
امکان جوجه کشی از تخم نطفه دار پرنده های اهلی و حتی زینتی در خانه، آپارتمان و ویلا وجود دارد، به شرطی که از یک دستگاه جوجه کشی کوچک و خانگی استفاده کنید.
اما برای نگهداری از جوجه ها نیاز به یک مکان جداگانه دارید و حتما باید یک فن تهویه نیز در محل نگهداری آنها نصب کنید چرا که بوی حاصل از فضولات پرنده ها قطعا شما و سایر اعضای خانواده را اذیت خواهد کرد، اگر تعداد جوجه های هچ شده به بیشتر از 10 قطعه می رسد، حتما باید در خارج از آپارتمان مکانی را برای آنها در نظر بگیرید تا سر و صدا و بوی آنها، شما و سایر همسایگان را آزار ندهد.
در این نوشته از چیکن هچ، به اصول و راهکارهای جوجه کشی در آپارتمان و ویلا خواهیم پرداخت تا یک تجربه شیرین و موفق از کار جوجه کشی در آپارتمان داشته باشید.
برای جوجه کشی در آپارتمان و ویلا به چه ملزوماتی نیاز داریم؟
در صورتی که برای جوجه کشی و نگهداری طیور در ویلا، خانه و یا آپارتمان خود مصمم هستید، برای شروع کار باید ملزومات زیر را فراهم کنید تا کار را بدون مشکل پیش ببرید.
1- یک دستگاه جوجه کشی خانگی استاندارد و کم صدا
2- تعدادی تخم نطفه دار تازه و مطمئن
3- یک محیط گرم مانند اتاق یا آشپزخانه
4- انباری یا اتاق بلا استفاده جهت نگهداری طیور
5- تعدادی آبخوری و دانخوری مخصوص جوجه ها
6- لامپ مادر مصنوعی برای گرم نگه داشتن جوجه ها
7- جیره سوپراستارتر مخصوص جوجه ها
8- آب مقطر یا آب تصفیه شده جهت استفاده در رطوبت ساز دستگاه
دستگاه مناسب برای جوجه کشی در خانه، ویلا و آپارتمان
هر دستگاهی برای استفاده در خانه و ویلا مناسب نیست چرا که برخی از دستگاه ها سر و صدای بسیار زیاد و مصرف برق بالایی دارند و برای سالن های پرورش بزرگ و مرغداری ها کاربرد دارند. اما برخی برای استفاده از در خانه ساخته شده اند و در ساخت آنها از فن های بی صدا (یا کم صدا) استفاده شده است.
دستگاه هایی که ظرفیت جوجه کشی آنها بین 10 الی 200 تخم مرغ است، برای استفاده در خانه، اپارتمان و ویلا مناسب هستند. با توجه به فضای موجود می توانید یکی از دستگاه های 12 تایی، 48 تایی، 96 تایی، 126 تایی، 168 تایی، 252 تایی و سایر دستگاه های دارای ظرفیت مشابه را انتخاب کنید.
قبل از خرید، دستگاه را تست کنید و از میزان صدای تولیدی آن مطمئن شوید. در صورتی که قصد دارید از دستگاه در آشپزخانه و یا اتاق استفاده کنید، حتما باید فن بسیار کم صدایی داشته باشد.
معمولا برق مصرفی دستگاه های جوجه کشی خانگی بسیار پایین بوده و در حد 100 الی 200 وات می باشد که به اندازه یک الی دو لامپ 100 وات برق مصرف می کند، بنابراین هیچ نگرانی از بابت هزینه های برق وجود ندارد.
به حجم و اندازه دستگاه توجه کنید، طبیعتا دستگاه های کم حجم و کوچک مناسب تر هستند چون به راحتی در کابینت و قفسه ها قابل قرار گیری بوده و فضای زیادی از آپارتمان شما را اشغال نخواهد کرد.
بهتر است دستگاه های پمپ دار مانند ایزی باتور 6 یا آرکام سورو 20 را انتخاب کنید تا مجبور به باز و بست مداوم درب دستگاه و پر کردن ظرف رطوبت نباشید چرا که پمپ، آب لازم برای تامین رطوبت را به صورت خودکار تامین خواهد کرد.
یک دستگاه جوجه کشی خانگی استاندارد، باید توانایی تامین خودکار حرارت و رطوبت، چرخش خودکار تخم و تهویه اتوماتیک را داشته باشد، در غیر این صورت فرایند جوجه کشی با مشکلات زیادی همراه خواهد بود و چه بسا هیچ تخمی به جوجه تبدیل نشود.
دستگاه مورد نظر باید دارای گارانتی قابل اطمینان و بخش خدمات پس ازفروش معتبر و واقعی باشد تا در صورت بروز هرگونه اتفاق برای دستگاه و یا وجود سوال، به بخش گارانتی و خدمات پس از فروش مراجعه فرمایید.
تخم های نطفه دار لازم برای جوجه کشی را از کجا تهیه کنیم؟
تخم نطفه دار مهم ترین فاکتور در موفقیت یا شکست است. سعی کنید از تخم های نطفه دار تازه و با کیفیت استفاده کنید، برای تهیه تخم های نطفه دار حتما به پرورش دهنده های معتبر و با سابقه مراجعه کنید و از وجود پرنده نر و ماده در محل پرورش مطمئن شوید.
