز و مناطق مسطح به وفور به چشم میخورند و از مناطق جنگلی دوری میکنند.
غذای اردک سوت زن چیست؟
اردک های سوت زن اغلب در تالاب ها از دانه ها و انواع گیاهان برای تغذیه خود استفاده می کنند. این اردک ها در مناطقی که کشت برنج انجام میشود همچون یک آفت عمل میکنند و باید این پرنده را به دور از شالیزار ها نگه داشت. البته در شیوه نگهداری خانگی میتوان از خوراک پلت برای تغذیه آنها استفاده کرد.
گونه های مختلف اردک سوت زن
همانطور که در ابتدا گفته شد این نوع اردک ها دارای 8 گونه مختلف هستند که عبارت اند از…
اردک سوت زن سیاه نوک
اردک سوت زن سیاه نوک که به آن اردک کوبایی گفته می شود. اردکی است که در کارائیب زندگی میکند. این نوع اردک سوت زن در داخل حفره های موجود در درختان، شاخه ها و… تخمگذاری میکند. از علایق این اردک ها میتوان به پنهان شدن و شب زی بودن آنها اشاره کرد.
اردک سوت زن سرگردان
اردک سوت زن سرگردان را میتوان در استرالیا، فیلیپین، اندونزی، مناطق گرمسیر و… مشاهده کرد که دارای سه زیر گونه سوت زن اندونزیایی، استرالیایی، کوتوله است. این اردک ها سر و گردن قوی با تاج و گردن تیره رنگ دارند. سینه این اردک لکه های سیاه دارد و پرهای آن معمولا قهوه ای رنگ هستند.
اردک سوت زن شکم سیاه
گونه ای از اردک سوت زن با جثه متوسط است. دارای منقار قرمز رنگ، سر خاکستری رنگ و با پرهای خاکستری مایل به قهوه ای می باشد. این اردک نیز در مکزیک، مناطق گرمسیر و… مشاهده میشود. این گونه بسیار رام بوده و اردکی اجتماعی است. لازم به ذکر است در جنوب ایالت متحده این اردک را جیغ زن مکزیکی نیز صدا می زنند.
اردک سوت زن گندم گون
یکی دیگر از گونه های اردک سوت زن، اردک گندمگون بوده که دارای پرهایی قهوه ای رنگ مایل به قرمز میباشد. پاهای بلند و منقار خاکستری دراز دارد که آن را در رده اردک های خاص از لحاظ قرار داده است. جثه این اردک 45 الی 53 سانتیمتر است. اردک های جوان سوت زن گندم گون دارای رنگ تاج متفاوت تری نسبت به اردک های بالغ هستند.
اردک سوت زن هندی
اردک سوت زن هندی در شبه قاره هند و آسیای شرقی به چشم میخورند. این پرنده از لحاظ جثه 40 تا 45 سانتی متر طول داشته و پرهای آن نقشی از سایه های قهوه ای دارد. پرهای پهلوهای آن نیز به رنگ سفید با حاشیه های سیاه است. که تنها با دیدن این پرها می توانید نوع گونه آن را به خوبی تشخیص دهید.
اردک سوت زن صورت سفید
سوت زن رخ سفید دارای رنگ قهوه ای و نوکی دراز با سری بلند است. صورت این اردک به رنگ سفید بوده و انتهای سر آن به رنگ سیاه است. رنگ پرهای گردن آن بلوطی بوده که همین امر زیبایی آن را دو چندان میکند. این گونه بیشتر در مناطق شبه صحرایی به چشم میخورد. این اردک نیز در سوراخ تنه درختان اقدام به لانه سازی و تخمگذاری میکند.
اردک سوت زن خالدار
اردک سوت زن خالدار در جنوب فیلیپین، اندونزی، گینه نو و … به چشم میخورد. این گونه از کوچکترین گونه های اردک سوت زن میباشد. لکه های سفید موجود در پهلو و سینه ها لقب خالدار را برای آن به ارمغان آورده است. رنگ پاهای انها صورتی مات بوده و منقار تیره رنگی دارند. این اردک ها به دلیل وجود این لکه ها از زیبایی بصری خوبی برخوردار هستند.
سخن آخر
در این مقاله در رابطه با اردک سوت زن و گونه های مختلف آن به ارائه مطالب گوناگونی پرداختیم اگر قصد شناخت هرچه بیشتر این گونه از اردک ها را دارید به مطالعه این مقاله بپردازید.