لازمه نطفه دار شدن تخم ها، جفت گیری پرنده نر با ماده است، بنابراین وجود پرنده های نر و ماده به تعداد کافی در گله الزامی است. از خرید غیرحضوری تخم نطفه دار خودداری کنید چون بارها مشاهده شده که خریداران تخم های پوچ و یا حتی شکسته و ترک خورده تحویل گرفته اند.
در مقاله راهنمای خرید تخم نطفه دار به صورت کامل به این موضوع پرداخته شده و توصیه می کنیم قبل از خرید حتما مقاله را مطالعه کنید تا از وقوع یک تجربه جوجه کشی ناموفق جلوگیری کنید.
فراهم کردن محیط مناسب برای جوجه کشی در ویلا یا آپارتمان
محل کار دستگاه جوجه کشی باید دما و رطوبت ثابتی داشته باشد و باز و بست شدن در و پنجره ها به حداقل برسد. بنابراین استفاده از دستگاه در حیاط، پشت بام، بالکن، حمام و هر مکان دیگری که با تغییرات مداوم و ناگهانی دما و رطوبت همراه است، توصیه نمی شود.
اتاق خواب، آشپزخانه، اتاق نشیمن، انباری و سایر مکان های بسته محیط مناسبی برای قرار دادن دستگاه جوجه کشی خانگی می باشد. حتما در فصل تابستان از وسایل سرمایشی و در فصل زمستان از وسایل گرمایشی استفاده کنید تا دمای محیط را بین 23 الی 28 درجه سانتی گراد حفظ کنید.
نحوه جوجه کشی و نگهداری از جوجه ها در خانه و آپارتمان
پس از خرید دستگاه جوجه کشی باید آن را تست کرده و از سلامت و کارکرد صحیح آن مطمئن شوید. پس از اطمینان از کارکرد صحیح دستگاه، می توانید تخم های نطفه دار را در داخل دستگاه قرار داده و جوجه کشی را شروع کنید. نیازی به ضدعفونی و شستشوی تخم ها نیست، کافیست آنها را با استفاده از یک پارچه خشک و زبر، تمیز کنید.
در مقاله آموزش نحوه کار با دستگاه جوجه کشی به صورت کامل و جامع تمامی موارد لازم را توضیح داده ایم. هم چنین برای دریافت آموزش های بیشتر و رسیدن به موفقیت در جوجه کشی، حتما مقالات نگاشته شده در وب سایت چیکن هچ را با دقت مطالعه فرمایید.
با شروع جوجه کشی باید کم کم مکان مناسبی را برای جوجه ها فراهم آورید. در صورتی که از دستگاه جوجه کشی 10 الی 12 تایی استفاده می کنید، احتمالا 5 الی 6 جوجه به دست آورید که نگهداری از آنها در آپارتمان آسان است.
اما اگر از دستگاه 48 تایی یا بزرگتر استفاده می کنید باید مکان مخصوصی را برای جوجه ها تدارک ببینید که خارج از آپارتمان باشد، چون نگهداری 40 جوجه در آپارتمان اصلا آسون نیست.
اما اگر قصد جوجه کشی در ویلا و یا خانه حیاط دار را دارید، می توانید از دستگاه 48 تایی یا بزرگتر استفاده کنید چون فضای لازم برای نگهداری جوجه ها را خواهید داشت. برای این منظور باید یک انباری و یا اتاق جداگانه ای را برای جوجه ها در نظر بگیرید که از سایر اتاق ها و محل سکونت شما چندین متر فاصله داشته باشد تا بو و سر و صدای جوجه ها شما و سایر اعضای خانواده را آزار ندهد.
حتما باید یک فن تهویه ، لامپ مادر مصنوعی و سیستم های روشنائی و گرمایشی را برای جوجه ها فراهم کنید و در کف بستر ار پوشال نرم و یا تراشه های نرم چوب استفاده کنید تا کف پای جوجه ها آسیب نبیند. در مقاله مربوط به نگهداری و تغذیه جوجه یک روزه به اطلاعات کاملی در این باره اشاره شده که مطالعه آن اکیدا توصیه می شود.
نتیجه گیری کلی
در این مقاله به امکان استفاده از دستگاه جوجه کشی در آپارتمان، خانه و ویلا اشاره شد و با توجه به اینکه دستگاه های جوجه کشی هیچ بویی از خود منتشر نمی کنند (به شرطی که قبل از جوجه کشی به خوبی شستشو و نظافت شده باشد) بنابراین در خانه قابل استفاده هستند. اما برای نگهداری از جوجه باید اتاق و مکان خاصی را برای آنها در نظر بگیرید.
تا 5 الی 6 جوجه را در آپارتمان می توان نگهداری کرد، اما بعد از گذشت سن دو هفتگی باید به سالن مجزایی انتقال داده شوند چون بو و سر و صدای آنها واقعا آزار دهنده خواهد بود و با فرهنگ آپارتمان نشینی همخوانی نخواهد داشت.